Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Πέτρος Κόκκαλης: Το οικολογικό όραμά του, η φυγή του από τον ΣΥΡΙΖΑ,...

«Οι ευρωεκλογές θα δώσουν στον Κόσμο τη δυνατότητα να...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Η 25χρονη και η πολυγαμική οικογένεια των… ζόμπι!

Πολυγαμική έγινε η 25χρονη Φελίσιτι Κάντλεκ, καθώς μεγάλωσε την...

Ο αληθινός Φόρεστ Γκαμπ: Έτρεξε από την μια άκρη της Αφρικής στην...

Σαν να ήταν ο Φόρεστ Γκαμπ, άνδρας πήγε τρέχοντας...

Στα άλογα για τη Μακεδονία!

❱❱ Μεγαλειώδεις διαδηλώσεις και καταλήψεις σχολείων σε όλη την Ελλάδα κατά της Συμφωνίας των ΠρεσπώνΧιλιάδες μαθητές από τη βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο βγήκαν χθες στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, την ώρα που γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα το κύμα καταλήψεων για τον ίδιο λόγο σε σχολεία από τον Εβρο ως την Κρήτη!

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό, τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο και φωνάζοντας συνθήματα για τη Μακεδονία, περίπου 1.500 με 2.000 μαθητές πλημμύρισαν από το πρωί το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της πορείας την παράσταση έκλεψε ένας μαθητής, ο οποίος έφτασε στον Λευκό Πύργο καβάλα σε άλογο! Ο… έφιππος διαδηλωτής φοιτά στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου σύμφωνα με το thessnews.gr και επέλεξε να πάει στο συλλαλητήριο με το άλογό του σε μια κίνηση συμβολικής σημασίας που παραπέμπει στον Βουκεφάλα του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

20388065

Η πορεία είχε αφετηρία τον Λευκό Πύργο. Οι μαθητές που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για να καταλήξουν στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Στην οδό Μακεδονικής Αμύνης προκλήθηκε ένταση, όταν μια ομάδα αντιεξουσιαστών άρχισε να πετά πέτρες και οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, τα γυμνάσια, λύκεια και ΕΠΑ.Λ. που τελούν υπό κατάληψη στη Θεσσαλονίκη είναι περίπου 100.

Χαρακτηριστικό είναι ότι και στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι κλειστά τα μισά σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 500 καταλήψεις σε όλη τη χώρα, ωστόσο επίσημα δεν έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας οργανώθηκαν επίσης σε Νάουσα, Εδεσσα, Γιαννιτσά, Κρύα Βρύση, Κατερίνη, Σέρρες και άλλες πόλεις.

Κινητοποιήσεις οργάνωσαν χθες και οι Αθηναίοι μαθητές, που έκαναν και αυτοί πορεία, με τη διαφορά όμως ότι τάχθηκαν κατά των διαδηλώσεων στη βόρεια Ελλάδα χαρακτηρίζοντας τις καταλήψεις στα σχολεία εθνικιστικές και υποκινούμενες.

20389567

Η διαφοροποίηση αυτή καταδεικνύει τον αναβρασμό, αλλά κυρίως τον διχασμό που επικρατούν τον τελευταίο καιρό στους κόλπους της νεολαίας για το Μακεδονικό. 

Η πορεία στα Προπύλαια ξεκίνησε ειρηνικά, όμως κατά μήκος της Πανεπιστημίου νεαροί προκάλεσαν ζημιές με σφυριά και πέτρες σε καταστήματα τραπεζών, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης για να τους απωθήσουν.

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...