Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Bulgari στη φάκα για φοροδιαφυγή 3 δισ.!

Οι εφοριακοί ήδη κατάσχεσαν περιουσιακά στοιχεία αξίας 46 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο στόχαστρο της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ιταλίας βρέθηκε χθες ο όμιλος Bulgari, ο οποίος κατηγορείται για τεράστια φοροδιαφυγή, που ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι εφοριακοί ήδη κατάσχεσαν περιουσιακά στοιχεία αξίας 46 εκατομμυρίων ευρώ. Μεταξύ αυτών είναι ακίνητα, τραπεζικοί λογαριασμοί και μετοχές εταιρειών.

Από τη «δαγκάνα» της εφορίας δεν γλίτωσε ούτε το ιστορικό παλάτσο, ναυαρχίδα του οίκου Bulgari στη via Condotti της Ρώμης. Ο «ναός» της πολυτέλειας και της φινέτσας, όπου σύχναζαν σταρ του Χόλιγουντ και μεγιστάνες, σφραγίστηκε.Τα περιουσιακά στοιχεία που κατασχέθηκαν ανήκουν στους Νίκολα και Πάολο Μπούλγκαρι, τους δύο ιστορικούς δηλαδή μετόχους του οίκου, καθώς και στους νυν και πρώην  επικεφαλής των επιχειρήσεων του ομίλου, Μαουρίτσο Βαλεντίνι και Φραντσέσκο Τράπανι αντίστοιχα.

Ο οίκος κοσμημάτων, δερμάτινων ειδών και αρωμάτων Bulgari, ο οποίος από το 2011 αποτελεί ιδιοκτησία του γαλλικού ομίλου LVMH, κατηγορείται για φοροδιαφυγή, επειδή  στις φορολογικές δηλώσεις για το διάστημα από το 2006 έως 2011 οι υπεύθυνοι παρέλειψαν να συμπεριλάβουν έσοδα ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αν η κατηγορία αποδειχτεί ύστερα από δικαστική διαδικασία, οι κατηγορούμενοι κινδυνεύουν με ποινές φυλάκισης.

Η «στρατηγική φοροδιαφυγής» που ακολουθούσε ο οίκος Bulgari συνίστατο, σύμφωνα με την εφορία, στη δημιουργία εταιρειών εκτός Ιταλίας. Αυτές ιδρύθηκαν στην Ελβετία, την Ιρλανδία και την Ολλανδία, ώστε με αυτό το κόλπο να αποφεύγεται η φορολόγηση στην Ιταλία. Πριν από δύο μήνες δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου αποκάλυψαν ότι ο όμιλος Bulgari βρισκόταν στο στόχαστρο της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αλλά και της Δικαιοσύνης ως ύποπτος μεγάλης φοροδιαφυγής.

Τότε ο Φραντσέσκο Τράπανι, πρώην επικεφαλής του ομίλου Bulgari για σχεδόν τριάντα χρόνια, είχε υποστηρίξει ότι ο όμιλος σεβόταν ανέκαθεν τους φορολογικούς κανονισμούς στην Ιταλία και το εξωτερικό. Επίσης είχε χαρακτηρίσει τις κατηγορίες της οικονομικής αστυνομίας εξωφρενικά αβάσιμες κάνοντας λόγο για πάρα πολλούς φορολογικούς ελέγχους που είχαν γίνει στον όμιλο τα τελευταία χρόνια, στους οποίους υπήρξε η παραδοχή ότι ήταν όλα σωστά. «Εχουμε ανάγκη από ένα ισχυρό κράτος εναντίον της φοροδιαφυγής, αλλά χρειάζεται και λίγη λογική που να επιτρέπει σε αυτούς που σέβονται τους κανόνες να συνεχίζουν να εργάζονται» είχε δηλώσει τότε ο Τράπανι.

ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....