Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Το φάντασμα της Μέρκελ «πλανάται» στο Φάληρο

Ο Τράγκας μιλάει για όλα και τα σπάει. «Είμαι δεξιός, Καραμανλικός και αντιμνημονιακός. Δεν είναι περίεργο που με απομάκρυναν;»

Η λήξη συνεργασίας του με τον ΣΚΑΪ ξάφνιασε και τον ίδιο. Τουλάχιστον τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ο Γιώργος Τράγκας, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, μιλά έξω από τα δόντια για τα σενάρια γερμανικής παρέμβασης τα οποία αποτέλεσαν, όπως φημολογείται, την αιτία της ρήξης, τις σχέσεις του με την οικογένεια Αλαφούζου, τους πιθανούς λόγους που οδήγησαν στη διάλυση του συμβολαίου του και δεν διστάζει -ποτέ δεν το έκανε άλλωστε- να ξεδιπλώσει τις δικές τους σκέψεις για το τι πραγματικά μπορεί να συνέβη. 
 
– Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν για τη λήξη της συνεργασία σας με τον ΣΚΑΪ. Ηταν δική σας απόφαση ή του καναλιού;
Οταν ξεκίνησα τη συνεργασία μου με τον ΣΚΑΪ διατυπώθηκε στο συμβόλαιό μου ο απαράβατος όρος ότι είμαι μη αποκλειστικός. Μάλιστα αναφέρεται ρητά ότι δεν αποτελεί κανένα ανταγωνιστικό στοιχείο η συμμετοχή μου στον Real FM ή στο Kontra channel. Ηξεραν, δηλαδή, οι διοικούντες στον ΣΚΑΪ ότι προσέρχομαι να εργαστώ με τον «Ελεύθερο σκοπευτή» κάθε Κυριακή ενώ καθημερινά θα κάνω το «Χωρίς αναισθητικό» στο Kontra. Επίσης αναφέρεται ότι τόσο εγώ όσο κι εκείνοι μπορούμε να καταγγείλουμε ο ένας τον άλλον και να φύγουμε με μια οικονομική μικρή ρήτρα. Η λέξη αποκλειστικότητα, τα τελευταία χρόνια μου προκαλεί αλλεργία γιατί «αποκλειστικός» σημαίνει και «καθοδηγούμενος». Εγώ θέλω να έχω την ελευθερία να μπορώ, αν δεν με θέλουν να φύγω και αν δεν τους θέλω επίσης να φύγω από κάπου. Το θεωρώ οξυγόνο στον επίλογο της καριέρας μου. Από κει και πέρα ο ΣΚΑΪ μου πρότεινε να εργαστώ και στο ραδιόφωνό του και μάλιστα στη θέση γενικού διευθυντή προγράμματος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
 
– Γιατί δεν δεχτήκατε;
Ο σταθμός και ο κ. Αλαφούζος με πολιορκούσαν πολύ καιρό γι’ αυτό. Για να είμαι ακριβής τα τελευταία 2,5 χρόνια. Ο ΣΚΑΪ μην ξεχνάτε ότι έχασε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα FM από τον REAL FM, που κυριάρχησε και αυτή τη στιγμή έχει την τριπλάσια ή τετραπλάσια ακροαματικότητα από τον σταθμό του Φαλήρου. Εγώ με έναν εύσημο, θα έλεγα, τρόπο αρνήθηκα να πάω στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ γιατί δεν είχα κανένα ισχυρό λόγο να εγκαταλείψω τον κ. Χατζηνικολάου. Πρώτον εργάζομαι με τον Νίκο περισσότερο από 10 χρόνια πλάτη πλάτη, δεύτερον έχω μια πολύ αξιόλογη φιλία δεκαετιών μαζί του, τρίτον είχα ισχυρότατα οικονομικά κίνητρα να παραμένω και στον REAL. Ετσι, λοιπόν, είπα στον κ. Αλαφούζο ότι δεν είναι σωστό. Καταρχάς το πολικό κλίμα του ραδιοφώνου ήταν πολύ αντίθετο από εμένα. Με ήθελαν για να προσθέσουν πολυφωνία για ένα διάστημα στην τηλεόραση του Φαλήρου. Ηθελαν να πέσω σε έναν κύβο knorr που ήταν πολύ μνημονιακός και να είμαι ένα στοιχείο αντιμνημονιακό που να βγαίνει αργά την νύχτα κάπου την Κυριακή. Tα καταλαβαίνω αυτά τα πράγματα στα προγράμματα των καναλιών γιατί έχω δεκατίες στους σταθμούς. Πήγα γιατί έχω μια 30ετή φιλία με την οικογένεια Αλαφούζου η οποία δεν χαλάει ακόμη και όταν ερχόμαστε σε επαγγελματικές ρήξεις ή ακόμη και όταν με απομακρύνει. Και είναι η πέμπτη φορά που το κάνει έτσι ξαφνικά.
 
– Το κανάλι έβγαλε ανακοίνωση σύμφωνα με το οποίο «Η αποχώρηση του κ. Τράγκα προκλήθηκε από την απόφασή του να εργαστεί σε ανταγωνιστικό και σε υπό δημιουργία κανάλι». Ποια είναι η δική σας απάντηση;
Διαβάζω αυτά που γράφονται. Δεν μπορώ να το τεκμηριώσω αλλά μου φαίνεται πολύ παράξενο να έχεις μια εκπομπή που σου κάνει τηλεθέαση από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 2 το πρωί, 18% έως 20% και φτάνει κάποιες φορές μέχρι 38% και 40%, σου ανεβάζει το μέσο όρο σταθμού τρεις μονάδες και να τη διώχνεις. Η δικαιολογία ότι δουλεύω σε ανταγωνιστικό κανάλι δεν ισχύει γιατί, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δεν είχα υπογράψει  με κανέναν. 
 
 Η άρνησή σας να αναλάβετε τη θέση του διευθυντή προγράμματος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ πιστεύετε ότι έπαιξε κάποιο ρόλο στην όλη εξέλιξη;
Κάναμε με τον κ. Αλαφούζο μια κουβέντα πολύ φιλική για το ραδιόφωνο. Του είπα ότι δεν μπορώ να κατέβω κάτω. Ενδεχομένως υπήρξε κάποια πικρία αλλά αυτό έγινε στις αρχές του καλοκαιριού. Στη συνέχεια φτάσαμε στο σημείο να διαπραγματευόμαστε την επέκταση της συνεργασίας μου στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου. Μάλιστα στο γραφείο μου έχω ένα σχέδιο συμβολαίου από την έγκριτη δικηγόρο του ΣΚΑΪ, την κυρία. Κακαουνάκη, νομική σύμβουλος πολλά χρόνια του ομίλου, στο οποίο επίσης διατυπώνεται ότι δεν είμαι αποκλειστικός. Εγινε μεγάλη συζήτηση να βγαίνω δυο φορές την εβδομάδα στο Νίκο από τις 19.45 έως τις 20.15 ώστε με τη δική μου παρουσία να είναι ποιο ανταγωνιστικό το δελτίο του απέναντι στα άλλα, όπως αυτό του Star, που εμφανίζεται ενισχυμένο.
 
– Εσείς έχετε κάνει συζητήσεις με το Star;
Υπογραμμίζω ότι δεν έχω καμία σχέση με το Star. Εχω πολύ καλές σχέσεις με την οικογένεια που έχει το κανάλι αλλά δεν έχω συζητήσει ποτέ την άφιξή μου στο δελτίο ειδήσεων και περισσότερο την ένταξη δικής μου εκπομπής στο πρόγραμμά του. Αυτά που λέγονται είναι έξω από την πραγματικότητα. Οπως και η ανακοίνωση που έβγαλε ο ΣΚΑΪ είναι λιτή αλλά δεν απηχεί την πραγματικότητα η οποία είναι ότι για κάποιους δικούς του λόγους, τους οποίους δεν μπορώ να ξέρω -μπορεί να έχω διάφορα στο μυαλό μου- θέλησε να με απομακρύνει.8565h972g85
 
– Μιλάτε για τις φήμες που θέλουν τη γερμανική πρεσβεία να κρύβεται πίσω από την αναπάντεχη αυτή εξέλιξη;
Οχι, δεν μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι η γερμανική πρεσβεία αλλά το φάντασμα της Μέρκελ πλανάται στο Φάληρο.
 
– Δεν αποχωρήσατε, δηλαδή, αυτοβούλως από το κανάλι.
Οχι. Με πήρε στο τηλέφωνο ο Χρήστος Παναγόπουλος διευθύνοντας σύμβουλος του ΣΚΑΪ, με τον Κώστα Κιμπουρόπουλο σύμβουλο της διοίκησης. Μου είπαν «Γιώργο, να σε δούμε την άλλη μέρα». Αμέσως τους είπα: «Μην κουράζεστε. Καταλαβαίνω και κατανοώ. Ας διαλύσουμε το συμβόλαιο που έχουμε με την οικογένεια και τελειώσαμε». Είχαν προηγηθεί διάφορα δημοσιεύματα στα site και μάλιστα στενών συνεργατών του Ευαγγελάτου… δημοσιεύματα – λαγός. Οτι είμαι σε ρήξη με την οικογένεια η οποία έχει στενοχωρηθεί επειδή θα πήγαινα σε άλλο κανάλι. 
 
– Παρέμβαση στα όσα λέγατε μέσα από τον «Ελεύθερο σκοπευτή» υπήρξε ποτέ;
Ποτέ. Είχα άριστη συνεργασία με τον κ. Παναγόπουλο. Του έλεγα απλώς τίτλους του έργου.
 
– Εχετε δεχτεί συστάσεις, ενδεχομένως και απειλές;
Δεν θέλω να ξεχνάτε ότι είμαι ένας άνθρωπος που η πολιτεία και η δικαιοσύνη δεν έχουν εξηγήσει ακόμα πως οι επίδοξοι δολοφόνοι μου, που μου έβαλαν βόμβα στο αυτοκίνητο, απελάθηκαν τη νύχτα και κρατήθηκε μόνο ο πυροτεχνουργός ο οποίος καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλακή. Με άνωθεν εντολή αφέθηκαν ελεύθεροι.  Επίσης μην ξεχνάτε ότι πρώην πρωθυπουργός ο Παπανδρέου (το οποίο έχω πει δέκα φορές από τα ραδιόφωνα και μου το έχει αφηγηθεί υπουργός του ΠΑΣΟΚ) έδινε εντολές «πώς θα εξοντώσουμε συστηματικά είτε με ελέγχους είτε με οτιδήποτε τον Τράγκα ή μέλη της οικογενείας του». Είμαι διπλά ενοχλητικός γιατί είμαι δεξιός καραμανλικός και αντιμνημονιακός. Δεν μπορώ να κατηγορηθώ ότι είμαι ένας Τσε Γκεβάρα. Οτι κατέβηκα από τα βουνά. Είμαι ένας αστός ο οποίος λέει ότι καταστρέφεται η Ελλάδα και εκχωρείται και το πιστεύω απόλυτα εδώ και χρόνια.
 
Τ- ι σας κάνει να μη σταματάτε; Εχετε πλούσια καριέρα και αναγνώριση.
Εχω μισό αιώνα στη δημοσιογραφία. Φέτος κλείνω 49 χρόνια. Ακόμη η υγεία μου μου επιτρέπει να γράφω τον επίλογό μου αλλά στην υπόθεση του ΣΚΑΙ ήταν αναμενόμενη η εξέλιξη. Να σας πω την αλήθεια, από την αρχή έλεγα στο ραδιόφωνο και στις αρχές στο κανάλι ότι τα γραφεία στοιχημάτων του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης, και του Τόκιο στοιχηματίζουν 8 προς 1 αν θα συμπλήρωνα οκτώ εκπομπές σερί. Μάλιστα, υπήρχε και ένα ανέκδοτο. Οτι οι διοικούντες στο σταθμό, την ώρα που βγαίνω εγώ κοιμούνται και επομένως δεν ακούν αυτά που λέω. 
 
– Πέρυσι δεχτήκατε έντονες κριτικές.
Ζούμε σε καιρό κατοχής κατά τη γνώμη μου, μνημονιακές μέρες. Ενας ολόκληρος κόσμος υποφέρει. Εγώ λέω πράγματα, ακροβατώ καμιά φορά πάνω σε γεγονότα. Δεν μπορείς να μην γίνεις δέκτης επιθέσεων όταν αντεπιτίθεσαι. Δεν μπορείς να είσαι σε ένα ρινγκ και να δίνεις μόνο εσύ μπουνιές.
 
– Ενοχλείτε τα «παπαγαλάκια»;
Υπάρχει ένα μέρος της δημοσιογραφίας τα τελευταία χρόνια που δεν είναι απλά καθοδηγούμενη, λειτουργεί με εντολές. Είναι τρισάθλιο. Ενα μέρος του δημοσιογραφικού κόσμου έχει πολύ ουσιαστικό ρόλο στη βύθιση της χώρας, σε αυτήν την απαράδεκτη θλιβερή διπλοχρεοκοπία. Γιατί έχουμε χρεοκοπήσει και από πλευράς αξιοπρέπειας και εθνικής υπερηφάνειας. Δεν είναι μόνο το οικονομικό είναι ότι κάψαμε την ψυχή μας. Αποψιλώθηκαν τα εθνικά χαρακτηριστικά μας.  
 
Ο γερμανικός δάκτυλος655h875j85
 
– Τελικά ενοχλούσε η φωνή σας;
Είναι παραμονές γερμανικών εκλογών, είναι παραμονές πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα. Ενδεχομένως η υψηλή τηλεθέαση του Τράγκα στο πρόγραμμά του σταθμού να είναι υποδεέστερη από άλλα μεγέθη οικονομικών συμφερόντων, νόμιμα και απολύτως θεμιτά, που έχει μια επιχείρηση τα οποία εγώ δεν γνωρίζω.
 
– Μιλάτε για το παζάρι που φημολογείται ότι υπάρχει μεταξύ του Ομίλου ΣΚΑΪ και της Deutsche telecom για το πρόγραμμα του ΟΤΕ-ΤV;
Τα διαβάζω που γράφονται. Εμένα το μόνο που με παραξενεύει είναι πως απομακρύνεται ένας αντιμνημονιακός δημοσιογράφος με υψηλή τηλεθέαση.
 
– Πάντως για τους Γερμανούς είστε το «μαύρο πρόβατο».
Μην ξεχνάτε ότι η δημόσια γερμανική τηλεόραση πήγε στο ΣΚΑΪ και ο απεσταλμένος τους ρώτησε τον κ. Παναγόπουλο μέσα στο γραφείο του πως αποτόλμησε το κανάλι να δώσει εκπομπή στον Τράγκα στο prime time. Τότε εκείνος είχε απαντήσει ότι έχουμε δικαίωμα, δίνουμε καρέκλες και θέλουμε περισσότερη πολυφωνία. Αυτό το πράγμα έπαιξε στη γερμανική τηλεόραση στο ZDE. Πέραν αυτού μην ξεχνάτε ότι οι δυο απεσταλμένοι της κ. Μέρκελ, ο κ. Ασμουσεν και ο κ. Σόιμπλε έφυγαν κατευθείαν από τη γερμανική πρεσβεία και μίλησαν στην κ. Κοσιώνη και μόνο στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Πουθενά αλλού. Μπορεί σε πολλούς αυτό να μην λέει τίποτα. Σε μένα λέει πολλά.
 
– Λέτε ότι υπάρχει μια άτυπη σχέση μεταξύ καναλιού και γερμανικής πολιτείας;  
Αν το διατυπώσετε αυτό θα είναι αυθαίρετο. Λέγονται πολλά. Πιστεύω ότι ενδεχομένως και ο κ. Αλαφούζος δέχτηκε ένα πλήθος πιέσεων. Δεν πιστεύω ότι με απομάκρυναν από το κανάλι επειδή πικράθηκαν ή φοβήθηκαν ή ακόμη γιατί ο Σταμάτης Μαλέλης είναι περίεργος και παράξενος τύπος. Δεν θεωρώ ότι κυριάρχησε ψυχεδέλεια και είπαν φέτος θα δουλέψεις σε ένα τοπικό κανάλι και μας πειράζει ενώ πέρυσι δεν μας πείραζε. Με καταλάβατε;
 
– Εχετε συναντήσει ποτέ την κυρία Μέρκελ;
Οχι, αλλά έχω πολλούς φίλους Γερμανούς δημοσιογράφους. Είμαι ένα πρόσωπο που παίζει πολύ στις γερμανικές εφημερίδες. Με παρουσιάζουν σαν μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, ακραία, που λέει ότι η Μέρκελ χρησιμοποιεί μεθόδους Χίτλερ και τέτοια πράγματα. Ομως δεν σας κρύβω ότι όλοι οι Γερμανοί δημοσιογράφοι με στόλισαν προλογικά στη μέση και στο τέλος  του άρθρου τους αλλά δεν αλλοίωσαν δηλώσεις μου. Ούτε η «Βild», η οποία με έχει πάντα πρωτοσέλιδο. 
 
Τα σενάρια μεταγραφής και η αποζημίωση
 
– Η επιτυχία της εκπομπής σας αναγνωρίστηκε από το κανάλι;
Ναι, δεν μου είπαν οι άνθρωποι ότι έκανα μια αποτυχημένη εκπομπή. Ούτε έβγαλαν καμιά τέτοια ανακοίνωση. Μου λένε ότι εγώ αναμείχθηκα με ανταγωνιστικό κανάλι. Σας διαβεβαιώ ότι όταν διεκόπη η συνεργασία μας, εγώ δεν είχα σχέση με κανένα σταθμό και δεν είχα μεταφέρει ούτε το «Χωρίς αναισθητικό» σε τοπικό κανάλι. 
 
– Θα αποζημιωθείτε με τη λήξη του συμβολαίου;
Δεν με έχει ρίξει ποτέ ο κ. Αλαφούζος.  Δεν έχω μεγάλες αμοιβές. Μια μικρή οικονομική απολαβή που αφορά το σύνολο της παραγωγής. Γιατί πήγα και ανθρώπους δικούς μου εκεί. Το κανάλι μου έδινε έναν συνεργάτη και το σκηνοθέτη αλλά δεν έβγαιναν τέσσερις ώρες εκπομπή. Μην πάει ο νους σας σε αστρονομικά ποσά. Τα συνήθη και η ρήτρα για να πληρωθούν και οι άνθρωποι. Ωστόσο, για τα μέτρα της εποχής ήμουν καλά αμειβόμενος. 
 
– Οπότε δεν αποκλείετε στο μέλλον και μια εκ νέου συνεργασία με τον όμιλο.
Ποτέ δεν αποκλείεται τίποτα. Να σας πω την αλήθεια, όμως, δεν το περίμενα γιατί την περασμένη Δευτέρα μου έδωσαν μεγάλο χώρο για τους ανθρώπους μου και ο διευθυντής παραγωγής ο κ. Κάτσικας δρομολόγησε να παίξουν τρέιλερ. Δεν σας κρύβω ότι θα έκανα κι ένα διαφημιστικό πλακατζίδικο το οποίο θα γυριζόταν σε ένα χώρο φτιαγμένο σαν καθολική εκκλησία και το γύρισμα θα γινόταν σε ένα εξομολογητήριο.
 
Στο Extra
Ο Γιώργος Τράγκας ανήκει και επισήμως στο δυναμικό του Extra channel. To κανάλι, λίγες ημέρες μετά την αποδέσμευση του δημοσιογράφου από τον ΣΚΑΪ, και αφού είχε δοθεί η συνέντευξη στην «Espresso», ανακοίνωσε τη συνεργασία τους. Ο Γιώργος Τράγκας, από τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου και κάθε μέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 9 το βράδυ θα παρουσιάζει την εκπομπή «Χωρίς αναισθητικό». Παράλληλα, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου και κάθε Τρίτη (23.30) αναλαμβάνει να πατήσει  σε… «Απαγορευμένη ζώνη».
 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΑΡΝΕΛΗ
{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...