Κυριακές ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα πλέον και με τον νόμο

Υπερψηφίστηκε στο θερινό τμήμα της Βουλής το άρθρο 16 του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης που προβλέπει το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Το άρθρο ψηφίστηκε από 52 βουλευτές που δήλωσαν υπέρ, έναντι 44 βουλευτών που το καταψήφισαν. Μαζί ψηφίστηκε και βουλευτική τροπολογία με την οποία συμπεριλαμβάνονται τα καταστήματα franchise σε εκείνα που θα μπορέσουν να ανοίξουν Κυριακές μετά τη διαδικασία που ορίζει το νομοσχέδιο.

Η ομιλία του υφυπουργού Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά και η επιχειρηματολογία του υπέρ του άρθρου 16 προκάλεσε τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ιδιαίτερα δυσμενή σχόλια προκάλεσε η αναφορά του κ. Σκορδά στην αύξηση των πωλήσεων… έξυπνων τηλεφωνικών συσκευών στην εποχή της κρίσης, ως αντεπιχείρημα σε όσους βουλευτές επισήμαναν ότι το πρόβλημα δεν είναι αν οι καταναλωτές θα βρουν ανοιχτά τα καταστήματα της Κυριακές, αλλά ότι δεν έχουν χρήματα για αγορές.

Το νομοσχέδιο αποτελεί πλέον νόμο του κράτους, μετά και τις αλλαγές που είχε εντάξει σε αυτό ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, δίνοντας ουσιαστικά την αρμοδιότητα στους αντιπεριφερειάρχες να αποφασίσουν εντός τριμήνου για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές στις περιοχές τους και προβλέποντας κυρώσεις σε περίπτωση που δεν το κάνουν, αλλά και μη αλλάζοντας τελικά τίποτα στη λειτουργία καταστημάτων στις τουριστικές περιοχές. Στην αγορά επικρατεί ικανοποίηση μετά τις αλλαγές που έγιναν στο επίμαχο άρθρο 16, ενώ αρχικά είχαν εκδηλωθεί έντονες αντιδράσεις από τους περισσότερους φορείς του οργανωμένου εμπορίου.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ