«Στήνουν» θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

Η Αγκυρα συνεχίζει να προκαλεί με κάθε τρόπο.

Η συχνότητα των τουρκικών προκλήσεων, με έργα (από αέρος και διά θαλάσσης) αλλά και με λόγια (δηλώσεις Ερντογάν), έχει πυκνώσει και ουδείς αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Οι κλοιός των προκλήσεων έχει στενέψει από τη στιγμή που ανακαλύφτηκαν κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο Αιγαίο.


Στο ελληνικό Πεντάγωνο αλλά και στο υπουργείο Εξωτερικών δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξει θερμό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών, επεισόδιο που θα «στήσει» η Αγκυρα.


Χθες σημειώθηκε νέα τουρκική πρόκληση. Από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, συγκεκριμένα ανάμεσα στην Εύβοια και τη Σκύρο, πέρασε το βράδυ της Τρίτης η τουρκική φρεγάτα «Oruc Reis», η οποία έμεινε για μισή ώρα μέσα στην ελληνική επικράτεια προκειμένου να δοκιμάσει τον χρόνο αντίδρασης της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης.


Το «Oruc Reis» απέπλευσε από τον Ελλήσποντο, μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα στις 22.32 και έπλευσε ανάμεσα στην Εύβοια και τη Σκύρο και παρέμεινε στην ελληνική θάλασσα για 32 λεπτά, μέχρι τις 23.04. Δηλαδή το τουρκικό έκανε μια μίνι… κρουαζιέρα.


Προχθές στα Ιμια βρέθηκαν «τυχαία» τουρκικά αλιευτικά, τα οποία εκδιώχθηκαν από σκάφη του Λ.Σ. Αλλά την ίδια στιγμή η Αγκυρα σήκωσε πέντε ελικόπτερα που παρακολουθούσαν…


Στο μεταξύ, η τουρκική εφημερίδα «Vatan» αποκαλύπτει πως το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας αποφάσισε να ξεκινήσουν οι εργασίες ανέλκυσης της σορού του σμηναγού Ναΐλ Ερντογάν, όπως και του αεροπλάνου του, που κατέπεσαν στα ανοιχτά της Χίου κατά τη διάρκεια αερομαχίας με ελληνικά μαχητικά στις 8/10/1996.


Σύμφωνα με το onalert.gr, ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Ισμέτ Γιλμάζ ανακοίνωσε πως «ο πρωθυπουργός (Eρντογάν) έδωσε εντολή να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες. «Στο Αιγαίο το βάθος είναι μόλις 400 μέτρα. Θα βγάλουμε τη σορό του πιλότου μας και το αεροσκάφος μας από τον βυθό της θάλασσας».


Το ερώτημα πάντως είναι σε ποιο ακριβώς σημείο του Αιγαίου θα γίνουν οι έρευνες.


Κ. ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...

Έλληνας ηθοποιός νυχτοπερπάτησε με την εντυπωσιακή του κόρη

Ο γνωστός ηθοποιός γιόρταζε και βγήκε με την οικογένειά του να το γιορτάσει. Ο

Διάσημη πρωταγωνίστρια αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο

Πασίγνωστη ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τη διάγνωση με καρκίνο...

Η μικρούλα της φωτογραφίας είναι γνωστή ηθοποιός της χώρας μας!

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας που πόζαρε σε καλοκαιρινές διακοπές στην αγκαλιά του μπαμπά του δεν είναι άλλο από την

Το συγκινητικό μήνυμα της Χριστίνας Κουλουμπή για τον Κομπόγιωργα: «Πάντα ζωντανός μέσα μου»

Ο Αλέξανδρος Κομπόγιωργας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών πριν από τρία χρόνια μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Η αποκάλυψη Λιάγκα για τον Τσαγκαράκη και το ρολόι που δεν πούλησε

Στην υπόθεση του Γιώργου Τσαγκαράκη, που συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες και συνεχίζει να απασχολεί έντονα την επικαιρότητα με διαρκείς αποκαλύψεις, αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Γιώργος Λιάγκας μέσα από το «Πρωινό».

Κωνσταντάρας: «Η εικόνα της Έλενας Παπαρίζου στο νοσοκομείο ήταν κακή» – Τι ισχυρίζεται

Στην εκπομπή «Ραντεβού το ΣΚ» επανήλθε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας,...

Παντρεύτηκαν και δεν το πήρε είδηση κανένας

Αν και η λαμπερή θρησκευτική τελετή έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουνίου