Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

Πένυ Σκάρου: Ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με τα χρώματα του...

Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ξιφασκία με τον Παναθηναϊκό ΑμεΑ η...

Ο κανίβαλος του Βέγκας

Κομμάτια ωμής σάρκας είχε στο στόμα του κανίβαλος που...

Οι ιστορίες διάσημων γυναικών που σε μικρή ηλικία παντρεύτηκαν μεγαλύτερούς τους αλλά...

Πρόωρα «στέφανα» υπό την επήρεια ναρκωτικών, νεανικά παντρολογήματα που...

Η μόδα περνά τα σύνορα

Ο Βρεττός Βρεττάκος είναι ο Ελληνας σχεδιαστής που έντυσε με κρύσταλλα Swarovski το κορμί της Μπιγιονσέ!

Ανήκει στη γενιά των Ελλήνων σχεδιαστών που η καριέρα τους έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης και στο εξωτερικό. Ανθρωπος χαμηλών τόνων, που αποφεύγει τα φλας γύρω από την προσωπική του ζωή, ο Βρεττός Βρεττάκος μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος (αν και διατηρεί low profile εικόνα για το πρόσωπό του) για όσα πετύχει μέχρι στιγμής στον λαμπερό κόσμο της μόδας.636h565j78

Το κερασάκι στην τούρτα της επιτυχίας το έβαλε πριν από μερικούς μήνες η Μπιγιονσέ, στην πρώτη συναυλία της παγκόσμιας περιοδείας της, με τίτλο «The Miss Carter Show». Ενα από τα κοστούμια που φόρεσε η 32χρονη τραγουδίστρια ήταν μια μπλε ολόσωμη φόρμα, δημιουργία του Ελληνα σχεδιαστή Vrettos Vrettakos, ο οποίος σε συνεργασία με τον ενδυματολόγο Διονύση Κολποδίνο επιμελήθηκε μέρος των εμφανίσεών της για την παγκόσμια περιοδεία της. Ειδικά για το show της Μπιγιονσέ δημιουργήθηκαν η ολόσωμη μεταξωτή μαύρη φόρμα, κεντημένη με μπλε κρύσταλλα Swarovski, και μία δεύτερη, με έντονα ανοίγματα στη μέση και τους γοφούς, καθώς και αντίστοιχες ολόσωμες φόρμες για το 9μελές μπαλέτο της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον σχεδιασμό των ρούχων της Μπιγιονσέ χρειάστηκαν εκατοντάδες ώρες χειροποίητης δουλειάς και 1.000.000 Swarovski Elements κρύσταλλα, ενώ αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας Ελληνας σχεδιαστής και οι συνεργάτες του επιλέχτηκαν από τη σταρ για να δημιουργήσουν κάποια από τα ρούχα για την παγκόσμια περιοδεία της. Ο ίδιος είχε εξομολογηθεί ότι όταν το έμαθε, έμεινε άφωνος!

Ο Βρεττός Βρεττάκος, ο οποίος μάλιστα πριν από λίγες ημέρες παντρεύτηκε την αγαπημένη του Λίλη Αποστολοπούλου, είναι συγκροτημένος χαρακτήρας, με στόχους και φιλοδοξίες. Η πρώτη του επαφή με τη μόδα ήταν σε πολύ μικρή ηλικία. Σε ό,τι ζωγράφιζε ή σχεδίαζε προσπαθούσε οι ήρωές του να έχουν ωραία ρούχα και κοστούμια. Εξάλλου η μητέρα του ασχολιόταν με ρούχα, με αποτέλεσμα όλες οι ζωγραφιές του να είναι πάνω σε υφάσματα.

Πώς αντιδρά όμως ο ίδιος, αν μία από τις πελάτισσές του στο ατελιέ του διαλέξει κάτι που δεν την κολακεύει; Ο Ελληνας σχεδιστής, που φημίζεται για την ευγένειά του, έχει εξομολογηθεί σε ανύποπτο χρόνο πως ένας σχεδιαστής πρέπει να είναι ευγενικός με τις πελάτισσές του και να τους δώσει να καταλάβουν πως ο ρόλος του είναι να καλύψει τις προσδοκίες τους και τις ανασφάλειές τους. Ακόμη και στις κυρίες που επιμένουν στη λανθασμένη επιλογή ο Βρεττός Βρεττάκος προσπαθεί να δώσει δεύτερη και τρίτη επιλογή που να μοιάζει με την αρχική ιδέα, αλλά με προσαρμογές πάνω στη σιλουέτα της.

Ως ένας άνθρωπος που κινείται λόγω της δουλειάς του στους χώρους της εγχώριας σοουμπίζ, ο Ελληνασ σχεδιαστής δεν διστάζει να μιλήσει και για τους Ελληνες καλλιτέχνες. Σύμφωνα με τον Βρεττό Βρεττάκο, στην πλειονότητά τους οι καλλιτέχνες ντύνονται συντηρητικά, επηρεασμένοι από το τι επιτάσσει η εποχή, η οποία δεν επιτρέπει υπερβολές!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...