Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Σασμός»: Η οικογένεια Σταματάκη γιορτάζει την έλευση της μικρής Καλλιόπης!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Χρήστος μετά...

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Πρωινός «απολογισμός» του κυρίου «Αλλου Ανθρώπου»

«Δεν σου κάνω τον άγιο, αχ, αμάρτησα...» λέει το...

Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει πρεμιέρα στο Anodos αυτή την Πέμπτη 28/3

Ο Γιάννης Πλούταρχος ξεκινάει τις εμφανίσεις του στο Anodos...

Ανοιξε τον… φάκελο και πέταξε για Κάντζα!

Η Σοφία Παπαϊωάννου αποχαιρέτησε τον Παπαχελά και εντάχθηκε στον Alpha.

Ο Alpha ενισχύει το ενημερωτικό του πρόγραμμα με μια μεταγραφή-έκπληξη! Υστερα από δεκατρία χρόνια συνεργασίας, η Σοφία Παπαϊωάννου αποχαιρέτησε τον Αλέξη Παπαχελά και τους «Φακέλους» προκειμένου να ενταχθεί στην ομάδα του Alpha.

Η μεταγραφή της Σοφίας Παπαϊωάννου θεωρείται άσος στο μανίκι του καναλιού της Κάντζας, αφού, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο Τύπου του σταθμού, «η μεγάλη εμπειρία της στην έρευνα καθώς και η δημοσιογραφική της αξιοπιστία θα συμβάλλουν καθοριστικά στην καθημερινή μάχη του Alpha για έγκυρη ενημέρωση».

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η δημοσιογράφος θα παρουσιάζει από το φθινόπωρο εβδομαδιαία εκπομπή έρευνας. Μαζί με μια ομάδα δημοσιογράφων και συνεργατών, η Σοφία Παπαϊωάννου θα αναδεικνύει όλα τα πολιτικά, κοινωνικά και ιστορικά θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη, ενώ, όταν η επικαιρότητα και οι εξελίξεις το απαιτούν, θα εμφανίζεται και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Οπως όλα δείχνουν, οι ιθύνοντες του Alpha έχουν αποφασίσει να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στις κοινωνικοπολιτικές εκπομπές έρευνας, αφού η «Αυτοψία» του Αντώνη Σρόιτερ και η εκπομπή «60′ Ελλάδα» που παρουσίαζε ο Νίκος Μάνεσης μπόρεσαν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού και σχετικά ψηλά τα νούμερα τηλεθέασης. Ετσι, με τη νέα μεταγραφή ο σταθμός ευελπιστεί σε ισχυρές τονωτικές ενέσεις με στόχο την ενημέρωση και την επαφή με τον απλό πολίτη.

Για την ιστορία, η  Σοφία Παπαϊωάννου ήταν η πρώτη αρχισυντάκτρια των «Φακέλων» στα τρία πρώτα χρόνια της τηλεοπτικής τους ζωής. Τον Οκτώβριο του 2000 παρουσίασε ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ για τις τότε επερχόμενες αλλαγές στον ελληνικό ποινικό κώδικα, οι οποίες, δύο χρόνια αργότερα, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη σύλληψη των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη». Η δημοσιογράφος έχει παρουσιάσει ρεπορτάζ από σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη και την Αμερική. Με την κάμερα της εκπομπής έχει ταξιδέψει στην Ελβετία για να συναντήσει τη νύφη του Οσάμα Μπιν Λάντεν, στην κατεχόμενη Κύπρο για να αποκαλύψει τις αγορές σπιτιών από Βρετανούς και Ιρλανδούς βουλευτές, στο πετρελαιοπαραγωγό Ιράν και στην τελευταία πολεμική σύρραξη του Λιβάνου. Την τηλεοπτική χρονιά 2007-8 συνάντησε τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων. Μερικά από τα σημαντικότερα ρεπορτάζ που έχει παρουσιάσει στους «Φακέλους» αφορούν την εθνικιστική προπαγάνδα των σχολικών βιβλίων στα Σκόπια, τις αλυτρωτικές επιδιώξεις των Αλβανών εθνικιστών στα Τίρανα, τα ανεκτίμητα αρχεία μοναστηριών της Μακεδονίας που εκτίθενται σε κρατικά βουλγαρικά μουσεία αλλά και το πραγματικό πρόσωπο του σημερινού πρωθυπουργού της Τουρκίας. Πριν από το 1998 εργαζόταν ως ρεπόρτερ για τη δημοτική τηλεόραση της Νέας Υόρκης. Στην Ελλάδα έχει εργαστεί ακόμη στο τμήμα Διεθνών Ειδήσεων του ANT1 και στο γραφείο Ξένου Τύπου της Επιτροπής Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...