Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δίκη «ξέπλυμα» για το Μάτι

Με ποινές... χάδι και μάλιστα εξαγοράσιμες, ελεύθεροι έφυγαν χθες...

«Ριάλια» με την υπογραφή των Droulias Brothers

Οι Droulias Brothers επέστρεψαν δυναμικά στη δισκογραφία με ένα...

Μικαέλο Μαρούδας: Ο αισθαντικός τραγουδιστής των 70s έφυγε αθόρυβα από τη ζωή

Ενας από τους πιο αισθαντικούς τραγουδιστές της δεκαετίας του...

Παγκόσμια ρεζιλίκια με το θέαμα στον Ιερό Βράχο!

Μετά την τσιμεντοποίηση της Ακρόπολης και τις ιέρειες, κατά...

Η καραμπόλα που «κρατάει» τον Ρομπέρτο

Η παραμονή του Ισπανού τερματοφύλακα (που έχει κερδίσει τους πάντες στον Ολυμπιακό) στον Πειραιά θα κριθεί από τον τεχνικό της Τσέλσι Ζοσέ Μουρίνιο.

Οι μεταγραφές ξένων τερματοφυλάκων αποτελούν μια πονεμένη ιστορία στον Ολυμπιακό. Κι αυτό διότι ελάχιστοι από τους έντεκα που αποκτήθηκαν μέχρι πέρυσι από την ομάδα του Πειραιά κατάφεραν να σηκώσουν το βάρος της ερυθρόλευκης φανέλας και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ο Ρομπέρτο Χιμένεθ, ο δωδέκατος ξένος πορτιέρο που ενέταξαν (φέτος) στο δυναμικό τους οι «ερυθρόλευκοι», όπως φαίνεται από τις έως τώρα εμφανίσεις του, διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία για να αποτελέσει τον «φύλακα άγγελο» των πρωταθλητών Ελλάδας μακροχρόνια.

Ο Ισπανός γκολκίπερ έχει κλέψει για τα καλά τις καρδιές των φίλων της ομάδας και όλοι παραδέχονται στου Ρέντη ότι είναι αυτό που έψαχναν τόσα χρόνια. Το κακό γι’ αυτούς είναι ότι τώρα που τον βρήκαν κινδυνεύουν να τον χάσουν! Για την παραμονή του 27χρονου Ισπανού πορτιέρο και μετά την ολοκλήρωση του ετήσιου δανεισμού του από την Ατλέτικο Μαδρίτης αποφασίζουν εξάλλου άλλοι: η ομάδα του, αλλά και ο τεχνικός της Τσέλσι, Ζοσέ Μουρίνιο!

Συγκεκριμένα, οι Μαδριλένοι θέλουν να προχωρήσουν στην απόκτηση του δανεικού (έως τον Ιούνιο του 2014) από την Τσέλσι Τιμπό Κουρτουά. Ο 21χρονος Βέλγος τερματοφύλακας θεωρείται αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο ταλέντο στη θέση του, ωστόσο το γεγονός ότι οι «μπλε» του Ζοσέ Μουρίνιο έχουν στο δυναμικό τους έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες του πλανήτη, τον Πετρ Τσεχ, περιπλέκει την κατάσταση. Επομένως, οι άνθρωποι (καταρχάς) της Ατλέτικο και (έπειτα) του Ολυμπιακού κρέμονται από τα χείλη του Πορτογάλου τεχνικού. Στην περίπτωση που ο «εκλεκτός» αποφασίσει να κρατήσει τον Κουρτουά στο Λονδίνο, αυτομάτως οι Μαδριλένοι θα πρέπει να κινηθούν για την απόκτηση τερματοφύλακα. Κι επειδή δύσκολα κανείς βρίσκει καλούς τερματοφύλακες και με ευρωπαϊκές παραστάσεις, η λογική λέει ότι θα… επιστρατεύσουν τον Ρομπέρτο.

754445k5kll4kl5klΑν ο Μουρίνιο δώσει το «ΟΚ» στους ιθύνοντες της Τσέλσι να τον πουλήσουν στην Ατλέτικο, ο Ρομπέρτο δεν θα χωράει στο ρόστερ της ισπανικής ομάδας, κάτι που θα φέρει τον Ολυμπιακό πολύ κοντά στην αγορά του. Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει από τον Φεβρουάριο του 2014 και μετά. Ο ίδιος μιλώντας πρόσφατα στη «Mundo Deportivo» ξεκαθάρισε: «Προς το παρόν, θέλω να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία εδώ, γιατί η απόφαση να έρθω στον Ολυμπιακό δεν ήταν εύκολη, λόγω απόστασης και οικογένειας. Θα προσπαθήσω, βεβαίως, να γυρίσω όσο πιο δυνατός μπορώ».

Ανάβει φωτιές στην εξέδρα

Μπορεί ο Ρομπέρτο να έχει κάνει τους φίλους του Ολυμπιακού να πίνουν νερό στο όνομά του, ωστόσο η σύζυγός του Μάρτα Ντομίνγκεθ τούς έχει κάνει να παραμιλάνε. Η εκρηκτική γυναίκα του 27χρονου Ισπανού τερματοφύλακα με το καλημέρα -στην επίσημη παρουσίαση του εκλεκτού της καρδιάς της- τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω της και άναψε «φωτιές». Επόμενο λοιπόν ήταν οι Πειραιώτες να πάρουν με καλό μάτι τον Ρομπέρτο προτού καν τον δουν να υπερασπίζεται την εστία των «ερυθρολεύκων». Στα εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού βρίσκεται πάντα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με αποτέλεσμα να ανεβάζει επικίνδυνα τις θερμοκρασίες, ακόμη κι αν έχει πάντοτε καρφωμένο το βλέμμα της στον (θηριώδη, ύψους 1.92μ.) αγαπημένο της. Για την 26χρονη στάζει μέλι όμως και ο Ρομπέρτο και παραδέχεται ότι είναι ένας λόγος για να δίνει τον καλύτερό του εαυτό.

ΧΑΡΗΣ ΔΑΝΤΣΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...