Δευτέρα, 18 Αυγούστου, 2025

Η «Espresso» ρίχνει «Δίχτυ» στην «Ηλέκτρα»

«3, 2, 1, κλακέτα... Πάμε»! Σε ρυθμούς γυρισμάτων βρίσκεται...

Πήγαμε για τρύγο βγάζοντας ειδήσεις από το… πατητήρι του μόχθου

Τρύγος! Ελληνικός τρύγος στα Μεσόγεια τον Αύγουστο και τον...

Ραταϊκόφσκι: Τώρα και συγγραφέας σεναρίου για ταινία!

Η Εμιλι Ραταϊκόφσκι τα κάνει όλα και συμφέρει!Ετσι, εκτός...

Ο Νινιός στην «Παραλία» των βραβείων παρέα με έναν άγουρο δολοφόνο

Στα «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», όπου πρωταγωνίστησε το μακρινό 1992,...

Σωστή διατροφή: ασπίδα για τις πέτρες στα νεφρά

Το μυστικό της καταπολέμησης κρύβεται σε νερό και ασβέστιο!

Οταν περάσει η κρίση με πέτρες στα νεφρά, κάποιοι, ανακουφισμένοι, επιστρέφουν κανονικά στον τρόπο ζωής που είχαν και πριν. Αυτή η στάση είναι ο συντομότερος δρόμος στην επανάληψη της ταλαιπωρίας! Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι πέτρες μπορούν να ξανασχηματιστούν μέσα σε μόλις ένα μήνα, αν δεν αλλάξει ο τρόπος διατροφής του ασθενούς. Οι πέτρες στα νεφρά αποτελούνται στο 90% των περιπτώσεων από οξαλικό ασβέστιο, το οποίο σχηματίζεται από στοιχεία που συσσωρεύονται στον οργανισμό μέσω της διατροφής. Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο επιμένουν οι γιατροί ότι όταν κάποιος έχει πρόβλημα με πέτρες στα νεφρά, θα πρέπει να πίνει πολλά υγρά και να ουρεί συχνά. Το μυστικό της καταπολέμησης της συσσώρευσης οξαλικού ασβεστίου είναι η αποβολή του, μέσω της διούρησης. Για να μιλήσουμε με ακρίβεια, η ποσότητα νερού που θα πρέπει να καταναλώνει κανείς καθημερινά θα πρέπει να επιτρέπει την αποβολή δύο λίτρων ούρων. Για να είναι εφικτό αυτό θα πρέπει να επιστρατεύσετε κόλπα, όπως το να πίνετε ένα ποτήρι νερό κάθε μία ώρα.

Το δεύτερο κρίσιμο σημείο στο θέμα της επανασύστασης των λίθων των νεφρών είναι το ασβέστιο. Αντίθετα με την άποψη που επικρατεί, δεν πρέπει να αποκλείσουμε το ασβέστιό μας από τη διατροφή, καθώς η έλλειψή του έχει αποδειχθεί ότι τελικά προκαλεί πέτρες. Ερευνητικά έχει επίσης προκύψει ότι η ινσουλίνη βοηθάει την έκκριση ασβεστίου, οπότε ο ασθενής θα πρέπει να αποφεύγει τα γλυκά.

Οσο για το αλάτι, αυτό φαίνεται να συμπαρασύρει το ασβέστιο προς τα ούρα, οπότε η κατανάλωσή του θα πρέπει να περιορίζεται στα 6 με 7 γραμμάρια την ημέρα. Τέλος, οι ζωικές πρωτεΐνες φέρονται ένοχες για τον σχηματισμό λίθων στα νεφρά. Συμβάλλουν στην απελευθέρωση του ασβεστίου των οστών, οπότε οι ειδικοί συμβουλεύουν να καταναλώνουμε ένα γραμμάριο ψάρι ή κρέας ανά κιλό του σωματικού μας βάρους καθημερινά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Μαζωνάκης: Το χρονικό από το ΔρομοκαΪτειο έως την κλινική «Γαλήνη»

Οσο περνούν οι μέρες τόσο έρχονται στο φως νέα...

Μαρία Σαράφογλου: «Φλερτ» δίχως happy end!

Eντονη φημολογία έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες η πληροφορία...

Η Γιούσεφ σε δικογραφία για εταιρία παράνομου τζόγου!

Τις διακοπές της απολαμβάνει η «εκρηκτική» χορεύτρια και influencer...

Κονσέρτα για… πολυβόλα με Μάτσα & Κεφαλογιάννη

Εκείνη στη Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών, εκείνος στο Ωδείο Ηρώδου...

Διακοπές για Λιάγκα και Αντωνά στο υπερπολυτελές «Grand Hotel Et Des Palmes»

Αφού απόλαυσαν τις βουτιές τους σε Τήνο και Κύθνο,...

Σπουδαία διάκριση για την Κατερίνα Αργυρού

Μια σημαντική διάκριση στον ακαδημαϊκό χώρο πέτυχε η αδελφή...

«Σύννεφα» για Ασημακοπούλου και Τσαρτσαρή

Χωρισμός ή μία προσωρινή κρίση στη σχέση τους; Αν...