Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Τα GPS στα ΙΧ οδηγούν τους κλέφτες σπίτι

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τους νέους τρόπους που ακολουθούν οι επιτήδειοι.

H σύγχρονη τεχνολογία στην υπηρεσία των κακοποιών που προσπαθούν να βάλουν στο χέρι τα υπάρχοντα των ανυποψίαστων πολιτών! Τα κινητά τηλέφωνα ή τα GPS των αυτοκινήτων γίνονται «εργαλεία» που χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση των κακόβουλων σχεδίων τους.

Σήμερα η «Espresso» φέρνει στο φως της δημοσιότητας τους νέους τρόπους που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι για να αποσπάσουν χρήματα και αντικείμενα αξίας από τους νόμιμους κατόχους τους.

Δύο οικογένειες στη Γλυφάδα πλήρωσαν με οδυνηρό τρόπο το γεγονός ότι είχαν αποθηκευμένη στο GPS τη διαδρομή για το σπίτι τους, έχοντας μάλιστα και την ακριβή διεύθυνση της οικίας τους, ενώ μια ανυποψίαστη γυναίκα είδε τα χρήματά της να κάνουν φτερά από τον λογαριασμό της, από αετονύχη που της είχε κλέψει το πορτοφόλι και χρησιμοποίησε το κινητό της τηλέφωνο ως «δούρειο ίππο».

Δύο περιπτώσεις

Το Τμήμα της Ασφάλειας έχει καταγράψει δύο περιπτώσεις κλοπών, αμφότερες στη Γλυφάδα, με τη χρήση GΡS. Ας δούμε πώς μπορεί να γίνει αυτό: Στην πρώτη περίπτωση οι δράστες είχαν βάλει στο μάτι ένα πολυτελές αυτοκίνητο που εντόπισαν σταθμευμένο έξω από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην παραλιακή.

Γι’ αυτούς τους επαγγελματίες ήταν εύκολη δουλειά να ανοίξουν και να αρπάξουν το διθέσιο πανάκριβο αμάξι, το οποίο ανήκε σε ιδιοκτήτρια καταστήματος ρούχων στη Γλυφάδα. Ομως δεν έμειναν εκεί… Οταν πήραν το αυτοκίνητο, οι πονηροί κλέφτες έδωσαν στο GΡS την ένδειξη «σπίτι» και το μηχάνημα τους πήγε κατευθείαν στη μονοκατοικία της ανυποψίαστης γυναίκας που διασκέδαζε στο κέντρο.

Η άτυχη επιχειρηματίας, όταν έφυγε από το κέντρο, κινδύνευσε από αλλεπάλληλα… εγκεφαλικά λόγω των απανωτών οδυνηρών εκπλήξεων που την περίμεναν. Αρχικά, η κλοπή του αυτοκινήτου και το τρέξιμο να δηλώσει στην Αστυνομία την απώλειά του και στη συνέχεια, όταν πια βρέθηκε στο σπίτι της, που πίστευε ότι ήταν ένα «απόρθητο κάστρο», αλλά το είδε εντελώς λεηλατημένο, καθώς οι κλέφτες είχαν σηκώσει ακόμη και τα ρούχα της από τις ντουλάπες.

Μία εβδομάδα έπειτα από αυτό το περιστατικό, σημειώθηκε παρόμοιο, επίσης στην περιοχή της Γλυφάδας. Θύμα των αετονύχηδων αυτή τη φορά ήταν μια οικογένεια που είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό της κοντά σε ταβέρνα της περιοχής, απ’ όπου και το έκλεψαν και μάλιστα μέρα μεσημέρι! Εκαναν το ίδιο κόλπο με το GΡS, βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας και το «έγδυσαν» από όλα τα πολύτιμα αντικείμενα. Αυτά τα δύο περιστατικά έχουν κινητοποιήσει τις Αρχές ασφαλείας, οι οποίες συμβουλεύουν τους κατόχους οχημάτων που διαθέτουν GΡS να μην αποθηκεύουν τη διαδρομή για το σπίτι τους και την ακριβή διεύθυνση.

Τα κινητά και το κόλπο με τις πιστωτικές

Το άλλο κόλπο που έχουν βάλει σε εφαρμογή οι αετονύχηδες είναι αυτό με το κλεμμένο κινητό και την τραπεζική κάρτα. Ηδη, στην ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει μια καταγγελία ανυποψίαστης γυναίκας, η οποία είδε τον οικογενειακό λογαριασμό τους να αδειάζει μέσα σε λίγα λεπτά και μάλιστα με «ευθύνη» του συζύγου. Τι είχε συμβεί; Η άτυχη γυναίκα είχε βγει απογευματινές ώρες για ψώνια στον πεζόδρομο της Ερμού.

Εκεί κάποιοι επαγγελματίες ελαφροχέρηδες κατάφεραν να της πάρουν το πορτοφόλι και το κινητό της τηλέφωνο μέσα από την τσάντα της, χωρίς η ίδια να αντιληφθεί το παραμικρό.

Εκτός από χρήματα, οι κακοποιοί βρήκαν μέσα στο πορτοφόλι και την τραπεζική κάρτα, χωρίς βέβαια το PIN. Η κίνηση για να βρουν τον… μαγικό αριθμό ήταν απλή και αποδοτική. Εστειλαν μήνυμα στον αριθμό που είχε καταχωρίσει η άτυχη γυναίκα ως «άνδρας».

Κατάλαβαν δηλαδή πως πρόκειται για τον σύζυγό της και του έστειλαν μήνυμα (SMS) γράφοντας «στείλε μου το PIN γιατί το ξέχασα». Δυστυχώς, ο ανυποψίαστος σύζυγος τσίμπησε το «δόλωμα», έστειλε το PIN και τα χρήματα από τον λογαριασμό έκαναν φτερά.

Ας γίνει, λοιπόν, αυτό μάθημα σε όλους, καθώς δεν πρέπει ποτέ να στέλνουμε το ΡΙΝ τραπεζικής κάρτας σε μήνυμα. Πρέπει να τηλεφωνούμε για να δούμε ποιος το έστειλε και εάν πράγματι είναι από κάποιο συγγενικό μας πρόσωπο.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...