Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Η «Πύλος» φτιάχνει πιάτα-έργα τέχνης

Το ελληνικό εστιατόριο που κάνει τη διαφορά στη Νέα Υόρκη με τις γεύσεις αλλά και την ατμόσφαιρά του.

Η αλήθεια είναι πως εδώ στη Νέα Υόρκη οι γαστριμαργικές επιλογές είναι τόσες πολλές που έχω πει στον εαυτό μου ότι πλέον θα δίνω προτεραιότητα στις διεθνείς κουζίνες που δεν έχω δοκιμάσει, ώστε να ανακαλύψω νέες, περίεργες ενίοτε γεύσεις. Πράγμα που σημαίνει πως απ’ τη στιγμή που την ελληνική κουζίνα την έχω φάει με το κουτάλι χρόνια στην πατρίδα μου, δεν θα την τιμώ δεόντως. Από προχθές όμως άλλαξα γνώμη και σε αυτό συνέβαλε το εστιατόριο «Πύλος» στο East Village του Μανχάτταν, που πραγματικά με εντυπωσίασε από κάθε άποψη.

Κατ’αρχάς ο χώρος του δεν θυμίζει καθόλου τα αχανή, μες στη βουή και τη βαβούρα εστιατόρια της Νέας Υόρκης. Αντίθετα, είναι ένα μέρος με χαμηλό φωτισμό, παλ χρώματα, απαλή μουσική (όχι απαραίτητα ελληνική) και γενικώς μια ζεστή και ήρεμη ατμόσφαιρα που σε βοηθά να απολαύσεις το φαγητό σου με ευλάβεια! Μου άρεσε πολύ το ταβάνι από το οποίο κρέμονταν αμέτρητα πήλινα κανάτια και επίσης το γεγονός ότι κάθησα σε τραπέζι ακριβώς δίπλα από την τζαμαρία, με θέα τον δρόμο και τους περαστικούς, μου έφτιαξε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία.

Οσον αφορά το μενού, το βρήκα εξαιρετικό: πλούσιο σε επιλογές και καθεαυτό ελληνικό. Και οι επιλογές μας κάλυψαν πλήρως τις ανάγκες του ουρανίσκου μας: πατζάρια με δροσερό διόσμο και κοπανιστή, ντολμάδες αβγολέμονο, τα αφράτα κεφτεδάκια της Νταϊάνας, γαρίδες και χτένια με χιλοπίτες, και παϊδάκια κρασάτα. Οι ποσότητες ήταν ιδανικές, ούτε μικρές ούτε τεράστιες, να φάει ένας λόχος (όπως συνηθίζεται εδώ στην Αμερική). Και εν κατακλείδι, ποια είναι η Νταϊάνα, της οποίας τα κεφτεδάκια με ξετρέλαναν; Η Νταϊάνα Κόχυλα, που επιμελήθηκε το μενού του εστιατορίου «Πύλος» και τα σχόλια για το όνομά της είναι περιττά, αφού είναι αποδεδειγμένο πια ότι πρόκειται για μια κορυφαία σεφ.

ΑΝΤΖΕΛΑ ΠΑΝΤΕΛΗ

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.




Μποζουκια Αθηνα