Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Ο ΕΟΠΥΥ θα γίνει… πηγή διαθεσιμότητας

Αισιοδοξία Μητσοτάκη για τη λύση του θέματος.

Τον ΕΟΠΥΥ υπέδειξε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ως τη δεξαμενή από την οποία θα προέλθει η πλειοψηφία των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα για το 2014, ενώ παράλληλα έκανε λόγο και για στοχευμένες προσλήψεις.


«Ο μετασχηματισμός του ΕΟΠΥΥ σε αποκλειστικό αγοραστή υπηρεσιών υγείας θα αποφέρει περίπου 8.500-9.000 εργαζομένους προς διαθεσιμότητα από τον στόχο των 12.500, που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της κυβέρνησης για το 2014».


Αυτό δήλωσε χθες σε τηλεοπτική του εμφάνιση (ΣΚΑΪ) ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δηλώνοντας αισιόδοξος ότι η σχετική απόφαση θα ληφθεί πριν από την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα. Στο μεταξύ, επιβεβαίωσε την κατάθεση νομοσχεδίου σύντομα στη Βουλή, με το οποίο θα καταργούνται μικρά Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, σημειώνοντας ότι οι προς απόλυση δημόσιοι υπάλληλοι θα προέλθουν φυσικά και από τους προς κατάργηση οργανισμούς του Δημοσίου. Οπως είπε, το υπουργείο ολοκληρώνει την επικαιροποίηση της λίστας φορέων που δεν κρίνονται απαραίτητοι και θα την καταθέσει ως νομοθέτημα στη Βουλή.


Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Εχουμε σχεδόν πετύχει τον στόχο των 4.000 απολύσεων. Συνυπολογίζοντας απολύσεις από ΝΠΙΔ, που θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες, με νομοσχέδιο που θα φέρει σύντομα στη Βουλή η κυβέρνηση, δεν θα υπάρξει απόκλιση από τον στόχο. Με το νομοθέτημα που επεξεργαζόμαστε θα καταργούνται φορείς τους οποίους δεν χρειαζόμαστε και αναγκαστικά οι εργαζόμενοι εκεί θα απομακρυνθούν από το Δημόσιο».


Ανέφερε, επίσης, ότι οι απολύσεις στο Δημόσιο δεν αποκλείουν τις στοχευμένες προσλήψεις, οι οποίες θα είναι αξιοκρατικές και θα γίνουν μόνο όπου κρίνονται απαραίτητες. Πρώτη δεξαμενή για τυχόν προσλήψεις θα είναι παλαιότεροι επιτυχόντες σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, ενώ σε περίπτωση που οι επιτυχόντες δεν καλύπτουν τα απαιτούμενα κριτήρια, θα προκηρύσσονται νέοι διαγωνισμοί. «Θέλουμε ανθρώπους καταρτισμένους εκεί που τους έχουμε ανάγκη» είπε.


Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την πρόθεση του υπουργείου να αλλάξει τον τρόπο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία για πλήρη κατάργηση της επικύρωσης των δημόσιων εγγράφων.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Βγαίνει στο σφυρί γράμμα της Νταϊάνα σε Τσιγγάνα μέντιουμ

Στο σφυρί βγαίνει χειρόγραφη επιστολή που έγραψε «από καρδιάς»...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί




Μποζουκια Αθηνα