Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

To άγχος του ταξιδιάρη Αρναούτογλου για το «Travel Show» στον ΑΝΤ1!

«Travel Show»! Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιστρέφει με νέα εκπομπή...

«Σφήνα» ΑΝΤ1 για Νίκο Μουτσινά

Σε σύγχυση βρίσκεται ο Νίκος Μουτσινάς σχετικά με το...

Ξανά ισόβια στη Βουλγάρα που είχε σκοτώσει τον καπετάνιο σύζυγό της

Μεγάλη ανατροπή φέρνει στην υπόθεση της 59χρονης Βουλγάρας, η...

Η νέα δισκογραφική δουλειά της Evgenia

Την καλύτερη περίοδο της ζωής της διανύει η Evgenia,...

Αντιβιοτικά για αποφυγή επέμβασης!

Νέα, αποτελεσματική αντιμετώπιση της οξείας σκωληκοειδίτιδας στην παιδική ηλικία

Νέα, αποτελεσματική αντιμετώπιση της οξείας σκωληκοειδίτιδας στην παιδική ηλικία

Αν και τα στοιχεία δείχνουν ότι παραμένει η συχνότερη αιτία επείγουσας χειρουργικής επέμβασης στα παιδιά, η οξεία σκωληκοειδίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνον με αντιβιοτικά, χωρίς δηλαδή χειρουργείο, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχει οδηγήσει σε άλλες επιπλοκές.

Αυτό υποστηρίζουν ερευνητές του πανεπιστημίου του Southampton, βασισμένοι στη μελέτη των στοιχείων σχετικών ερευνών, που αφορούσαν συνολικά 413 παιδιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν στο περιοδικό «Pediatrics» της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, το 97% των περιστατικών αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά, με ασφάλεια και μάλιστα χωρίς παρενέργειες με χορήγηση αντιβίωσης (είτε από το στόμα είτε ενδοφλεβίως), και μεταξύ αυτών των παιδιών μόνον σε ένα ποσοστό 14% επανεμφανίστηκε το πρόβλημα.

Μόνο στις περιπτώσεις αυτές ήταν αναγκαία και αναπόφευκτη η χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδούς απόφυσης.
Η οξεία σκωληκοειδίτιδα είναι φλεγμονή που προκαλείται από λοίμωξη ή και απόφραξη του αυλού της σκωληκοειδούς απόφυσης του παχέος εντέρου. Εμφανίζεται με μεγάλη συχνότητα σε παιδιά αλλά και σε εφήβους, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ενηλίκων που βιώνουν την επώδυνη φλεγμονή. Αλλωστε, σύμφωνα με τους ερευνητές, ένας στους 13 ανθρώπους θα πάθει οξεία σκωληκοειδίτιδα κάποια στιγμή στη ζωή του.

Αγχωτική διαδικασία

Ειδικά όμως στην παιδική ηλικία, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η επέμβαση αποτελεί εξαιρετικά αγχωτική διαδικασία, η οποία πάντα εμπεριέχει κινδύνους επιπλοκών, πέραν του ότι είναι πολύ πιο δαπανηρή για την οικογένεια των ανηλίκων.
Αν και οι Βρετανοί επιστήμονες υπερασπίζονται κατηγορηματικά την εναλλακτική της αντιβίωσης για ευρύτερη εφαρμογή, ως «εξίσου αποτελεσματική μέθοδο», δεν μπορούν να απαντήσουν με αντίστοιχη βεβαιότητα σε ποιες περιπτώσεις παιδιών είναι ασφαλές ο γιατρός να αποφασίζει αποκλειστικά τη χρήση αντιβιοτικών.

Ετσι άρχισαν ετήσια κλινική δοκιμή με παιδιά που εμφανίζουν οξεία σκωληκοειδίτιδα, ώστε οι δύο μέθοδοι να συγκριθούν απευθείας. Τα παιδιά θα επιλέγονται τυχαία είτε για να κάνουν επέμβαση αφαίρεσης είτε για να υποβληθούν σε θεραπεία με αντιβιοτικά.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...