Καταχειροκροτήθηκε ο «τραπεζίτης» Κιμούλης

Με την Πέμη Ζούνη στο έργο του Ιψεν, σε σκηνοθεσία Φασουλή.

Με κατάλευκα μαλλιά και βαριά γυαλιά ο Γιώργος Κιμούλης γίνεται… τραπεζίτης Τζον Γαβριήλ Μπόρκμαν στο ομώνυμο έργο του Ιψεν.

Ο Σταμάτης Φασουλής διασκευάζει και καθοδηγεί στη σκηνή του θεάτρου «Δημήτρης Χορν» τον σημαντικό ηθοποιό, μαζί με την Πέμη Ζούνη, τη Σμαράγδα Σμυρναίου, τον Γιώργο Ζιόβα, την Αμαλία Νίνου, τη Νάνα Παπαδάκη, τον Γιάννη Καπελέρη και την Ελευθερία Μπενοβία. 

Η υπόθεση

Ο τραπεζίτης Μπόρκμαν που φυλακίστηκε για κατάχρηση επιστρέφει στο σπίτι του αποφασισμένος να μείνει κλεισμένος εκεί μέχρι τον θάνατό του. Η γυναίκα του, το παιδί του και η δίδυμη αδελφή της γυναίκας του ζωντανεύουν όλο το παρελθόν και μέσα σε μία νύχτα λύνεται ο γόρδιος δεσμός μιας ολόκληρης ζωής.

Η παράσταση έκανε επίσημη πρεμιέρα προχθές και όσοι βρέθηκαν εκεί απόλαυσαν τις δυνατές ερμηνείες των ηθοποιών, σε ένα κείμενο τόσο επίκαιρο όσο και την εποχή που γράφτηκε, το 1896.

Μεταμόρφωση

Η εξαιρετική μεταμόρφωση του Γιώργου Κιμούλη, αλλά και τα κοστούμια της Ιωάννας Τσάμη είναι στα συν της παράστασης, που -όπως και να ‘χει- βασίζεται σε ένα από τα πιο συνταρακτικά κείμενα του Ιψεν.

Τον ηθοποιό τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, η -πολύ κάζουαλ για το στιλ της- Κάτια Δανδουλάκη και η Ελλη Στάη.

Ε.Κ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...

Διάσημη πρωταγωνίστρια αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο

Πασίγνωστη ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τη διάγνωση με καρκίνο...

Έλληνας ηθοποιός νυχτοπερπάτησε με την εντυπωσιακή του κόρη

Ο γνωστός ηθοποιός γιόρταζε και βγήκε με την οικογένειά του να το γιορτάσει. Ο

Η μικρούλα της φωτογραφίας είναι γνωστή ηθοποιός της χώρας μας!

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας που πόζαρε σε καλοκαιρινές διακοπές στην αγκαλιά του μπαμπά του δεν είναι άλλο από την

Η αποκάλυψη Λιάγκα για τον Τσαγκαράκη και το ρολόι που δεν πούλησε

Στην υπόθεση του Γιώργου Τσαγκαράκη, που συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες και συνεχίζει να απασχολεί έντονα την επικαιρότητα με διαρκείς αποκαλύψεις, αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Γιώργος Λιάγκας μέσα από το «Πρωινό».

Το συγκινητικό μήνυμα της Χριστίνας Κουλουμπή για τον Κομπόγιωργα: «Πάντα ζωντανός μέσα μου»

Ο Αλέξανδρος Κομπόγιωργας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών πριν από τρία χρόνια μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Αυτός είναι ο γνωστός τραγουδιστής που δολοφονήθηκε στην Καρδίτσα

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Καρδίτσα μετά τον θάνατο...

Κωνσταντάρας: «Η εικόνα της Έλενας Παπαρίζου στο νοσοκομείο ήταν κακή» – Τι ισχυρίζεται

Στην εκπομπή «Ραντεβού το ΣΚ» επανήλθε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας,...