Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Επιασαν τον Νο 1 ύποπτο για τη σφοδρή έκρηξη στη Λάρισα

Τον 44χρονο «έδωσε» ο 39χρονος που συνελήφθη μετά τη βομβιστική επίθεση στην πολυκατοικία όπου διαμένει γνωστή εισαγγελέας

Στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής ένας 44χρονος με πλούσιο παρελθόν σε υποθέσεις κατοχής εκρηκτικών και ανατινάξεις νυχτερινών κέντρων της Αθήνας, ο οποίος θεωρείται άνθρωπος-κλειδί για την καταστροφική έκρηξη που έκανε γης Μαδιάμ το κέντρο της Λάρισας τα ξημερώματα του Σαββάτου. Στον εντοπισμό του σε ένα σπίτι στο Κερατσίνι οδήγησε ο 39χρονος συνεργός του, που είχε συλληφθεί αμέσως μετά την έκρηξη. Μαζί του έχουν προσαχθεί στην Ασφάλεια άλλα δύο άτομα, τα οποία ανακρίνονται για να εξακριβωθεί αν έχουν σχέση με τη βομβιστική επίθεση.

Οι δράστες τοποθέτησαν τουλάχιστον έξι κιλά δυναμίτιδας στο κλειστό πάρκινγκ της πολυκατοικίας όπου διαμένει η εισαγγελέας η οποία χειρίστηκε την υπόθεση της αποτυχημένης απόδρασης του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων στις 25 Φεβρουαρίου. Η βόμβα πυροδοτήθηκε με βραδύκαυστο φιτίλι και η σφοδρή έκρηξη προκάλεσε τεράστιες υλικές ζημιές τόσο στην πολυκατοικία, που πλέον κρίνεται μη κατοικήσιμη, όσο και στα γύρω σπίτια, καταστήματα και σταθμευμένα αυτοκίνητα!

Χάρη στην παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού συνελήφθη λίγο μετά την έκρηξη ένας 39χρονος Ελληνας από την Καλαμάτα ο οποίος δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσει την παρουσία του στο σημείο. Μάλιστα, δευτερόλεπτα πριν τον πλησιάσουν οι αστυνομικοί πέταξε με δύναμη στο οδόστρωμα το κινητό του τηλέφωνο και το πάτησε με αποτέλεσμα να το καταστρέψει τελείως, με πρόθεση να μη βρουν στοιχεία οι αστυνομικοί.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του ο 39χρονος σεσημασμένος για αντίσταση κατά της αρχής φέρεται να ομολόγησε τη συμμετοχή του στη βομβιστική επίθεση και να υπέδειξε τον 44χρονο ως τον άνθρωπο που οργάνωσε τη βομβιστική επίθεση και τοποθέτησε τα εκρηκτικά. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν πως άκουσε κάποια στιγμή τον 44χρονο να μιλά στο τηλέφωνό του και να λέει σε άγνωστο άτομο: «Θα βάλουμε τα εκρηκτικά για λογαριασμό του Βλαστού».

Ο 44χρονος που εντοπίστηκε στο Κερατσίνι είναι γνωστός στην Ασφάλεια Αττικής, καθώς είχε συλληφθεί πριν από τρία χρόνια στη Νίκαια για κατοχή εκρηκτικών και τοποθετήσεις βομβών σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

«Δεν ξέρω τίποτα» λέει μέσα από τη φυλακή ο Π. Βλαστός

Μέσα από τις φυλακές ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός δηλώνει πως δεν έχει σχέση με την έκρηξη στο σπίτι της εισαγγελέα:

«Δεν ξέρω τίποτα. Δεν έχω κανένα λόγο να βάλω ανθρώπους να τινάξουν στον αέρα την πολυκατοικία. Αλλωστε, η συγκεκριμένη εισαγγελέας είναι ο άνθρωπος που κατέθεσα τη μήνυση για την εισβολή που είχαν κάνει οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ στο κελί μου και την κακοποίησή μου από αυτούς…» υποστηρίζει ο γνωστός βαρυποινίτης.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δυο ύποπτοι να λειτουργούσαν για λογαριασμό άλλου ανθρώπου, εκτελώντας ένα «συμβόλαιο» με συγκεκριμένη υπογραφή και να χρησιμοποιούν το όνομα του Βλαστού με σκοπό να αποκρύψουν τους πραγματικούς ηθικούς αυτουργούς της έκρηξης, αποπροσανατολίζοντας έτσι τις έρευνες των αστυνομικών.

Με πλούσιο παρελθόν σε υποθέσεις κατοχής εκρηκτικών μηχανισμών

Οι απανωτές εκρήξεις σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στο κέντρο της Αθήνας και στην παραλιακή λεωφόρο είχαν σημάνει συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. το καλοκαίρι του 2010.

Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Νίκαιας ένας 32χρονος, αδελφός δύο αστυνομικών, και ο 41χρονος τότε άνδρας, ο οποίος συνελήφθη τώρα από την ΕΛ.ΑΣ. στο Κερατσίνι και ανακρίνεται ως βασικός ύποπτος για την υπόθεση της έκρηξης στο σπίτι της εισαγγελέως στη Λάρισα!

Ο 32χρονος επέβαινε σε μοτοσικλέτα και ο 41χρονος σε αυτοκίνητο που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση. Στον έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο του 41χρονου βρέθηκε ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος ήταν τοποθετημένος μέσα σε πλαστικό κουβά και αυτός μέσα σε σακούλα σκουπιδιών. Αποτελείτο από δύο κιλά ζελατοδυναμίτιδας και δύο τεμάχια βραδύκαυστου φιτιλιού μήκους ενός μέτρου, συνδεδεμένα με δύο κοινούς πυροκροτητές.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έκαναν λόγο τότε για μέλη κυκλώματος «νονών» της νύχτας που εκβίαζαν ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων με εντολές που έπαιρναν από συγκεκριμένα πρόσωπα μέσα από τις φυλακές. Δεν εξακρίβωσαν όμως σε ποιο κατάστημα θα τοποθετούσαν τη βόμβα οι ύποπτοι, από τους οποίους κατασχέθηκαν επτά κινητά τηλέφωνα, έντεκα κάρτες SIM και ένα φυσίγγιο των 9mm.

Θεοδόσης Π. Πάνου

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...