Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Κακά μαντάτα για τον πρώην «τσάρο»

Ο αντεισαγγελέας ανοίγει τον δρόμο για την ποινική δίωξη Παπακωνσταντίνου.

Το «πράσινο φως» για τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τους χειρισμούς του στην πολύκροτη υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» ανάβει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος. Στην εισήγησή του προς το Ειδικό Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός τάσσεται υπέρ της άποψης ότι με βάση τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καμία από τις αξιόποινες πράξεις που βαρύνουν τον πρώην «τσάρο» της ελληνικής οικονομίας δεν έχει παραγραφεί.


Στην οκτασέλιδη εισήγησή του ο κ. Κανελλόπουλος αναφέρει πως η δίωξη είναι νόμιμη, παρά το γεγονός ότι δεν ασκήθηκε την επόμενη των πράξεων κοινοβουλευτική περίοδο, αλλά τη μεθεπόμενη, καθώς, αναφερόμενος στη Βουλή της… μιας ημέρας, υπογραμμίζει: «Η από τις εκλογές της 6 Μαΐου του 2012 προελθούσα Βουλή της ΙΔ’ περιόδου ουδόλως λειτούργησε και επομένως ήταν αντικειμενικώς αδύνατο να ασκήσει την αρμοδιότητά της, δηλαδή, να επιληφθεί της περιπτώσεως του υπουργού Οικονομικών και να συγκροτήσει προς τούτο Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή».


Κατά συνέπεια, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θεωρεί πως η αποσβεστική προθεσμία για την άσκηση δίωξης εκτείνεται μέχρι το πέρας της Β’ τακτικής συνόδου της μεθεπόμενης περιόδου.‬ Στην περίπτωση που το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο κάνει δεκτή την εισαγγελική πρόταση του κ. Κανελλοπούλου, θα ξεκινήσει η διαδικασία της ανάκρισης από τον Αρειο Πάγο, η έκβαση της οποίας θα κρίνει αν θα συγκροτηθεί -πρώτη φορά έπειτα από 25 χρόνια- το Ειδικό Δικαστήριο.


Η Ολομέλεια της Βουλής, σε μαραθώνια συνεδρίασή της στις 15 Ιουλίου του 2013 είχε ασκήσει σε βάρος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ποινική δίωξη για απιστία, νόθευση δημοσίου εγγράφου και παράβαση καθήκοντος για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την επίμαχη λίστα. Υπενθυμίζεται πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε αρνηθεί ενώπιον της Ολομέλειας τις κατηγορίες που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας πως δεν αλλοίωσε τη «λίστα Λαγκάρντ» αφαιρώντας ονόματα συγγενικών του προσώπων, ενώ είχε κάνει λόγο για προειλημμένη απόφαση που είχε ως στόχο την ενοχοποίησή του.


ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Βγαίνει στο σφυρί γράμμα της Νταϊάνα σε Τσιγγάνα μέντιουμ

Στο σφυρί βγαίνει χειρόγραφη επιστολή που έγραψε «από καρδιάς»...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος




Μποζουκια Αθηνα