Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Πόλεμος» για τα χρήματα της Μυρτούς

Καταγγελία για το τι έγιναν τα λεφτά που μαζεύτηκαν από ομογενείς!Τι απαντά η Ομοσπονδία Βοστόνης.

Καταγγελίες για τη διαχείριση των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν για τη 16χρονη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη έχουν προκαλέσει αναστάτωση στους κόλπους της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ. Ομογενής δικηγόρος που μίλησε στην ομογενειακή εφημερίδα PROINI.us, κατηγόρησε την Ομοσπονδία Βοστόνης ότι αρνείται να δώσει στην οικογένεια της άτυχης 16χρονης τα 125.000 δολάρια που συγκεντρώθηκαν για τη θεραπεία της. Η ομοσπονδία όμως απαντά ότι ζήτησε αποδεικτικά εξόδων, τα οποία δεν της δόθηκαν.


Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα 125.000 δολάρια που συγκεντρώθηκαν από τις εισφορές ομογενών βρίσκονται σε ειδικό λογαριασμό της τοπικής Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων. Ομως η οικογένεια Παπαδομιχελάκη δεν μπορεί να τα εκμεταλλευτεί υπέρ της ανήλικης που νοσηλεύεται εδώ και πέντε μήνες σε θεραπευτήριο της Βοστόνης, μετά τα χτυπήματα που δέχτηκε το καλοκαίρι του 2012 από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς στην Πάρο, όπου βρισκόταν σε διακοπές με τη μητέρα της και την αδελφή της.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ομοσπονδία θέλει να διαχειριστεί όπως εκείνη κρίνει τα χρήματα που μαζεύτηκαν για να πληρωθεί η εγχείρηση που έγινε στη Μυρτώ στις 5 Δεκεμβρίου του 2013 στο Childrens Hospital και να αγοραστεί ένα ειδικό μηχάνημα (Tobii Speech Recognition Device) αξίας 25.000 δολαρίων, ώστε να μπορεί με αυτό να επικοινωνεί με τους γύρω της. Προσθέτει μάλιστα ότι η ομοσπονδία αρνείται να δώσει πληροφόρηση σχετικά με τον λογαριασμό ακόμα και στη μητέρα της 16χρονης και ότι την υπόθεση χειρίζεται δικηγόρος.


Ωστόσο η ομοσπονδία απαντά ότι η μητέρα της Μυρτούς παρουσίασε απλώς τον δικηγόρο που θα χειριστεί τυχόν εκκρεμότητες, ενώ της δόθηκε λεπτομερής αναφορά από τον ταμία της ομοσπονδίας για το ποσό που έχει συγκεντρωθεί, με ανάλυση της κάθε κίνησής του. «Η ομοσπονδία ουδέποτε αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένο απολογισμό στην οικογένεια της Μυρτούς, ωστόσο δεν μπορεί να δώσει αντίγραφα των επιταγών χωρίς την άδεια των δωρητών, λόγω της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Η ομοσπονδία έχει επανειλημμένα ζητήσει από την κ. Κοτρώτσου και από τον δικηγόρο της αποδείξεις προκειμένου να πληρώσει ιατρικές και άλλες σχετικές δαπάνες της Μυρτούς. Ωστόσο μέχρι σήμερα καμία απόδειξη δεν έχει δοθεί στην ομοσπονδία» αναφέρει σε μακροσκελή ανακοίνωσή της.


Η ομοσπονδία διαψεύδει επίσης ότι τα έξοδα της εγχείρησης πληρώθηκαν από την Ελληνοαμερικανίδα φιλάνθρωπο Μπέσσυ Πάππας, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα. Πάντως η σελίδα «Φίλοι της Μυρτούς», που δημιούργησαν στο facebook η 16χρονη Σοφία Λαμπροπούλου και άλλες ομογενείς συνομήλικές της για την οικονομική στήριξη της κοπέλας, αναφέρει ότι η κυρία Πάππας υπέγραψε μόνο ως εγγυήτρια στο νοσοκομείο.


Στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδία προσθέτει ότι την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης του Δ.Σ. της, θα γίνει ο τελικός απολογισμός για τα έσοδα από τον έρανο, που θα διατεθούν σε ό,τι χρειαστεί η Μυρτώ. «Εάν η Μυρτώ επιστρέψει στην Ελλάδα, ο λογαριασμός θα παραμείνει ως έχει για να καλύπτονται τυχόν ιατρικές ανάγκες που θα έχει στο μέλλον, είτε στις ΗΠΑ είτε αλλού» καταλήγει η ανακοίνωση.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...