Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 08 Μαϊου

ΚΡΙΟΣ: Οι αντιξοότητες γύρω από τα εργασιακά σας θέματα...

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...

Χειροπέδες στον άφαντο «Ιησού του Bitcoin»

Στην Ισπανία ξετρύπωσαν οι αμερικανικές Αρχές τον λεγόμενο «Ιησού...

Η «Πύλος» φτιάχνει πιάτα-έργα τέχνης

Το ελληνικό εστιατόριο που κάνει τη διαφορά στη Νέα Υόρκη με τις γεύσεις αλλά και την ατμόσφαιρά του.

223g56h89Η αλήθεια είναι πως εδώ στη Νέα Υόρκη οι γαστριμαργικές επιλογές είναι τόσες πολλές που έχω πει στον εαυτό μου ότι πλέον θα δίνω προτεραιότητα στις διεθνείς κουζίνες που δεν έχω δοκιμάσει, ώστε να ανακαλύψω νέες, περίεργες ενίοτε γεύσεις. Πράγμα που σημαίνει πως απ’ τη στιγμή που την ελληνική κουζίνα την έχω φάει με το κουτάλι χρόνια στην πατρίδα μου, δεν θα την τιμώ δεόντως. Από προχθές όμως άλλαξα γνώμη και σε αυτό συνέβαλε το εστιατόριο «Πύλος» στο East Village του Μανχάτταν, που πραγματικά με εντυπωσίασε από κάθε άποψη.

Κατ’αρχάς ο χώρος του δεν θυμίζει καθόλου τα αχανή, μες στη βουή και τη βαβούρα εστιατόρια της Νέας Υόρκης. Αντίθετα, είναι ένα μέρος με χαμηλό φωτισμό, παλ χρώματα, απαλή μουσική (όχι απαραίτητα ελληνική) και γενικώς μια ζεστή και ήρεμη ατμόσφαιρα που σε βοηθά να απολαύσεις το φαγητό σου με ευλάβεια! Μου άρεσε πολύ το ταβάνι από το οποίο κρέμονταν αμέτρητα πήλινα κανάτια και επίσης το γεγονός ότι κάθησα σε τραπέζι ακριβώς δίπλα από την τζαμαρία, με θέα τον δρόμο και τους περαστικούς, μου έφτιαξε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία.

Οσον αφορά το μενού, το βρήκα εξαιρετικό: πλούσιο σε επιλογές και καθεαυτό ελληνικό. Και οι επιλογές μας κάλυψαν πλήρως τις ανάγκες του ουρανίσκου μας: πατζάρια με δροσερό διόσμο και κοπανιστή, ντολμάδες αβγολέμονο, τα αφράτα κεφτεδάκια της Νταϊάνας, γαρίδες και χτένια με χιλοπίτες, και παϊδάκια κρασάτα. Οι ποσότητες ήταν ιδανικές, ούτε μικρές ούτε τεράστιες, να φάει ένας λόχος (όπως συνηθίζεται εδώ στην Αμερική). Και εν κατακλείδι, ποια είναι η Νταϊάνα, της οποίας τα κεφτεδάκια με ξετρέλαναν; Η Νταϊάνα Κόχυλα, που επιμελήθηκε το μενού του εστιατορίου «Πύλος» και τα σχόλια για το όνομά της είναι περιττά, αφού είναι αποδεδειγμένο πια ότι πρόκειται για μια κορυφαία σεφ.

ΑΝΤΖΕΛΑ ΠΑΝΤΕΛΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...