Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Σύλληψη του Ζεράρ Ντεπαρντιέ έπειτα από δύο νέες καταγγελίες για σεξουλικές...

Υπό κράτηση τέθηκε χθες στο Παρίσι ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ...

Συγκλονίζει η Μπάγια Αντωνοπούλου: «Κατέρρευσα, έκανα ενάμιση μήνα να συνέλθω»

Η Μπάγια Αντωνοπούλου, παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Happy...

«Σασμός»: Μαθιός και Καλλιόπη βλέπουν το τέλος να έρχεται!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η αποκάλυψη...

Ελένη Ράντου: Η συγκινητική φωτογραφία με την μητέρα της

Η Ελένη Ράντου έκανε μια τρυφερή ανάρτηση στον προσωπικό...

Αν λιώσουν οι πάγοι… θα πνιγεί η μίση Ελλάδα

Εφιαλτικό σενάριο από το «National Geographic» που δείχνει σε χάρτη εξαφανισμένες τις Κυκλάδες, τη Θεσσαλονίκη και πολλές πόλεις της χώρας.

Τα νότια προάστια της Αθήνας έχουν βουλιάξει, η Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει πια και οι Κυκλάδες αποτελούν μια μακρινή ανάμνηση. Ευτυχώς όλα τα παραπάνω δεν είναι «είδηση», αλλά οι επιπτώσεις που θα έχει η χώρα μας αν κάποτε πραγματωθεί το καταστροφικό σενάριο που θέλει τους πάγους σε όλο τον πλανήτη να λιώνουν!

Το έγκυρο αμερικανικό περιοδικό «National Geographic», σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες και ερευνητικά κέντρα, επιχείρησε να αποτυπώσει σε χάρτες την εικόνα που θα έχει η Γη, αν κάποια στιγμή στο μέλλον η άνοδος της θερμοκρασίας μετατρέψει σε νεράκι τα αποθέματα των 21 εκατομμυρίων κυβικών χιλιομέτρων πάγου. Η εκτίμηση των ειδικών είναι ότι σε μια τέτοια περίπτωση η στάθμη της θάλασσας θα ανέλθει κατά 65,8 μέτρα και το νερό θα σκεπάσει τεράστιες εκτάσεις και χιλιάδες πόλεις.22296j87j963

Ο χάρτης του «National Geographic» για την Ευρώπη δείχνει την Ελλάδα αρκετά μικρότερη σε έκταση και κατά πολύ φτωχότερη σε νησιά. Το νερό έχει «καταπιεί» σχεδόν όλες τις παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας και έχει αλλάξει δραστικά την ακτογραμμή, υπάρχουν όμως και ορισμένες περιοχές όπου η θάλασσα έχει εισχωρήσει βαθιά μέσα στην ξηρά. Για παράδειγμα, στη Μακεδονία το νερό φτάνει μέχρι τα Γιαννιτσά και τις Σέρρες, ενώ η δυτική Πελοπόννησος χάνει την Ηλεία μέχρι το ύψος της Ανδραβίδας.

Ιδια και χειρότερη είναι η εικόνα για τη δυτική Ελλάδα και την Ηπειρο, καθώς το Αγρίνιο γίνεται… παραθαλάσσιο και η Πρέβεζα εξαφανίζεται. Σχεδόν μισές μένουν επίσης η Αττική και η Εύβοια, ενώ στη νότια Κρήτη η ξηρά υποχωρεί σε βάθος μερικών χιλιομέτρων. Σε ό,τι αφορά τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, τα περισσότερα νησιά σβήνουν από τον χάρτη, ενώ στο βόρειο Αιγαίο διασώζονται η Μυτιλήνη και η Θάσος.

Πολύ χειρότερα είναι πάντως τα πράγματα στον υπόλοιπο πλανήτη. Οι Κάτω Χώρες εξαφανίζονται εντελώς, μαζί με την ανατολική Αγγλία, τη δυτική Γαλλία και τη βόρεια Ιταλία. Από τις πόλεις των ανατολικών ΗΠΑ διασώζεται μόνο η Βοστόνη, ενώ στην Κίνα πλημμυρίζουν τεράστιες εκτάσεις, όπου σήμερα ζουν 600 εκατομμύρια άνθρωποι.

Φυσικά το «National Geographic» δεν ισχυρίζεται ότι το παραπάνω σενάριο θα υλοποιηθεί. Στόχος του περιοδικού είναι να καταδείξει τι θα μπορούσε να συμβεί σε βάθος 5.000 ετών αν η ανθρωπότητα κάψει όλα τα αποθέματα ορυκτών καυσίμων, απελευθερώσει στη ατμόσφαιρα πέντε τρισεκατομμύρια τόνους άνθρακα και οξύνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ανεβάζοντας τη μέση θερμοκρασία του πλανήτη από 14,5 σε 26,7 βαθμούς Κελσίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...