«Κούρεψαν» 60.000 ευρώ από το χρέος σε τράπεζες τετραμελούς οικογένειας

Λυτρωτική αποδείχθηκε η απόφαση που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Πύργου για μια τετραμελή οικογένεια από τη Μεσσάρα, αφού «κούρεψε» το ποσό των 60.000 ευρώ, που προερχόταν από δάνεια σε τράπεζες, εξαλείφοντας τον εφιάλτη των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών. Το χρέος της τετραμελούς οικογένειας, που αποτελείται από την 32χρονη μητέρα που εργάζεται ως κομμώτρια, τον πατέρα που είναι γεωργός και δύο μικρά παιδιά, προερχόταν από στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια και είχε συνολικό ύψος 144.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, από αυτές τις οφειλές το ποσό 112.000 ευρώ αφορά δύο στεγαστικά δάνεια, τα οποία είχε συνάψει η 32χρονη για να αναπαλαιώσει το πατρικό της σπίτι και να μείνει με την οικογένειά της, ενώ το υπόλοιπο χρέος τέσσερα καταναλωτικά δάνεια. Παρά το μεγάλο ύψος των μηνιαίων δόσεων, που ξεπερνούσε τα 1.100 ευρώ, η οικογένεια είχε καταφέρει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, αλλά «χτυπήθηκε» από την οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας να υπαχθεί στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Πύργου, η κύρια κατοικία της 32χρονης, δηλαδή το σπίτι όπου διαμένει με την οικογένειά της, προστατεύεται από τη διαδικασία εκποίησης, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα άλλα περιουσιακά στοιχεία της, αφού κατέχει ποσοστό συνιδιοκτησίας σε ένα οίκημα όπου στεγάζεται το κομμωτήριό της αλλά και σε δύο αγροτεμάχια. Οπως ήταν αναμενόμενο, η απόφαση χαροποίησε τη νεαρή μητέρα, η οποία έκανε λόγο για απόδοση δικαιοσύνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτός είναι ο γνωστός τραγουδιστής που δολοφονήθηκε στην Καρδίτσα

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Καρδίτσα μετά τον θάνατο...

Κωνσταντάρας: «Η εικόνα της Έλενας Παπαρίζου στο νοσοκομείο ήταν κακή» – Τι ισχυρίζεται

Στην εκπομπή «Ραντεβού το ΣΚ» επανήλθε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας,...

Γιώργος Λιάγκας: Η νέα πολυτελής κατοικία που απέκτησε στην Τήνο

Ο Γιώργος Λιάγκας φαίνεται πως δυναμώνει ακόμη περισσότερο τους...

Διάσημη πρωταγωνίστρια αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο

Πασίγνωστη ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τη διάγνωση με καρκίνο...

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...

Βαρύ πένθος για την Εύα Αντωνοπούλου

Η Εύα Αντωνοπούλου μοιράστηκε το πρωί του Σαββάτου με...

Νίκος Συρίγος κατά Πασχάλη: «Είναι ντροπή αυτά που λέει»

Με έντονο τρόπο σχολίασε ο Νίκος Συρίγος στην εκπομπή...

Τρελά ερωτευμένος ο γιος των Ευαγγελάτου – Θεοδωρακοπούλου! Οι φωτο αγκαλιά με την αγαπημένη του

Ο Λάμπης Ευαγγελάτος απολαμβάνει στιγμές ευτυχίας. Ο γιος της...