Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου, 2025

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

MadWalk 2025: H μόδα χόρεψε στον ρυθμό του “Ατελιέ” στο act του...

Η πιο πολυσυζητημένη βραδιά μόδας, όπου η υψηλή αισθητική...

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Ελληνας ηγέτης στα «κίτρινα γιλέκα»

❱❱ Ο 26χρονος Γιάννης-Παύλος εργάζεται στην Πόρσε και είναι η ψυχή του κινήματος και στις διαδηλώσεις στη ΣτουτγάρδηΕλληνική είναι η «ψυχή» του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» στη Γερμανία. Πρόκειται για τον 26χρονο Γιάννη-Παύλο Σάκαρο, κάτοικο Στουτγάρδης, ο οποίος εργάζεται στο εργοστάσιο της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας Πόρσε που υπάρχει στη συγκεκριμένη πόλη.

Ο νεαρός έχει ηγηθεί ήδη από τις αρχές του περασμένου μήνα όλων των διαδηλώσεων στη Στουτγάρδη ενάντια στην απόφαση των τοπικών Αρχών να απαγορεύσουν την κυκλοφορία των παλιών πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο. 

Ο ίδιος έχει αμφισβητήσει το όριο των 40 μικρογραμμαρίων διοξειδίου του αζώτου (ΝΟ2) ανά κυβικό μέτρο αέρα, αλλά και τις μετρήσεις της Ε.Ε., βάσει των οποίων απαγορεύεται η κυκλοφορία των παλιότερων πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων στην πόλη του.

Η απόφαση

«Η γερμανική κυβέρνηση για χρόνια κοιμόταν, αντί να ασκήσει πίεση στις εταιρίες αυτοκινήτων να προσαρμοστούν. Και εφόσον ουδείς αντέδρασε, χρειάστηκε ένας Ελληνας να αναλάβει να ξεσηκώσει τον κόσμο» δήλωσε χαρακτηριστικά απαντώντας στο ερώτημα τι ήταν αυτό που τον οδήγησε να αναλάβει τα ηνία του γερμανικού κινήματος των «κίτρινων γιλέκων».

Ο ίδιος και ακόμα 80.000 κάτοικοι της Στουτγάρδης χρησιμοποιούν πετρελαιοκίνητα οχήματα για τις μετακινήσεις τους, τα οποία θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν, αν ισχύσει η απόφαση της απαγόρευσής τους. Ο Σάκαρος συνήθως πηγαίνει στη δουλειά του με το τρένο, ωστόσο παίρνει και το αυτοκίνητό του δύο φορές της εβδομάδα. «Μας λένε “Αγοράστε ένα καινούργιο αυτοκίνητο”. Με τι λεφτά; Τελικά είμαστε αυτοί που πρέπει να πληρώσουν. Οι πολίτες θα πρέπει να αναλάβουν τώρα τα βάρη που ανήκουν στην κυβέρνηση» τονίζει.

Ο Γιάννης Σάκαρος μπορεί να είναι μόλις 26 χρονών, αλλά είναι «παλιός» στις διαδηλώσεις. 

Συγκεκριμένα, είχε πάρει μέρος στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του αμφιλεγόμενου σιδηροδρομικού σταθμού S21 στη Στουτγάρδη, που στοίχισε πολλά δισεκατομμύρια. Κατά τη γνώμη του, οι πολίτες έχουν τώρα πολύ περισσότερους λόγους να βγουν στον δρόμο. Ο Σάκαρος εμπνέεται από τις διαμαρτυρίες των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία, θεωρώντας ότι αποτελούν λαμπρό παράδειγμα. Στόχος του είναι η ανάπτυξη ενός εθνικού κινήματος διαμαρτυρίας στους γερμανικούς αυτοκινητοδρόμους.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Βγαίνει στο σφυρί γράμμα της Νταϊάνα σε Τσιγγάνα μέντιουμ

Στο σφυρί βγαίνει χειρόγραφη επιστολή που έγραψε «από καρδιάς»...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος




Μποζουκια Αθηνα