Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η… γκαλερί των σταυρών του Αγίου Όρους

Το φωτογραφικό έργο του αείμνηστου Γιώργου Πούπη και η...

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

«Χαιρετίσματα στις πηγές σου στην… ΕΥΠ»

Κανονιοβολισμοί από τον Θέμο Αναστασιάδη προς τον Κώστα Βαξεβάνη με αφορμή προαναγγελία για αποκάλυψη περίεργου θέματος για όπλα.

Σφοδρά «πυρά» άγριας αντιπαράθεσης με απρόβλεπτες ποινικές, όπως και δημοσιογραφικές προεκτάσεις, ανταλλάσσουν από χθες, μέσω των μέσων που διατηρούν στο διαδίκτυο, ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος» Θέμος Αναστασιάδης και ο (συνοδός της Δωροθέας Μερκούρη) πρώην υπάλληλος της ΕΡΤ Κώστας Βαξεβάνης. Η αφορμή για τους «κανονιοβολισμούς» του Αναστασιάδη στον Βαξεβάνη ήταν η προαναγγελία -μέσω της ιστοσελίδας του δεύτερου- περίεργου θέματος στο περιοδικό του με τίτλο «4.000 όπλα και ο εκδότης της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”. Ποιους όπλισαν;». Στο διαφημιστικό headline, ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης προαναγγέλλει ότι έχει εξασφαλίσει «καταγγελία Βρετανού αξιωματικού», τον οποίο εμφανίζει ως συνεργάτη ενός εκ των φερόμενων ως πρώην χρηματοδοτών του «Πρώτου Θέματος» και γνωστού ιδιοκτήτη «μουσείου» όπλων, το όνομα του οποίου ενεπλάκη σε υπόθεση προφυλάκισης εφοπλιστή. «Τι λέει σε επίσημη κατάθεσή του στην Αστυνομία για τα περισσότερα από 4.000 ενεργά και σύγχρονα όπλα τα οποία εισήγαγε και μάλιστα με πλαστά πιστοποιητικά απενεργοποίησης. Πού βρίσκονται σήμερα και ποιους εξοπλίζουν» αναφέρει ο πρώην συνεργάτης κρατικών ΜΜΕ.

Η απάντηση Αναστασιάδη ήταν σφοδρότατη: «Χαιρετίσματα στις πηγές σου στην ΕΥΠ και στους φίλους σου επιχειρηματίες που αφαίρεσες από τη λίστα Λαγκάρντ» αναφέρει ο διαδικτυακός τόπος της κυριακάτικης εφημερίδας με τίτλο «Αγωγή και μήνυση στον συκοφάντη Βαξεβάνη». Μάλιστα, με γλαφυρό τρόπο ο συντάκτης του κειμένου θυμίζει στον εκδότη του περιοδικού ανέκδοτη ιστορία του παρελθόντος, την οποία εμφανίζει ως αληθή: «Οταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει το “Π.Θ.”, ο κ. Βαξεβάνης ήρθε και ζήτησε δουλειά, έδωσε ένα ρεπορτάζ για τα “άδυτα” της ΕΥΠ, και λίγες ώρες μετά, κυριολεκτικά κλαίγοντας και εκλιπαρώντας, ζήτησε να αποσυρθεί γιατί θα αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα από τις “πηγές του στην ΕΥΠ”. Από τότε φυσικά δεν ξαναπάτησε το πόδι του στην εφημερίδα, αλλά έβαλε σκοπό του να τη συκοφαντεί σε κάθε ευκαιρία» διατυπώνεται στην ιστοσελίδα. Το «Πρώτο Θέμα», τέλος, σημειώνει ότι αυτός που αναφέρεται στο ρεπορτάζ δεν ήταν ποτέ εκδότης της εφημερίδας.


Ομάδα κουκουλοφόρων έκανε γυαλιά – καρφιά με βαριοπούλες το «Πρώτο Θέμα»

Στιγμές πανικού επικράτησαν χθες λίγο μετά τις 8 το βράδυ στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», όταν δέχτηκαν επίθεση από ομάδα περίπου 20 κουκουλοφόρων οι οποίοι έκαναν καταδρομική επιχείρηση οπλισμένοι με βαριοπούλες και γκρέμισαν τις τζαμαρίες της εισόδου.

Η επίθεση εκδηλώθηκε την ώρα που τα γραφεία της εφημερίδας, στη συμβολή της οδού Αγίου Ορους με την οδό Αγράφων στο Μαρούσι, ήταν γεμάτα εργαζομένους. Παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τις εγκαταστάσεις της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου, αστυνομικοί που επιβλέπουν με περιπολίες τα γραφεία δεν αντιλήφθηκαν πώς έφτασαν οργανωμένοι οι δράστες, που φορούσαν κουκούλες full face ώστε να μην αποκαλυφτούν τα χαρακτηριστικά τους από τις κάμερες που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή.9888j7485k9

Ο ιδιωτικός φρουρός της εφημερίδας πρόλαβε να κλείσει τη γυάλινη πόρτα, όμως οι επιτιθέμενοι την έσπασαν με τις βαριοπούλες που κρατούσαν και πέταξαν κόκκινες μπογιές και φέιγ-βολάν τα οποία έγραφαν: «Κράτος, ΜΜΕ, νεοναζί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί. Οργή και λύσσα για τον Παύλο Φύσσα» και αναφέρονταν στο πρωτοσέλιδο που δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα την περασμένη Κυριακή και απεικονίζει τον 34χρονο Παύλο Φύσσα να ψυχορραγεί στην αγκαλιά της συντρόφου του.

Αμέσως μετά οι νεαροί κουκουλοφόροι, που ήταν μεταξύ 17 και 25 χρόνων, προκάλεσαν φθορές στα τζάμια των αυτοκινήτων ενός οικονομικού συντάκτη και ενός αρχισυντάκτη και απομακρύνθηκαν τρέχοντας προς την πλευρά του ΟΑΚΑ. Την ίδια στιγμή στην εφημερίδα επικρατούσε πανικός: «Ηταν πολύ δυνατός ο θόρυβος από το σπάσιμο των τζαμιών. Νομίσαμε ότι πέταξαν μολότοφ. Φοβηθήκαμε μήπως καούμε ζωντανοί…» έλεγαν οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Οι δράστες χάθηκαν μέσα στα σκοτεινά στενά της περιοχής χωρίς να υπάρξουν συλλήψεις από τις αστυνομικές δυνάμεις, που -αν και βρίσκονται στο επόμενο στενό- δεν πρόλαβαν να επέμβουν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...