Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 30 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι συνθήκες είναι αρκετά καλές για να προχωρήσετε...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στην ουρά 800.000 για δωρεάν τρόφιμα

Πάνω από 12.000 τόνοι θα διανεμηθούν έως το τέλος του έτους μέσω προγράμματος του υπουργείου Ανάπτυξης.

Οσο υπάρχουν άνθρωποι που συμπονούν τον διπλανό τους, τότε τα μαθήματα αγάπης και ζωής δεν θα λείψουν ποτέ από τη χώρα μας! Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά πάνω από 12.000 τόνοι τροφίμων θα διανεμηθούν έως το τέλος του έτους σε συνανθρώπους μας που έχουν μεγάλη ανάγκη από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η οικονομική κρίση έχει γονατίσει χιλιάδες οικογένειες, με αποτέλεσμα ο αριθμός των αστέγων και απόρων ολοένα να μεγαλώνει. Οι εκκλήσεις για βοήθεια από ανθρώπους που βρίσκονται σε πραγματική ένδοια γίνονται όλο και περισσότερες, προκαλώντας σοκ και ανατριχίλα. Ετσι, περισσότεροι από 1.000 φορείς, μητροπόλεις, δήμοι, σύλλογοι πολυτέκνων και παλιννοστούντων και πλήθος φιλανθρωπικών ιδρυμάτων συμμετέχουν στο πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων που εφαρμόζεται στην Ελλάδα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠ.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του προγράμματος, έως και το τέλος του έτους το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιδιώκει να έχει ολοκληρωθεί η διανομή δωρεάν τροφίμων σε περισσότερους από 800.000 δικαιούχους. Βασικά τρόφιμα για τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων, όπως ζυμαρικά, ρύζι, ελαιόλαδο και τυροκομικά (φέτα, κασέρι, γραβιέρα και κεφαλογραβιέρα) θα μπουν στο τραπέζι άπορων οικογενειών που αδυνατούν να αγοράσουν έστω και τα απαραίτητα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε περίπου 25.000.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ηδη ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία και ο αριθμός των ανάδοχων εταιριών που επιλέχθηκαν ανέρχεται σε 16, από τις 25 που είχαν λάβει μέρος.

Οπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης διαφάνεια διεξαγωγής της διαγωνιστικής διαδικασίας, η Ελλάδα χωρίστηκε σε τρεις γεωγραφικές ζώνες για κάθε προϊόν δωρεάν διανομής, ώστε να ευνοηθεί η συμμετοχή περισσότερων ενδιαφερομένων, να αυξηθεί ο ανταγωνισμός και να υπάρξει η μέγιστη δυνατή ποσότητα διανομής προς τις ομάδες των συμπολιτών μας που είναι δικαιούχοι. Συνολικά θα προσφερθούν κασέρι ΠΟΠ (194.700 κιλά), φέτα ΠΟΠ (589.615 κιλά), γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ (182.850 κιλά), ζυμαρικά (3.892.000 κιλά), ελαιόλαδο (1.602.981 λίτρα ή περίπου 1.460 τόνοι), κεφαλογραβιέρα ΠΟΠ (256.546 κιλά) και ρύζι (5.672.000 κιλά).

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...