Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, 2025

«Κλικ» της Ανδριολάτου με τον Παπακαλιάτη στην Βουδαπέστη για τα γυρίσματα του...

Μαζί και «ερωτευμένοι» στη Βουδαπέστη ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και...

Υστερα από 12 χρόνια, ο Γιώργος Σεϊταρίδης επέστρεψε στο σανίδι

Υστερα από 12 χρόνια, ο Γιώργος Σεϊταρίδης επέστρεψε στο...

Τζωρτζίνα Νικάκη: Σαρώνει με live εμφανίσεις ανά την Ελλάδα και κλέβει την...

Φουλ από live εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, είναι ο Δεκέμβρης...

Τα 103α γενέθλια της ιστορικής εφημερίδας της Λάρισας, «Ελευθερία», με έναν ξεχωριστό...

Με μια εκδήλωση υψηλού συμβολισμού και έντονο αποτύπωμα ιστορικής...

Μια ζεστή ζωγραφιά στον Αγιο Βασίλη τους

Επιχειρηματίας λύγισε, όταν είδε μαθητή να κρυώνει και πλήρωσε από την τσέπη του πετρέλαιο για θέρμανση σε δύο σχολεία.

Η θέα του μικρού μαθητή που έτρεμε ολόκληρος από το κρύο έκανε τον επιχειρηματία της Κύμης Ευβοίας να λυγίσει. Τυλιγμένος μέχρι τα αυτιά με ένα κασκόλ, ο άντρας περπατούσε με βήμα γοργό προς τον προορισμό του, όταν με την άκρη του ματιού του είδε ένα αγόρι να στέκεται έξω από το δημοτικό σχολείο.

Το παιδί, αν και βαριά ντυμένο, κρύωνε και η μυτούλα του ήταν κατακόκκινη. Ο επιχειρηματίας πήγε κοντά του και το ρώτησε αν ήθελε να του δώσει το παλτό του για να ζεσταθεί, αλλά ο μικρός τον κοίταξε στα μάτια και του απάντησε:

«Μακάρι, κύριε, το κρύο να ήταν μόνο έξω από το σχολείο. Δυστυχώς, δεν υπάρχει αρκετό πετρέλαιο για τις τάξεις και κρυώνουμε».

Η απάντηση του μικρού δεν τον άφησε ασυγκίνητο, αφού και ο ίδιος πριν από περίπου 30 χρόνια ήταν μαθητής στο ίδιο σχολείο. Χαιρέτησε το αγόρι και πήγε στο γραφείο του, δίχως να μπορεί να ξεχάσει τα λόγια του μαθητή. Δεν πέρασε αρκετή ώρα και σήκωσε το ακουστικό του τηλεφώνου του. Την επομένη το πρωί το βυτιοφόρο από το πρατήριο υγρών καυσίμων με το οποίο είχε επικοινωνήσει βρισκόταν έξω από το σχολείο και το διοχέτευσε με μισό τόνο πετρέλαιο, ενώ το ίδιο έκανε και σε ένα άλλο σχολείο. Λίγες ημέρες αργότερα κάποιος χτύπησε την πόρτα του γραφείου του.

Οταν η πόρτα άνοιξε, ο επιχειρηματίας με τη μεγάλη καρδιά είδε το αγόρι που τον είχε συγκινήσει να κρατάει μια ζωγραφιά. Σήκωσε το χεράκι του και του την πρόσφερε με ένα χαμόγελο στα χείλη: «Κύριε, αυτό είναι το δώρο μου για εσάς» του είπε και τον αγκάλιασε. Στη ζωγραφιά υπήρχε ένα σχολείο και από την καμινάδα έβγαινε καπνός. Και πρόσθεσε: «Χάρη σε εσάς, έχουμε ζέστη».

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο καταξιωμένος ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.



Μποζουκια Αθηνα