Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου, 2025

Ηλιάννα Ζέρβα: Κλέβει την παράσταση στη Θεσσαλονίκη στο πλευρό των Πάζη-Αντωνιάδη με...

Θεαματικές είναι οι εμφανίσεις της Ηλιάννας Ζέρβα στη Θεσσαλονίκη, όπου εμφανίζεται...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

MadWalk 2025: H μόδα χόρεψε στον ρυθμό του “Ατελιέ” στο act του...

Η πιο πολυσυζητημένη βραδιά μόδας, όπου η υψηλή αισθητική...

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Γεύση από Σαντορίνη απόψε με τον σεφ «χωρίς συνταγή»

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ταξιδεύει και μαγειρεύει στο νησί του ηφαιστείου.

Με το σακίδιο στον ώμο και αρκετές συνταγές στο μυαλό του, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος σαλπάρει για τη Σαντορίνη. Στην αποψινή εκπομπή στις 19.00, ο διακεκριμένος σεφ ταξιδεύει σε έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Ηφαίστειο, καλντέρα, ηλιοβασίλεμα, ιδιαίτερες παραλίες, αρχαίες και μεσαιωνικές πόλεις συνθέτουν ένα σκηνικό απίστευτης ομορφιάς.


Ο σεφ «χωρίς συνταγή» ξεκινάει το ταξίδι του στον αρχαιότερο αμπελώνα του κόσμου και μαθαίνει τα πάντα για το σαντορινιό κρασί από την οινολόγο Ηλιάνα Σιδηροπούλου. Υστερα από μια ολοκληρωμένη ξενάγηση, μαγειρεύει μαζί με την Ηλιάνα καλαμάρι με πετιμέζι και βισάντο, που είναι το κρασί της Σαντορίνης. Από την εκπομπή βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει η φάβα, η οποία είναι ένα από τα δημοφιλέστερα προϊόντα του νησιού, και ο Γιάννης Νομικός αναλαμβάνει να δείξει στον Δημήτρη τον παραδοσιακό τρόπο μαζέματος του «κίτρινου θησαυρού».


Το επόμενο ραντεβού είναι με την Αννα, μια ξεχωριστή γυναίκα που έχει ένα μικρό μαγαζί στη μέση του δρόμου και πουλάει μόνο ό,τι παράγει η ίδια!


Φάβα, ντοματάκι, κρασί, λευκή μελιτζάνα, χλωροτύρι είναι κάποια από τα καλούδια της! Η Αννα δείχνει στον Δημήτρη πώς φτιάχνεται το παραδοσιακό τυρί, το χλωρό, και στη συνέχεια μαγειρεύουν μαζί ένα κριθαράκι με αυτό και λευκή μελιτζάνα. Στο Φηροστεφάνι, με θέα το μοναδικό ηλιοβασίλεμα, ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης, ένας από τους θεμελιωτές της νέας ελληνικής κουζίνας, κάνει το τραπέζι στον Δημήτρη και του αφηγείται πώς έμαθε στους τουρίστες να προτιμούν τη φάβα από τα φιλετάκια a la crème. Τόσο ο Δημήτρης Σκαρμούτσος όσο και η παραγωγή έμειναν αρκετά ικανοποιημένοι από τα γυρίσματα. Μάλιστα χαρακτήρισαν τη Σαντορίνη ως έναν από τους καλύτερους προορισμούς των γυρισμάτων.


Ο βραβευμένος σεφ, που μαγειρεύει κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες στη μεγάλη κουζίνα της φύσης, κέρδισε το στοίχημα με τον εαυτό του σημειώνοντας υψηλή τηλεθέαση από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, που ξεπέρασε το 22% στον μέσο όρο.


ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...



Μποζουκια Αθηνα