Από χόμπι έκανε επάγγελμα την εκτροφή των… βδελλών

Ο 70χρονος Αυστραλός τροφοδοτεί νοσοκομεία για λεπτές επεμβάσεις.


Οι βδέλλες όχι μόνο δεν πίνουν το αίμα του Μπράιαν Γούντμπριτζ από την Ετσούκα της Αυστραλίας, αλλά αντίθετα του εξασφαλίζουν μια άνετη ζωή μετά τη συνταξιοδότησή του. Κι αυτό γιατί ο Γούντμπριτζ είχε τη φαεινή ιδέα να ασχοληθεί με την εκτροφή τους.


Αυτό που ξεκίνησε αρχικά ως χόμπι, εξελίχθηκε στην πορεία σε ένα από τα μεγαλύτερα βδελλοτροφεία της χώρας, το οποίο ασχολείται με τον εφοδιασμό των νοσοκομείων όλης της Αυστραλίας.


Παρά τη μεγάλη επιτυχία του ωστόσο, ο 70χρονος άντρας αποφεύγει να λέει με τι ασχολείται όταν τον ρωτούν, αφού, όπως λέει, δεν ακούγεται και τόσο ωραίο ως επάγγελμα.


Αυτό που κάνει τους άλλους να αηδιάζουν όμως αποτελεί για εκείνον και τη σύζυγό του Κάρολ κύρια πηγή εισοδήματος εδώ και δύο δεκαετίες που ασχολείται με την πολύπλοκη τέχνη της εκτροφής ενός σπάνιου είδους βδέλλας που ζει μόνο στο Σέπαρτον της Ετσούκα.


Η Richardsonianus Australis διακρίνεται από τις ερυθρόλευκες ρίγες της και την ανώτερη ικανότητα απομύζησης που διαθέτει.


«Η ζήτηση είναι τεράστια. Εκτός των άλλων, οι βδέλλες χρησιμοποιούνται και σε πλαστικές επεμβάσεις» εξηγεί ο Γούντμπριτζ, ο οποίος τροφοδοτεί τα νοσοκομεία με χίλιες βδέλλες τον χρόνο για λεπτές επεμβάσεις, όπως η αισθητική και επανορθωτική χειρουργική.


«Δέχομαι συνεχώς τηλεφωνήματα από ανθρώπους που μου λένε: “Η μητέρα μου έχει φλεβίτιδα. Μπορώ να έχω μερικές;” Μπορούν όμως να χρησιμοποιηθούν μόνο από επαγγελματίες γιατρούς» προσθέτει.


Η πρώτη του επαφή με τις βδέλλες ήταν σε μικρή ηλικία, όταν ως παιδί τις μάζευε από τις λίμνες και τις πουλούσε σε τοπικό φαρμακείο. Οταν ύστερα από πολλά χρόνια απέκτησε μαζί με τη σύζυγό του το Murray River Aquarium, μέσα από το οποίο παρουσίαζαν τον τοπικό υδροβιότοπο, συμπεριλαμβανομένων και των βδελλών, του μπήκε το… μικρόβιο να ξεκινήσει να εκτρέφει -εκτός από το να συλλέγει- βδέλλες, κάτι που όπως αποδεικνύεται, δεν του βγήκε σε κακό!


ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παντρεύτηκαν και δεν το πήρε είδηση κανένας

Αν και η λαμπερή θρησκευτική τελετή έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουνίου

Έλληνας ηθοποιός νυχτοπερπάτησε με την εντυπωσιακή του κόρη

Ο γνωστός ηθοποιός γιόρταζε και βγήκε με την οικογένειά του να το γιορτάσει. Ο

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...

Το όνομα του Μανίκα στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ; Τι λέει ο δικηγόρος του

Το όνομα του Γιώργου Μανίκα φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ. Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος 22 συλληφθέντων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που φέρεται να δρούσε μέσω εικονικών εταιρειών και πλαστών τιμολογίων.

Διάσημη πρωταγωνίστρια αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο

Πασίγνωστη ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τη διάγνωση με καρκίνο...

Η αποκάλυψη Λιάγκα για τον Τσαγκαράκη και το ρολόι που δεν πούλησε

Στην υπόθεση του Γιώργου Τσαγκαράκη, που συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες και συνεχίζει να απασχολεί έντονα την επικαιρότητα με διαρκείς αποκαλύψεις, αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Γιώργος Λιάγκας μέσα από το «Πρωινό».

Η μικρούλα της φωτογραφίας είναι γνωστή ηθοποιός της χώρας μας!

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας που πόζαρε σε καλοκαιρινές διακοπές στην αγκαλιά του μπαμπά του δεν είναι άλλο από την