Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

«Ποντικοί» έκλεψαν από την αυλή γνωστού γλύπτη τρία μπρούντζινα έργα

Εκλεψαν έργα γνωστού γλύπτη προκειμένου να τα πουλήσουν για μπρούντζο! Θύμα διάρρηξης έπεσε ο Διονύσης Γερολυμάτος, αφού «ποντικοί» άρπαξαν από την αυλή του σπιτιού του τρία μπρούντζινα έργα βάρους εβδομήντα πέντε κιλών. Οι δράστες -που, όπως φαίνεται, είχαν βάλει εδώ και καιρό στο μάτι τα έργα- άνοιξαν την εξώπορτα της αυλής, μπήκαν στο εσωτερικό της όπου ήταν τοποθετημένα τα έργα και τα αφαίρεσαν.

Το πρώτο έργο είναι από μπρούντζο και ψαμμίτη και ο γλύπτης το δημιούργησε εμπνευσμένος από έναν στίχο του Κάλβου με θέμα «Γλυκύς ο θάνατος όταν κοιμώμεθα εις την πατρίδα». Το δεύτερο είναι ύψους 1,8 μέτρων και το είχε εμπνευστεί επίσης από έναν στίχο του Κάλβου και το τρίτο είναι η προτομή του πατέρα του Διονύση Γερολυμάτου, βάρους δεκαπέντε κιλών, την οποία είχε κατασκευάσει το 1962 σε ηλικία 24 ετών, ενώ ήταν φοιτητής. Είναι άξιο αναφοράς ότι ο μπρούντζος πωλείται προς 4 ευρώ το κιλό και συνολικά από τα τρία έργα οι δράστες θα πάρουν μόλις 300 ευρώ!

Ο 75χρονος καλλιτέχνης κατάγεται από την Κεφαλλονιά και πήρε τα πρώτα μαθήματα σχεδίου το 1954 από τον Γεώργιο Παπαδημητρίου-Φαίων. Σπούδασε στη συνέχεια γλυπτική στη Σχολή Καλών Τεχνών και παρακολούθησε μαθήματα χαλκοχυτικής – γυψοτεχνίας. Από το 1966 έως το 1970 συνεργάστηκε με την Αρχαιολογική Υπηρεσία και διετέλεσε πρόεδρος του «Συλλόγου Γλυπτών» και μέλος του Γενικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων. Παράλληλα με τη γλυπτική ασχολήθηκε και με το θέατρο, φιλοτεχνώντας σκηνικά για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Βγαίνει στο σφυρί γράμμα της Νταϊάνα σε Τσιγγάνα μέντιουμ

Στο σφυρί βγαίνει χειρόγραφη επιστολή που έγραψε «από καρδιάς»...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί




Μποζουκια Αθηνα