Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Πιέσεις χωρίς τέλος

Γερμανοί και τρόικα παίζουν με τις δόσεις και στέλνουν μηνύματα στην Ελλάδα.

Καψώνια για να στείλουν πολιτικά μηνύματα στην Αθήνα κάνουν στην Ελλάδα οι Γερμανοί, γεγονός που έχει ενοχλήσει το Μέγαρο Μαξίμου. Πολιτική προειδοποίηση προς την Αθήνα ότι η γερμανική προεκλογική περίοδος δεν συνιστά διάλειμμα «χαλάρωσης» της πίεσης προς την ελληνική κυβέρνηση, καθώς και ότι υπάρχει μηδενική ανοχή σε ενδεχόμενη σκέψη για παράταση υλοποίησης των προαπαιτούμενων αποτελεί, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η αναβολή για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας της εκταμίευσης της δόσης των 2,5 δισ. ευρώ. Παράλληλα οι Γερμανοί δέκα ημέρες πριν από την επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι παραμένουν οι «ισχυροί πρωταγωνιστές» των οικονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα.

Η τρόικα συνεχίζει να δείχνει τα δόντια της στην Ελλάδα και να αμφιβάλλει για τον χρόνο που έχει συμφωνηθεί να υλοποιούνται τα προαπαιτούμενα για την καταβολή των δόσεων. Σήμερα θα ληφθεί η οριστική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους 4 δισ. ευρώ (2,5 δισ. από τον EFSF και 1,5 δισ. ευρώ από τις επιστροφές κερδών των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών). Η μικρή καθυστέρηση για την οριστική απόφαση οφειλόταν στο γεγονός ότι το συμβούλιο συμφώνησε στα είκοσι ένα από τα είκοσι δύο προαπαιτούμενα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης. Στην ουσία οι Γερμανοί μέτρησαν ότι από τους 4.200 υπαλλήλους που έπρεπε να βγουν σε διαθεσιμότητα έλειπαν 80! Και γι’ αυτούς υπήρξε αυτό το καψώνι…

Το τελευταίο μέτρο που αφορούσε την κινητικότητα των εκπαιδευτικών εκπληρώθηκε με την κατάθεση χθες τροπολογίας στην Ολομέλεια από τον υπουργό Παιδείας. Η τροπολογία καταργεί τη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου που υπερψηφίστηκε πριν από μία εβδομάδα στη Βουλή, με την οποία εξαιρούνταν από το μέτρο της διαθεσιμότητας οι λειτουργοί της δευτεροβάθμιας τεχνικής εκπαίδευσης που ήταν κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου. Με την τροπολογία για όσους από τους εκπαιδευτικούς αυτούς απορροφηθούν μετά τη διαθεσιμότητά τους στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης είναι δυνατόν πλέον να καταργηθούν σε αντιστάθμιση και θέσεις κατώτερης βαθμίδας.

Τη Δευτέρα εξάλλου θα συνεδριάσει και το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ για την εκταμίευση του δικού του μεριδίου, της δόσης του 1,8 δισ. ευρώ. Ομως παρατηρητές έλεγαν ότι η εξέλιξη αυτή δείχνει την πρόθεση της τρόικας να μην αφήσει κανένα παράθυρο ανοιχτό ως προς την τήρηση των συμφωνηθέντων. Απόδειξη ότι η τρόικα σκληραίνει τη στάση της θα μπορούσε να θεωρηθεί το γεγονός ότι αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για χθες παρουσίαση της έκθεσης της Κομισιόν από τον Ματίας Μορς για την πορεία του δημοσιονομικού προγράμματος της Ελλάδας.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...