Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Ξανά στην Πάτρα το ιερό κειμήλιο!

Επιστρέφει σήμερα μετά την περιοδεία στην ανατολική Ευρώπη ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα.

Στην πόλη της Πάτρας και στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα επιστρέφει σήμερα ο Σταυρός του μαρτυρίου του πολιούχου της αχαϊκής πρωτεύουσας, τον οποίο προσκύνησαν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πιστοί στην ανατολική Ευρώπη.

Υστερα από είκοσι και πλέον μέρες και αφού περιόδευσε στη Ρωσία, στην Ουκρανία και τη Λευκορωσία, σε πόλεις όπως η Αγία Πετρούπολη, η Μόσχα, το Κίεβο και το Μινσκ, ο Σταυρός του πρωτόκλητου Αποστόλου επιστρέφει στη χώρα μας με κυβερνητικό αεροσκάφος της Ρωσίας, το οποίο, σύμφωνα με τη Μητρόπολη Πατρών, αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Αράξου περίπου στις 16.00. Αμέσως μετά το ιερό κειμήλιο της χριστιανοσύνης θα μεταφερθεί με στρατιωτικό όχημα στον καθεδρικό ναό της πόλης. Με την έλευσή του θα ξεκινήσει παράκληση και θα τελεσθεί αγρυπνία, στην οποία θα συμμετάσχει η χορωδία του ρωσικού ναού της Αγίας Τριάδας Αθηνών.

Από το 1980, όταν ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα επέστρεψε στην Πάτρα από τη Μασσαλία, ύστερα από διαβουλεύσεις μεταξύ Ρωμαιοκαθολικών και Ορθοδόξων, δεν είχε φύγει ποτέ ξανά από τη χώρα μας, μέχρι τον Ιούλιο, οπότε ταξίδεψε στη Ρωσία ύστερα από αίτημα του ρωσικού Πατριαρχείου με τη συνδρομή του ιδρύματος «Αγιος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος» και με αφορμή τους εορτασμούς για τα 1.025 χρόνια από τη βάπτιση των Ρως στον Δνείπερο ποταμό από τους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο.

Προκειμένου να φτάσει στη Ρωσία με ασφάλεια, ο Σταυρός, που είναι σε σχήμα «Χ», τοποθετήθηκε σε νέα θήκη, ώστε να διατηρηθεί ακέραιος από εξωτερικές παρεμβάσεις, ενώ ταξίδεψε με κυβερνητικό αεροσκάφος το οποίο παραχώρησε το Κρεμλίνο και στη συνέχεια με τρένο, ένα βαγόνι του οποίου είχε διαμορφωθεί σε ναό.

Εκτός από τις εκατοντάδες χιλιάδες των πιστών που χρειάστηκε να περιμένουν στην ουρά ακόμη και δέκα ώρες προκειμένου να ασπαστούν το μοναδικό ιερό κειμήλιο, τον Σταυρό προσκύνησαν οι πρόεδροι της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας. Αξίζει να αναφερθεί πως ειδική παρουσία είχε το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας, που έχει ως έμβλημά του τον χιαστό σταυρό και ως προστάτη του τον Αγιο Ανδρέα.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Βγαίνει στο σφυρί γράμμα της Νταϊάνα σε Τσιγγάνα μέντιουμ

Στο σφυρί βγαίνει χειρόγραφη επιστολή που έγραψε «από καρδιάς»...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος




Μποζουκια Αθηνα