Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Ρομάντζο, μυστήριο και δράση στα best sellers της παραλίας!

Καλοκαιρινό «ταξίδι» στις σελίδες βιβλίων που θα γίνουν η παρέα σας

Για την παραλία, για το πλοίο, για το δωμάτιο του ξενοδοχείου, για όπου σταθείτε κι όπου βρεθείτε το φετινό καλοκαίρι σάς παρουσιάζουμε βιβλία που θα σας συντροφέψουν ευχάριστα στις διακοπές σας. Οσο για εσάς που δεν θα πάρετε άδεια, έχετε ακόμα ένα λόγο να ταξιδέψετε στις σελίδες ενός βιβλίου…

Inferno

Συγγραφέας: Νταν Μπράουν

Εκδόσεις: Ψυχογιός

«Ψάξε και θα βρεις». Αυτή η φράση επιστρέφει διαρκώς, σαν ηχώ, στο μυαλό του διάσημου καθηγητή του Χάρβαρντ Ρόμπερτ Λάνγκντον, ο οποίος ξυπνά σε ένα θάλαμο νοσοκομείου, ανήμπορος να θυμηθεί πώς ακριβώς κατέληξε εκεί. Ούτε μπορεί να καταλάβει πώς βρέθηκε στο σακάκι του ένα μυστηριώδες, μακάβριο αντικείμενο. Επειτα από μια επίθεση εναντίον του ο Λάνγκντον και η νεαρή γιατρός Σιένα Μπρουκς μπλέκουν σε μια ανελέητη καταδίωξη στους δρόμους της Φλωρεντίας. Ο Λάνγκντον όμως γνωρίζει τα κρυφά περάσματα και τα αρχαία μυστικά της πόλης, και αυτή είναι η μόνη ελπίδα να ξεφύγουν από τους άγνωστους διώκτες του. Με οδηγό στίχους από τη «Θεία Κωμωδία» του Δάντη, ο Λάνγκντον και η Σιένα πρέπει να αποκρυπτογραφήσουν μια σειρά κώδικες που κρύβονται σε περίφημα αναγεννησιακά έργα τέχνης – γλυπτά, πίνακες και κτίρια. Μόνο με τον τρόπο αυτό μπορούν να βρουν τις απαντήσεις σε ένα γρίφο που ίσως τους βοηθήσει να σώσουν τον κόσμο από μια τρομερή απειλή…

Εμπνευσμένο από το κορυφαίο αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, το «Inferno» είναι το πιο συναρπαστικό, το πιο προκλητικό και το πλέον καταιγιστικό μυθιστόρημα που έχει υπογράψει μέχρι τώρα ο Νταν Μπράουν, ένα θρίλερ που κόβει την ανάσα και διαβάζεται μονορούφι, από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα.

Από τα Gucci στο… ταγάρι

Συγγραφέας: Ισμήνη Χ. Μπάρακλη

Εκδόσεις: Μίνωας

«Η ζωή λοιπόν στην αρχή ήταν συναρπαστική. Σαν σοκολατάκι πολυτελείας που το ξεδιπλώνεις με λαχτάρα, ενθουσιασμό και περιέργεια να γευτείς μια πολύ φίνα γεύση. Ακριβώς έτσι την πάτησα κι εγώ. Και εκεί που το είχα δαγκώσει και περίμενα να ξεχυθεί η βελούδινη πραλίνα, μου σκάει μια φαρμακίλα άλλο πράγμα, σαν ληγμένη αντιβίωση…»

Η Ιόλη, μία φαινομενικά εύθραυστη αλλά κατά βάθος δυνατή γυναίκα, αγωνίζεται να βρει τις ισορροπίες της, την εσωτερική της γαλήνη και τη χαμένη αισιοδοξία. Αυτοσαρκάζεται, διακωμωδεί, απομυθοποιεί, αλλά μέσα από όλη αυτή τη διαδρομή θα κάνει τον εσωτερικό απολογισμό της στην πιο αστεία εκδοχή του. Αλλάζει ιδέες, αναθεωρεί αντιλήψεις και προχωράει μπροστά κρατώντας τις ουσιαστικές αξίες της ζωής. Με άλλα λόγια, περνάει από τα Gucci στο ταγάρι! Μια ιστορία αγάπης, εσωτερικών αναζητήσεων και εξωτερικών αλλαγών, ιδανική για ανάγνωση στην ξαπλώστρα, καθώς αποτελεί έναν αγχολυτικό οδηγό επιβίωσης.

Ο Μικρός Πρίγκιπας φοράει γραβάτα

Συγγραφέας: Μπόρχα Βιλασέκα

Εκδόσεις: Κέδρος

Η εταιρεία συμβούλων SAT δεν πάει καλά: οι εργαζόμενοι είναι δυσαρεστημένοι, ο διευθυντής συμπεριφέρεται άσχημα στους υπαλλήλους του, επικρατεί γενική δυσφορία και έλλειψη εμπιστοσύνης… Μέχρι που εμφανίζεται ο Πάμπλο Πρίνσιπε, ο νέος διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού και αξιών, ο οποίος φέρνει επαναστατικές αλλαγές στην εταιρεία και στη ζωή των υπαλλήλων με τις πρωτοποριακές ιδέες του για την αυτογνωσία, την προσωπική ανάπτυξη και τη συναισθηματική νοημοσύνη. Αυτός ο χαρακτήρας, βασισμένος στον Μικρό Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί, αισιόδοξος και γεμάτος ενθουσιασμό, τους μαθαίνει να αναγνωρίζουν την αξία της βαθιάς αλλαγής που μπορούν να βιώσουν οι άνθρωποι και κατ’ επέκταση οι εταιρείες στις οποίες αυτοί εργάζονται, όταν αποκτήσουν συνείδηση του αληθινού δυναμικού τους και το εκμεταλλευτούν με τρόπο δημιουργικό…

Το μυθιστόρημα του Μπόρχα Βιλασέκα θέτει υπό αμφισβήτηση την έλλειψη αξιών που επικρατεί στην κοινωνία μας προτείνοντας την αυτογνωσία και την ατομική καλλιέργεια ως δρόμους υπέρβασης της προσωπικής και συλλογής υπαρξιακής κρίσης. Μια ιστορία για να θυμηθούμε όσα πραγματικά έχουν αξία στη ζωή.

Ευτυχία εδώ ή λίγο πιο πέρα

Συγγραφέας: Θάλεια Κουνούνη

Εκδόσεις: Λιβάνη

Μια φορά κι έναν καιρό, πολλές φορές κι αμέτρητους καιρούς, με ήλιο ή με φεγγάρι, με ζέστη ή με κρύο, εδώ ή λίγο πιο πέρα, κοντά σε θάλασσα ή σε βουνό, μέσα σε κάστρα ή μέσα σε στάβλους, γεννιότανε ο άνθρωπος. Το μεγαλύτερο θαύμα της ζωής. Το μεγαλύτερο θαύμα για μια γυναίκα και η μεγαλύτερη ανάγκη που θα έχει στη ζωή της. Γιατί μια γυναίκα, από τότε που κοριτσάκι θα ανακαλύψει τη φύση της, θα περιμένει τον έρωτα, έναν ιδανικό γάμο, όμως περισσότερο από όλα θα νιώσει ένα ξεχωριστό γαργαλητό στα σπλάχνα της που θα της ζητά να κρατήσει στην αγκαλιά της ένα μικρό μωράκι για να το νανουρίσει. Μία κούκλα, δύο κούκλες, προσωρινά υποκατάστατα μέχρι να μεγαλώσει και να γίνει μάνα… Μα πώς είναι δυνατόν αυτό που μοιάζει τόσο απλό και εύκολο να θεωρείται το μεγαλύτερο θαύμα της ζωής, αλλά και την ίδια στιγμή κάποιοι άνθρωποι να μην μπορούν να το αποκτήσουν ποτέ; Ενα βιβλίο για τη μητρότητα, γραμμένο με αριστοτεχνικό τρόπο, που θα να συγκινήσει κάθε γυναικεία ψυχή.

Ολγα ή τίποτα

Συγγραφέας: Λητώ Πιτυρή

Εκδόσεις: Κέδρος

Η κατασκευαστική εταιρεία καταρρέει, η Ράνια μετακομίζει στην επαρχία, η Λίνα -στη σκιά της Μίνας- ερωτεύεται, ο Αντώνης -χαμένος στα χρέη του- προσπαθεί να ισορροπήσει τη διπλή ζωή του, ο Αρης ξενιτεύεται, η Ολγα μένει εδώ και παλεύει να τον ξεχάσει, ο Τάκης ενηλικιώνεται. Ζωές παράλληλες που ενώθηκαν κάτω από τη σκεπή της εταιρείας, τώρα αποχωρίζονται μέσα σε μια νύχτα. Κι όλα αυτά με φόντο την Αθήνα της κρίσης, το Facebook, τους Αγανακτισμένους στο Σύνταγμα και τα συνθήματα. Μα ποιος άραγε έγραψε στον τοίχο το «Ολγα ή ΤΙΠΟΤΑ»; Το πρώτο μυθιστόρημα της Λητούς Πιτύρη έχει πρωταγωνίστρια τη νέα γενιά, την οποία πλήττει η οικονομική κρίση.

Παντρεμένες

Συγγραφέας: Αρης Σφακιανάκης

Εκδόσεις: Κέδρος

Ενας πλαστικός χειρουργός αρχίζει να κάνει λάθη στις επεμβάσεις του. Για να μη λιντσαριστεί από τις αγανακτισμένες πελάτισσές του ζητάει τη βοήθεια ενός συγγραφέα που έχει… τον τρόπο του με τις γυναίκες. Μόνο που οι γυναίκες αυτές είναι όλες παντρεμένες!

Ενα βιβλίο-ξενάγηση στον κόσμο των παντρεμένων γυναικών. Ενας κόσμος γεμάτος σαγήνη, μυστήριο, αλλά και απογοητεύσεις. Ενας κήπος της Εδέμ με τις κρυφές του αλέες, τα ξεχωριστά σκιρτήματα του έρωτα, αλλά και το φίδι που ελλοχεύει. Αραγε όταν η Εύα (η σύγχρονη Εύα) λέει στον Αδάμ ότι έχει ραντεβού στο κομμωτήριο, μήπως πηγαίνει να βρει τον εραστή της; Κι ο Αδάμ πάλι (ο σύγχρονος Αδάμ) γιατί σφυρίζει αδιάφορα; Ενα κρυφοκοίταγμα στην ιδιαίτερη αυτή κατηγορία γυναικών που τόλμησαν να πιστέψουν ότι στον γάμο θα έβρισκαν τον παράδεισο, αλλά δεν συνάντησαν παρά μια έρημο ψυχική και μια διαβολική αποξένωση των σωμάτων. Ενα παιγνιώδες εγχειρίδιο πλεύσης στην άγνωστη γη των παντρεμένων γυναικών, μια επιχείρηση ανοίγματος οφθαλμών στους τυφλωμένους συζύγους και ένα πόνημα υποστήριξης στους εραστές εκείνους που αναζητούν την αδελφή ψυχή σε λάθος τόπο.

Μυστήριο πράγμα ο έρωτας

Συγγραφέας: Μήτση Βαλάκα

Εκδόσεις: Λιβάνη

Λένε πως οι παλιές αγάπες δεν πεθαίνουν. Πάντα κάτι μένει και σκιρτάει μέσα μας. Λένε πως δεν είναι όλες οι ιστορίες ίδιες. Λένε πως κάθε φορά που όλοι εμείς υποσχόμαστε «για πάντα» ή «ποτέ πια» η αιωνιότητα ξεκαρδίζεται. Η Μιρέλλα ήθελε το δικό της παραμύθι να έχει πρίγκιπες και οπωσδήποτε καλό τέλος. Ηταν τόσο κοντά σε αυτό το καλό τέλος… Στα σκαλιά της εκκλησίας θα την περίμενε κοστουμαρισμένος ο Αγγελος με μια ανθοδέσμη στο χέρι και μια υπόσχεση «για πάντα». Αυτό που ζούσε με τον άντρα των Βρυξελλών θα τελείωνε. Τι κι αν βίωνε μαζί του το απόλυτο πάθος; Ο άντρας της αμαρτίας είχε σημείο λήξης στον ορίζοντα. Σήμερα, αύριο, η τρέλα αυτή θα τελείωνε. Κάθε πρωί που ξύπναγε μετατόπιζε το σημείο λήξης λίγο μακρύτερα. Ζωνόταν προσεκτικά τα εκρηκτικά της καταστροφής και ριχνόταν με τυφλό πάθος στον παράνομο έρωτα. Ο κίνδυνος, αντί να τη φρενάρει, τη μεθούσε. Να ρουφήξει το μεδούλι αυτής της τρέλας. Ακόμα μία φορά. Τελευταία φορά, που ποτέ δεν ήταν τελευταία…

Με λένε Ντάτα

Συγγραφέας: Λένα Μαντά

Εκδόσεις: Ψυχογιός

«Με λένε Ντάτα… Χρόνια τώρα. Κοντεύω κι εγώ να ξεχάσω πως κάποτε με βάφτισαν Αλεξάνδρα. Είμαι ένοχη για όλα τα αμαρτήματα που μπορούν να μου καταλογίσουν η Εκκλησία ή η Αστυνομία, κι όμως δεν αισθάνομαι ένοχη για τίποτα. Ολα ήρθαν φυσιολογικά στον δρόμο μου ή σ’ εμένα φάνηκε έτσι. Δεν πέρασε καν από τη σκέψη μου ότι μέσα μου γεννιόταν πρώτα το κακό, μετά το χειρότερο, και ποτέ το καλό. Γεννήθηκα πολύ όμορφη και αυτό ήταν ακόμη ένα όπλο, μια αόρατη παγίδα για τα υποψήφια θύματά μου. Κανένας δεν περιμένει η όψη ενός αγγέλου να κρύβει με τέτοια μαεστρία τη μαύρη ψυχή ενός σατανά που είναι ταγμένος να σκορπά τον θάνατο και τον όλεθρο. Ισως μάλιστα ο θάνατος, που τόσο εύκολα αποφάσιζα για κάποιους, να ήταν λύτρωση, κάθαρση, εξαγνισμός. Εχθρούς… Μόνο τέτοιους έκανα στη ζωή μου. Φίλους δεν απέκτησα ποτέ, αλλά δεν αισθάνθηκα και ποτέ την έλλειψή τους»… Το νέο μυθιστόρημα της ταλαντούχας Λένα Μαντά πετυχαίνει κάτι ακόμα δυσκολότερο αυτή τη φορά: να βάλει στην καρδιά των αναγνωστών μια «κακιά» ηρωίδα.

Αφροδίτη Ραυτοπούλου

[email protected]

{{-PCOUNT-}}41{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...