Νέες δηλώσεις Γεωργιάδη και Τζαμτζή για τις αποζημιώσεις που δεν κόβονται.
Οχι μόνο αρνούνται τη μείωση της παχυλής τους αποζημίωσης, αλλά είναι και προκλητικοί, σε μια εποχή μάλιστα που νομοθετούν για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων όλων των άλλων που δεν έχουν το «ευγενές» προνόμιο να είναι βουλευτές.
Αίσθηση προκάλεσε η φράση του βουλευτή της Ν.Δ. Ιορδάνη Τζαμτζή χθες, στον ΑΝΤ1, με αφορμή το γεγονός ότι στον προϋπολογισμό της Βουλής για το 2014 δεν προβλέπονται περικοπές στις αποζημιώσεις των βουλευτών.
«Δεν είναι υπερβολή ότι υπάρχουν συνάδελφοι που δεν έχουν λεφτά και επιτρέψτε μου την έκφραση, “ξεραίνουν και το σκ… ο τους”» είπε χαρακτηριστικά. Αν συμβαίνει αυτό με τους βουλευτές, σκεφτείτε τι συμβαίνει με τους εκτός Βουλής.
Ο κ. Τζαμτζής ανέφερε ότι με 2.000 ευρώ μισθό δεν θα κατέβαινε βουλευτής, γιατί δεν είναι πλούσιος, ενώ «στο χέρι», όπως χαρακτηριστικά είπε, παίρνει 5.450 ευρώ. Βέβαια, ο κ. Τζαμτζής και ο κάθε Τζαμτζής οφείλει να σκεφτεί ότι στην Πέλλα και στην υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχουν οικογενειάρχες που πρέπει να ζήσουν με 1.000 ευρώ τον μήνα.
Ο…πανταχού παρών
Φυσικά, από τον χορό των δηλώσεων δεν θα μπορούσε να λείπει ο…πανταχού παρών. Θέση στο ζήτημα, λοιπόν, πήρε και ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.
«Πάλι την ίδια ιστορία αρχίσαμε;» ανέφερε για να προσθέσει: «Εμένα αν μου πουν να μειώσουμε περαιτέρω τη βουλευτική αποζημίωση, θα ανέβω στο βήμα και θα πω να την καταργήσουμε, να την κάνουμε μηδέν. Είναι πιο τίμιο να την κάνουμε μηδέν και να ξεκαθαρίσουμε ότι στη Βουλή θα μπαίνουν μόνο οι πλούσιοι και όσοι έχουν χορηγούς, παρά να υποκρινόμαστε».
Ο κ. Γεωργιάδης θεωρεί ότι όποιος μπαίνει στη Βουλή πρέπει να αποχωρεί πλούσιος;
ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

