Η απάντηση που ετοιμάζει ο Μήτρογλου.
Η κρίσιμη μάχη του Ολυμπιακού με την Αντερλεχτ για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ στις Βρυξέλλες πλησιάζει (αύριο 21.45) και το μάτι του Κώστα Μήτρογλου γυαλίζει. Ο εγωισμός του «πιστολέρο» των «ερυθρολεύκων» έχει πληγωθεί από το γεγονός ότι έχει μείνει «άσφαιρος» στα παιχνίδια με Παρί Σεν Ζερμέν, Παναιτωλικό, Φωκικό (με τον Πανιώνιο έμεινε εκτός αποστολής λόγω ενοχλήσεων στον δεξιό δικέφαλο), καθώς και από τις πρόσφατες δηλώσεις του Μίτσελ Γκονζάλεθ. «Να ξέρουν όλοι ότι αυτός που θα “κοιμηθεί”, θα χάσει τη θέση του και θα τη δώσει σε κάποιον άλλον που είναι πιο έτοιμος» είχε πει μετά το παιχνίδι της Νέας Σμύρνης κόντρα στον Πανιώνιο ο Ισπανός τεχνικός των Πειραιώτων, κάτι που δεν ήχησε καλά στα αυτιά του 25χρονου διεθνούς φορ.
Παρότι ο 50χρονος κόουτς μίλησε γενικά και όχι ειδικά, ο Μήτρογλου θέλει να… απαντήσει με γκολ. Την ανυπομονησία του πάντως για το αυριανό παιχνίδι στο «Κονστάντ Βάντεν Στοκ» την επιβεβαίωσε με χθεσινή του ανάρτηση στο facebook. «Φεύγουμε αύριο (σ.σ.: σήμερα) για Βέλγιο, με το μυαλό στην Αντερλεχτ» έγραψε ο τρίτος σκόρερ όλων των εποχών του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Υπενθυμίζεται ότι ο Μήτρογλου μετράει εννιά γκολ, όσα και ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, με την «ερυθρόλευκη» φανέλα στα Κύπελλα Ευρώπης και κυνηγάει να πιάσει τους Νίκο Αναστόπουλο (14 γκολ) και Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς (15 γκολ).
Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά, οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα πάνε πάνοπλοι στο Βέλγιο, έχοντας ως βασικό στόχο το «διπλό» που θα τους βάλει δυνατά στο κόλπο της πρόκρισης στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Νορβηγός Τομ Χάραλντ Χάγκεν. Ο 35χρονος διαιτητής, δάσκαλος στο επάγγελμα, δεν έχει ξανασφυρίξει αγώνα των Πειραιωτών, αλλά έχει βρεθεί παλαιότερα στον δρόμο του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού.

