Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο κανίβαλος του Βέγκας

Κομμάτια ωμής σάρκας είχε στο στόμα του κανίβαλος που...

Οι ιστορίες διάσημων γυναικών που σε μικρή ηλικία παντρεύτηκαν μεγαλύτερούς τους αλλά...

Πρόωρα «στέφανα» υπό την επήρεια ναρκωτικών, νεανικά παντρολογήματα που...

Έλενα Κουντουρά: «Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αυθεντικός»

Συμμετείχε σε τέσσερις από τις πιo σημαντικές επιτροπές του...

Λαχανάκια Βρυξελλών στην κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου αποτελεί την «εθνική μας μαγείρισσα» και...

Στάση «Επτά Θάλασσες» για τους Γερμανούς της Σάλκε!

Τι είπαν τα στελέχη της ομάδας για τη Μέρκελ, την κρίση και τη Θεσσαλονίκη στο επίσημο δείπνο στο οποίο παρακάθισαν.

Ολα θύμιζαν κλασική γερμανική οργάνωση. Το ραντεβού στο γνωστό εστιατόριο «Επτά Θάλασσες» κλείστηκε μία ημέρα μετά την απόφαση της UEFA, που όριζε ότι ο αντίπαλος της Σάλκε θα είναι ο ΠΑΟΚ. Την επομένη το πρακτορείο ταξιδίων που συνεργάζεται με τη Σάλκε έστειλε τους ανθρώπους του να τσεκάρουν το μενού για το δείπνο που θα πρόσφερε η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στους φίλους και τους χορηγούς της ομάδας που θα τη συνόδευαν στη Θεσσαλονίκη.

Ηρθαν, δέχτηκαν προτάσεις για τα μενού και επέστρεψαν στην πατρίδα τους. Και τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, μία ημέρα πριν από το επίσημο δείπνο, έστειλαν στους έκπληκτους ιδιοκτήτες του εστιατορίου τυπωμένη την παραγγελία, με το πρώτο πιάτο να περιλαμβάνει χωριάτικη σαλάτα, το κυρίως μοσχαρίσια μπριζόλα και ψάρι, και για επιδόρπιο φρούτα και παγωτό! Συνολικά 42 άτομα παρακάθισαν στο δείπνο της Σάλκε σε ένα από τα πιο ακριβά εστιατόρια της πόλης, όπου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των χορηγών της ομάδας, υπάλληλοι και διάφοροι άλλοι φίλοι της Σάλκε.

Απόψεις για την κρίση

«Η κρίση δεν περνά απαρατήρητη στη Θεσσαλονίκη. Βλέπει κανείς πολλά μαγαζιά κλειστά, ενώ ακόμη κι εκεί όπου υπάρχουν εμπορικά κέντρα κατακλύζονται από φτηνά προϊόντα» τονίζει ο Γερμανός Μάνφρεντ. Οταν τον ρωτάμε για τη Μέρκελ και τη στυγνή ύφεση που έχει επιβάλει στην Ελλάδα, φαίνεται να τη δικαιολογεί. «Η Γερμανία έχτισε την Ευρώπη και σήμερα που οι οικονομίες δεν πηγαίνουν καλά είναι η μοναδική χώρα που καλείται να πληρώσει. Αυτό δεν είναι εύκολα κατανοητό από τον Γερμανό φορολογούμενο, που πληρώνει εδώ και χρόνια τους φόρους του» τονίζει.

Αντίθετα, ο Πάουλ και ο Γιόχεν δεν αισθάνθηκαν την κρίση. «Ελάτε μία ημέρα στο Γκελζενκίρχεν για να δείτε ότι κι εκεί τα εστιατόρια παραμένουν άδεια» τονίζουν με ένα στόμα και δείχνουν μάλλον ενοχλημένοι από την κουβέντα. «Δεν ήρθα εδώ για να κουβεντιάζω για την κρίση» λέει ο ένας και ο άλλος συμπληρώνει: «Ηρθαμε για να δούμε ποδόσφαιρο και ο καλύτερος ας προκριθεί. Κι αν δεν είναι η Σάλκε, δεν χάθηκε και ο κόσμος» προσθέτει ο Γιόχεν μεγαλόψυχα.

Ο Πίτερ, από την πλευρά του, σημειώνει ότι δεν βλέπει να υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ των πολιτών των δύο χωρών. Στην Ελλάδα έρχεται πρώτη φορά, τη βρίσκει πολύ όμορφη χώρα, που θα βρει σύντομα τον δρόμο της. «Τις εντάσεις τις προκαλούν οι πολιτικοί» προσθέτει.

Τέλος, ο Βόλφγκανγκ, που είναι υπεύθυνος των σχέσεων της Σάλκε με τους οπαδούς της, επισημαίνει ότι κατάλαβε την κρίση στην ατμόσφαιρα της πόλης, αλλά και από τα πολλά λουκέτα στα μαγαζιά. «Δεν υπάρχει οικογένεια χωρίς τουλάχιστον έναν άνεργο» του λέμε. «Το ξέρω και μπορώ να φανταστώ τις δυσκολίες, γιατί και στο Γκελζενκίρχεν η ανεργία είναι υψηλή» σχολιάζει. Οσο για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, τους οποίους έζησε από κοντά, καθώς είχε την ευθύνη κατά την παραμονή τους στη Veltins Arena, έχει να πει μόνο τα καλύτερα. «Πολλή φασαρία και αγάπη προς την ομάδα. Κατά τα λοιπά, κανένα πρόβλημα. Ηταν άψογοι» καταλήγει.

ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...