Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Λαχανάκια Βρυξελλών στην κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου αποτελεί την «εθνική μας μαγείρισσα» και...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 04 Μαϊου

ΚΡΙΟΣ: Η φαντασία σας θα δουλέψει δημιουργικά και θα...

Η Κατερίνα Καινούργιου έκλεισε τα 39 και έβαλε πλώρη για… milf

«Ενας χρόνος πιο κοντά για να γίνω milf» έγραφε...

Γεύση από Σαντορίνη απόψε με τον σεφ «χωρίς συνταγή»

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ταξιδεύει και μαγειρεύει στο νησί του ηφαιστείου.

Με το σακίδιο στον ώμο και αρκετές συνταγές στο μυαλό του, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος σαλπάρει για τη Σαντορίνη. Στην αποψινή εκπομπή στις 19.00, ο διακεκριμένος σεφ ταξιδεύει σε έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Ηφαίστειο, καλντέρα, ηλιοβασίλεμα, ιδιαίτερες παραλίες, αρχαίες και μεσαιωνικές πόλεις συνθέτουν ένα σκηνικό απίστευτης ομορφιάς.


Ο σεφ «χωρίς συνταγή» ξεκινάει το ταξίδι του στον αρχαιότερο αμπελώνα του κόσμου και μαθαίνει τα πάντα για το σαντορινιό κρασί από την οινολόγο Ηλιάνα Σιδηροπούλου. Υστερα από μια ολοκληρωμένη ξενάγηση, μαγειρεύει μαζί με την Ηλιάνα καλαμάρι με πετιμέζι και βισάντο, που είναι το κρασί της Σαντορίνης. Από την εκπομπή βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει η φάβα, η οποία είναι ένα από τα δημοφιλέστερα προϊόντα του νησιού, και ο Γιάννης Νομικός αναλαμβάνει να δείξει στον Δημήτρη τον παραδοσιακό τρόπο μαζέματος του «κίτρινου θησαυρού».


Το επόμενο ραντεβού είναι με την Αννα, μια ξεχωριστή γυναίκα που έχει ένα μικρό μαγαζί στη μέση του δρόμου και πουλάει μόνο ό,τι παράγει η ίδια!


Φάβα, ντοματάκι, κρασί, λευκή μελιτζάνα, χλωροτύρι είναι κάποια από τα καλούδια της! Η Αννα δείχνει στον Δημήτρη πώς φτιάχνεται το παραδοσιακό τυρί, το χλωρό, και στη συνέχεια μαγειρεύουν μαζί ένα κριθαράκι με αυτό και λευκή μελιτζάνα. Στο Φηροστεφάνι, με θέα το μοναδικό ηλιοβασίλεμα, ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης, ένας από τους θεμελιωτές της νέας ελληνικής κουζίνας, κάνει το τραπέζι στον Δημήτρη και του αφηγείται πώς έμαθε στους τουρίστες να προτιμούν τη φάβα από τα φιλετάκια a la crème. Τόσο ο Δημήτρης Σκαρμούτσος όσο και η παραγωγή έμειναν αρκετά ικανοποιημένοι από τα γυρίσματα. Μάλιστα χαρακτήρισαν τη Σαντορίνη ως έναν από τους καλύτερους προορισμούς των γυρισμάτων.


Ο βραβευμένος σεφ, που μαγειρεύει κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες στη μεγάλη κουζίνα της φύσης, κέρδισε το στοίχημα με τον εαυτό του σημειώνοντας υψηλή τηλεθέαση από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, που ξεπέρασε το 22% στον μέσο όρο.


ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Το μήνυμα της Μενεγάκη πριν από τις διακοπές του Πάσχα

Η ωραία Ελένη κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι... στα μέσα κοινωνικής...