Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

Η Μπρίτνεϊ πληρώνει ακριβά τον πατέρα της

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά...

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

Στη βαλίτσα το «όχι»

Ο Σαμαράς στις Βρυξέλλες και με το μήνυμα «δεν αντέχουμε άλλα μέτρα».

Την οργή και την αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας μεταφέρει στο ευρωπαϊκό κέντρο λήψης αποφάσεων ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεν κρύβει την ανησυχία του για επιβολή νέων μέτρων.

Ο πρωθυπουργός τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει αποδέκτης σκληρών μηνυμάτων από την Ε.Ε. Οι Βρυξέλλες έχουν ενοχληθεί από τις διαρροές Μαξίμου περί τερματισμού των μέτρων και μη επιβολής νέου Μνημονίου, «αφού έχει προσδιοριστεί “τρύπα” στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα στη χώρα μας περίπου 5,5 δισ. ευρώ», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά και σύμφωνα με κάποιες διαρροές που γίνονται υπάρχουν σκέψεις για περικοπές συντάξεων! Και αυτό ακριβώς ανησυχεί και τρομάζει τον Αντώνη Σαμαρά. Ο μέσος όρος των ελληνικών συντάξεων βρίσκεται περίπου στα 900 ευρώ, κατά πολύ πιο πάνω από τον αντίστοιχο πορτογαλικό που είναι στα 350 ευρώ, ενώ θα ακολουθήσουν και νέες μειώσεις. Σύμφωνα με τα σχέδια των Βρυξελλών, στόχος είναι ο μέσος όρος των ελληνικών συντάξεων να πέσει στα 600 ευρώ!

Ετσι σήμερα ο πρωθυπουργός μεταφέρει μήνυμα στις Βρυξέλλες ότι η Ελλάδα δεν αντέχει νέα μέτρα λιτότητας. Στην έδρα της Κομισιόν ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, εν όψει της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα στο α’ εξάμηνο του 2014. Στο περιθώριο αυτών των συναντήσεων ο κ. Σαμαράς θα ξεκαθαρίσει ότι η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους αξιωματούχους της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ θα επαναβεβαιώσει για άλλη μία φορά την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για εφαρμογή των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων. Ο κ. Σαμαράς είναι έτοιμος να έρθει ακόμη και σε ρήξη, αν συναντήσει την αδιαλλαξία στις επαφές του.

Από το ταξίδι αυτό θα κριθεί αν οι δανειστές μας είναι αποφασισμένοι να επιβάλουν νέα μέτρα, αν και όλα εξαρτώνται από την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, γεγονός που θα δημιουργήσει προσδοκίες για ελάφρυνση του χρέους.

Στο μεταξύ, ο κ. Σαμαράς προετοιμάζει και νέο ταξίδι, αυτή τη φορά πέραν του Ατλαντικού, για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες. Ο πρωθυπουργός, που επενδύει στη στήριξη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, θα μιλήσει σε ανοιχτή ομογενειακή συγκέντρωση στη Νέα Υόρκη στις 29 ή 30 Σεπτεμβρίου. Επίσης θα έχει επαφές με σημαντικούς επιχειρηματίες.

Στη συνέχεια θα μεταβεί για δύο ημέρες στην Ουάσιγκτον για συναντήσεις στο Κογκρέσο και πιθανώς με τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, που εδώ και δεκαετίες διατηρεί στενούς δεσμούς με την ελληνοαμερικανική κοινότητα και είχε επισκεφθεί την Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2011.

Παράλληλα, και ενώ θα ολοκληρώνεται η αξιολόγηση από την τρόικα στην Αθήνα, επιδίωξη του κ. Σαμαρά είναι να συναντηθεί, πιθανότατα στις 2 ή 3 Οκτωβρίου, στην έδρα του ΔΝΤ με τη γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...