Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025

TV Όσκαρ με νότες – Η συγκινητική βράβευση του Γιώργου Παπαστεφάνου

Τον άνθρωπο που δημιούργησε τις τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές στην...

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Αντριάνα Μπάστα: Μια κυρία στο… μπουζούκι!

Η Αντριάνα Μπάστα είναι μια καλλιτέχνιδα που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει όχι μόνο με τη ζεστή, ταξιδιάρικη φωνή της, αλλά και με την εντυπωσιακή δεξιοτεχνία της στο μπουζούκι.

Δυναμικό comeback από τον Φέρρη με σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα

Ο Θοδωρής Φέρρης επιστρέφει δυναμικά με το ολοκαίνουργιο τραγούδι του «Είπες», μια σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα γεμάτη συναίσθημα και ένταση

Αντιβιοτικά για αποφυγή επέμβασης!

Νέα, αποτελεσματική αντιμετώπιση της οξείας σκωληκοειδίτιδας στην παιδική ηλικία

Νέα, αποτελεσματική αντιμετώπιση της οξείας σκωληκοειδίτιδας στην παιδική ηλικία

Αν και τα στοιχεία δείχνουν ότι παραμένει η συχνότερη αιτία επείγουσας χειρουργικής επέμβασης στα παιδιά, η οξεία σκωληκοειδίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνον με αντιβιοτικά, χωρίς δηλαδή χειρουργείο, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχει οδηγήσει σε άλλες επιπλοκές.

Αυτό υποστηρίζουν ερευνητές του πανεπιστημίου του Southampton, βασισμένοι στη μελέτη των στοιχείων σχετικών ερευνών, που αφορούσαν συνολικά 413 παιδιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν στο περιοδικό «Pediatrics» της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, το 97% των περιστατικών αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά, με ασφάλεια και μάλιστα χωρίς παρενέργειες με χορήγηση αντιβίωσης (είτε από το στόμα είτε ενδοφλεβίως), και μεταξύ αυτών των παιδιών μόνον σε ένα ποσοστό 14% επανεμφανίστηκε το πρόβλημα.

Μόνο στις περιπτώσεις αυτές ήταν αναγκαία και αναπόφευκτη η χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδούς απόφυσης.
Η οξεία σκωληκοειδίτιδα είναι φλεγμονή που προκαλείται από λοίμωξη ή και απόφραξη του αυλού της σκωληκοειδούς απόφυσης του παχέος εντέρου. Εμφανίζεται με μεγάλη συχνότητα σε παιδιά αλλά και σε εφήβους, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ενηλίκων που βιώνουν την επώδυνη φλεγμονή. Αλλωστε, σύμφωνα με τους ερευνητές, ένας στους 13 ανθρώπους θα πάθει οξεία σκωληκοειδίτιδα κάποια στιγμή στη ζωή του.

Αγχωτική διαδικασία

Ειδικά όμως στην παιδική ηλικία, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η επέμβαση αποτελεί εξαιρετικά αγχωτική διαδικασία, η οποία πάντα εμπεριέχει κινδύνους επιπλοκών, πέραν του ότι είναι πολύ πιο δαπανηρή για την οικογένεια των ανηλίκων.
Αν και οι Βρετανοί επιστήμονες υπερασπίζονται κατηγορηματικά την εναλλακτική της αντιβίωσης για ευρύτερη εφαρμογή, ως «εξίσου αποτελεσματική μέθοδο», δεν μπορούν να απαντήσουν με αντίστοιχη βεβαιότητα σε ποιες περιπτώσεις παιδιών είναι ασφαλές ο γιατρός να αποφασίζει αποκλειστικά τη χρήση αντιβιοτικών.

Ετσι άρχισαν ετήσια κλινική δοκιμή με παιδιά που εμφανίζουν οξεία σκωληκοειδίτιδα, ώστε οι δύο μέθοδοι να συγκριθούν απευθείας. Τα παιδιά θα επιλέγονται τυχαία είτε για να κάνουν επέμβαση αφαίρεσης είτε για να υποβληθούν σε θεραπεία με αντιβιοτικά.

spot_img





ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»

«Πρώην σύντροφός μου, μου είπε να πάω σε ξενοδοχείο με έναν επιχειρηματία για 50.000 ευρώ»

Αποκάλυψε την ανήθικη πρόταση που της έκανε πρώην σύντροφός της.

Βρέθηκε η Ναταλία Λιονάκη – Δείτε πού βρίσκεται και τι κάνει;

Πολύς λόγος και ανησυχία υπήρξε το τελευταίο διάστημα για...




Μποζουκια Αθηνα