Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, 2025

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Σε… ύφαλο πέφτει ο Ευ. Βενιζέλος!

Ο Τσίπρας τορπίλη για προμήθειες, ναυπηγεία.

Νέα πυρά κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και της προμήθειας των υποβρυχίων (για τα οποία μάλιστα έχει προαναγγείλει ότι θα καταθέσει αίτημα για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής).


Η Κουμουνδούρου, μέσω non paper που εξέδωσε, επικαλείται δηλώσεις που είχε κάνει ο νυν υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης τον Απρίλιο του 2012, δηλαδή λίγο πριν από τις πρώτες εθνικές εκλογές του Μαΐου. Με τον τρόπο αυτόν το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης θέλει να καταδείξει ότι και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μιλούσαν πριν από μερικούς μήνες ανοιχτά  για σκάνδαλο στο οποίο εμπλεκόταν ο κ. Βενιζέλος.


Ο κ. Μιχελάκης είχε πει τότε: «Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος υπήρξε βασικός συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των TORM1, δεν δικαιούται πλέον να σιωπά. Είναι άλλωστε ο ίδιος που το 2010 αναθεώρησε την επαχθή σύμβαση Τσοχατζόπουλου για τα υποβρύχια, αποδεχόμενος ακόμη επαχθέστερους όρους. Για παράδειγμα: δέσμευσε το Δημόσιο να καταβάλλει τα οφειλόμενα ποσά σε τακτές ημερομηνίες, χωρίς όμως να δεσμεύσει την κατασκευάστρια εταιρία για αντίστοιχη πρόοδο των εργασιών. Και χωρίς να προβλέψει εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης ή έγκαιρης παράδοσης. Οι κύριοι Τσοχατζόπουλος και Βενιζέλος, ως υπουργοί Εθνικής Αμυνας, με τις δύο αυτές συμβάσεις πέτυχαν το ακατόρθωτο: να έχουμε πληρώσει πάνω από δύο δισ. ευρώ, αλλά -αντί των οκτώ- να έχουμε παραλάβει, έπειτα από 12 χρόνια, μόνο ένα υποβρύχιο».


Στην άτυπη ενημέρωση ο ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιέται: «Τι θα πράξει η Νέα Δημοκρατία σε ό,τι αφορά την εξεταστική επιτροπή που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σκανδαλώδη σύμβαση;». Τονίζει, δε, ότι «οι Ελληνες φορολογουμένοι και το Ελληνικό Δημόσιο πλήρωσαν 2,5 δισ. ευρώ για τα υποβρύχια, τα οποία ωστόσο στερούνται οι Ενοπλες Δυνάμεις, ενώ την ίδια στιγμή 1.200 απολυμένοι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, όπου συντελείται ένα έγκλημα σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, βρίσκονται στον δρόμο».


ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος




Μποζουκια Αθηνα