Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Περιουσία «αναζητεί» κληρονόμους

Η Κερκυραία καθαρίστρια η οποία πέθανε στην Αγγλία και άφησε έναν ορφανό θησαυρό, χωρίς δικαιούχους.


Αναζητούνται κληρονόμοι για μια… αδέσποτη περιουσία δεκάδων χιλιάδων αγγλικών λιρών! Οσο και αν μοιάζει με παραμύθι μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, κάποιοι στην Ελλάδα είναι δικαιούχοι ενός πραγματικού «θησαυρού» που άφησε μετά τον θάνατό της μια 82χρονη Ελληνίδα, κάτοικος Λονδίνου, από την Κέρκυρα. Ετσι αναζητούνται για να παραλάβουν το μερίδιό τους!


Η υπόθεση, που αποκαλύφτηκε πριν από λίγες ημέρες και έχει αναστατώσει το νησί, αφορά τους εξ αίματος συγγενείς της 82χρονης Κατερίνας Βραχλιώτη, που απεβίωσε στις 14 Δεκεμβρίου του 2012 στο Λονδίνο, όπου διέμενε για πολλά χρόνια. Η γυναίκα, που δεν είχε αδέλφια αλλά ούτε είχε παντρευτεί, ήταν γεννημένη τη δεκαετία του ’30 στην Κέρκυρα και εργαζόταν για πολλά χρόνια ως καθαρίστρια σε επώνυμα σπίτια, αρχικά στην Αθήνα και μετέπειτα στο Λονδίνο, όπου παρέμεινε για την υπόλοιπη ζωή της.


Οι έρευνες


Τις έρευνες για τον εντοπισμό των συγγενών της ξεκίνησε ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπόθεση στο Λονδίνο, λίγες ημέρες μετά το άνοιγμα της διαθήκης με την οποία η γυναίκα άφηνε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό σε λίρες και το σπίτι της στη βρετανική πρωτεύουσα. Λόγω της απόστασης και του γεγονότος ότι οι εξ αίματος συγγενείς της είναι μετρημένοι στα δάχτυλα, ήταν δύσκολη η ανεύρεσή τους…


Το αποτέλεσμα ήταν ο εντοπισμός τους να ανατεθεί και σε ένα συνεργαζόμενο γραφείο ερευνών της Αθήνας. Σύμφωνα με τον ερευνητή του διεθνούς γραφείου Marathon Investigations Πωλ Αναστάσι, συγγενείς της εκλιπούσας αναζητούνται σε όλη την Ελλάδα. Ελληνες με το επώνυμο «Βραχλιώτη» έχουν εντοπιστεί στην Αθήνα, την Ξάνθη, την Κέρκυρα και σε άλλες πόλεις! Ποιοι, όμως, είναι πραγματικοί συγγενείς της 82χρονης;


«Εχουμε αναλάβει να τους βρούμε εδώ και δύο μήνες. Δεν είναι εύκολο, αφού θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις μας. Αρχικά, όσους πήραμε τηλέφωνο με το επίθετο Βραχλιώτη δεν μας πίστευαν, ενώ άλλοι νόμιζαν ότι τους κάναμε… πλάκα!» εξηγεί στην «Espresso» ο ερευνητής.


Στόχος είναι να βρεθούν άτομα από το γενεαλογικό δέντρο της 82χρονης, κάτι που θα αποδειχτεί μέσα από πιστοποιητικά που θα καταθέσουν.


«Πιστεύω πως θα βρεθούν οι πραγματικοί συγγενείς, αφού το θέμα δεν είναι απλώς να έχει κάποιος το ίδιο επίθετο με εκείνη, αλλά να έχει και άμεση σχέση μαζί της. Προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε το γενεαλογικό δέντρο της εκλιπούσας ώστε να βρούμε την άκρη. Εχουμε μπροστά μας έξι μήνες ώσπου να βρούμε τους κληρονόμους, οι οποίοι θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο για να μάθουν το πραγματικό ποσό που κληρονομούν σε λίρες. Εχουν επικοινωνήσει πολλοί μαζί μας που δηλώνουν συγγενείς, με κάποιους να προέρχονται από το ίδιο χωριό με τη μακαρίτισσα, τον Ποταμό Κέρκυρας» προσθέτει ο κ. Αναστάσι.


Οι εντολές


Λίγο πριν από τον θάνατό της η Κατερίνα Βραχλιώτη είχε δώσει προφορικές εντολές ώστε ένα μέρος της περιουσίας της να δοθεί στον Δήμο Κέρκυρας για κοινωφελείς σκοπούς, σύμφωνα με τη μαρτυρία της τελευταίας οικογένειας που φρόντιζε η 82χρονη στο Λονδίνο.


Ως τώρα πάντως, όπως λέει ο δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του κανένα δικηγορικό γραφείο. Πάντως, ελέγχονται με προσοχή όλα τα έγγραφα που έχουν παραληφθεί τον τελευταίο χρόνο, μήπως και σε αυτά κρύβεται το μυστικό.


Σημαντικά στοιχεία για τους απογόνους


Οσοι πιστεύουν πως έχουν κάποια σχέση με τη θανούσα θα πρέπει να γνωρίζουν πως ο πατέρας της Κατερίνας Βραχλιώτη ήταν ο Γεώργιος-Δημήτριος Βραχλιώτης, γεννηθείς το 1866 στην περιοχή του Ποταμού.


Μητέρα της ήταν η Σπυριδούλα Παντελιού, γεννηθείσα το 1901 στην περιοχή του Πέλεκα. Ο Γεώργιος-Δημήτριος είχε κι άλλα παιδιά, αλλά με την πρώτη του σύζυγο. Είχε, επίσης, πρώτα και δεύτερα ξαδέρφια (θείους δηλαδή της θανούσας) που ονομάζονταν Σπυρίδων, Αναστάσιος, Δημήτριος, Αλέξανδρος, Σπυρίδων και Παναγιώτης-Κωνσταντίνος, όλοι γεννηθέντες τη δεκαετία του 1860.


Αν οι ενδιαφερόμενοι δεν εμφανιστούν μέσα στο επόμενο διάστημα, τότε τα χρήματα της ομογενούς θα χαθούν για τους συγγενείς και τον δήμο, προς όφελος του βρετανικού δημοσίου.


ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...