Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Μαριάνθη Αγραφιώτου: Πώς εμπνεύστηκε από τη φύση και δημιούργησε το δικό...

«Η φύση έχει καλά κρυμμένους θησαυρούς» δηλώνει στην «Espresso»...

Σφήνα του ΑΝΤ1 για να «κλέψει» τη Σκορδά από το Mega

Στο... παρά πέντε σφήνα ο ΑΝΤ1 για τη Σκορδά!...

Με μια… αθλητική ανάρτηση ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έδειξε ότι δεν έχει χωρίσει...

Ο masterchef της καρδιάς μας, ο ατακαδόρος και χιουμορίστας...

Αννα Χατζησοφιά: «Πόσα θέλετε για να μας τρελάνετε;»

Kαταπέλτης ήταν η γνωστή σεναριογράφος Αννα Χατζησοφιά για την...

Λυμπέρης travel «agency»

O «φτωχός» (με δικαστική απόφαση) εκδότης ανέβασε φωτογραφίες στο διαδίκτυο από τις διακοπές του στο Μανχάταν και το Βερολίνο.


Προκαλεί με τη στάση του και τη χλιδάτη ζωή που εξακολουθεί να κάνει, την ώρα που δεκάδες πρώην υπάλληλοί του παραμένουν απλήρωτοι μετά την οικονομική καταστροφή του και το κλείσιμο -εν μία νυκτί- των εκδόσεών του. Ο Αντώνης Λυμπέρης, ο επιχειρηματίας που μαζί με τη σύζυγό του «δίδαξε» το lifestyle στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα ο ίδιος περιγράφει στην προσωπική του σελίδα στο facebook, βρίσκεται συνεχώς με μια βαλίτσα στο χέρι, ταξιδεύοντας στις δύο άκρες του Ατλαντικού.


Μετά την αλλαγή του χρόνου ο (και με δικαστική απόφαση «φτωχός») Αντώνης Λυμπέρης -αφού το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών τον περασμένο Σεπτέμβριο κήρυξε σε πτώχευση την εταιρία του Εκδόσεις Λυμπέρη Α.Ε.- πέταξε στις ΗΠΑ για να περάσει στη Νέα Υόρκη μερικές ημέρες για χαλάρωση και δουλειές, απολαμβάνοντας τα αγαπημένα του στέκια και μέρη. Ενθουσιασμένος ανέβαζε συνεχώς φωτογραφίες στο προφίλ του από την περιήγησή του κατά τη δεκαπενθήμερη παραμονή του στο Μεγάλο Μήλο, αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις και την οργή των πιστωτών του που ακόμη περιμένουν να πληρωθούν.


Ο πρώην μεγαλοεκδότης περιχαρής περιέγραψε πώς έσπευσε στο διάσημο SoHo για μπέργκερ στο Kenn’s broome street bar, πώς απόλαυσε τις μοναδικές χειροποίητες σοκολάτες του Max Brenner στη Νέα Υόρκη και στην πολυσύχναστη Broadway street, ενώ φωτογράφισε μέχρι και έναν σκίουρο που είδε σε πάρκο της μεγαλούπολης. Στο Big Apple ο Αντώνης Λυμπέρης γιόρτασε και την ονομαστική του εορτή στις 17 Ιανουαρίου, ενώ μία ημέρα αργότερα επέστρεψε στην Ελλάδα, για να φύγει στη συνέχεια για τη Γερμανία, όπου συνέχισε την «ντόλτσε βίτα». Εκανε βόλτες στο χιονισμένο πάρκο Tiergarten, που βρίσκεται στο κέντρο του Βερολίνου, αναρτώντας ειδυλλιακές φωτογραφίες και παρακολούθησε μια μοναδική συναυλία που έδωσε στη γερμανική πόλη και στον συναυλιακό χώρο O2 World ο βασιλιάς του swing Michael Buble.


Ολα αυτά βεβαίως μετά το εξαίσιο καλοκαίρι που πέρασαν ο χρεοκοπημένος εκδότης και η σύζυγός του στη Μύκονο και τα ταξίδια στο Λονδίνο με τα ακριβά εστιατόρια. Ζωή γεμάτη χλιδή και ανέσεις σε περίοδο κρίσης, σαν να μην έχει περάσει η εποχή του πλούτου και της ευημερίας, σαν να μην έχει βάλει λουκέτο η επιχείρησή του αφήνοντας απλήρωτα εκατοντάδες άτομα…


Διακοπές και νέο φλέρτ με την «VOGUE»


Το ταξίδι στις ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Λυμπέρης το είχε προγραμματίσει αρκετό διάστημα πριν, καθώς βρισκόταν σε επαφές με κορυφαία στελέχη μεγάλου εκδοτικού οίκου προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τις νέες επιχειρηματικές του προσπάθειες. Στόχος φαίνεται ότι είναι να έρθει σε συμφωνία με τους ανθρώπους της «βίβλου της μόδας», ώστε να καταφέρει να φέρει ακόμα μία φορά τα δικαιώματα της «Vogue» στην Ελλάδα. Αυτό είχε συμβεί το 2000, όταν ο δυνατός τότε εκδότης Αντώνης Λυμπέρης είχε υπογράψει ένα από τα σημαντικότερα license agreements στον κλάδο του, αυτό του δικαιώματος έκδοσης του διάσημου γυναικείου περιοδικού μόδας. Οπως τονίζουν άτομα από τον κύκλο του, αυτό που τον ενδιέφερε σε πρώτη φάση ήταν να κάνει μια συζήτηση για να διερευνήσει κατά πόσο είναι θετικοί οι κορυφαίοι παράγοντες του παγκοσμίου φήμης περιοδικού να συνεχίσει την πορεία του στη χώρα μας, μέσα από ένα νέο επιχειρηματικό σχήμα, στο οποίο θα μπορεί ίσως και να ηγείται η σύζυγός του και πρώην διευθύντρια της «Vogue Hellas» Ελενα Μακρή – Λυμπέρη.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανδρέας Λοβέρδος – Δήμητρα Σιγάλα: Είναι ζευγάρι!

Πολιτική και showbiz, όπως αποκαλύπτει σήμερα αποκλειστικά η «Espresso»,...

Τατιάνα Μπλάτνικ – Γιώργος Μπαρμπαλιάς: Μόνο φίλοι ή μήπως κάτι παραπάνω;

Ο χρόνος μόνο θα δείξει τι πραγματικά παίζει στο...

Τζώρτζογλου και Μαριόλα έπειτα από πέντε χρόνια γάμου λένε «αντίο» ο ένας στον άλλο!

Ολοταχώς για χωρισμό «βόμβα» Στράτος Τζώρτζογλου και Σοφία Μαριόλα...

Η Λίλιαν Αρχοντή ξαναβρήκε τον γιο της

Reunion για τη Λίλιαν Αρχοντή και τον τηλεοπτικό γιο...

«Δράκος» στα στενά της Σακελλαροπούλου – Η επίθεση το βράδυ της Παρασκευής σε 19χρονη!

Σοκ, ανατριχίλα και έντονο προβληματισμό προκαλεί η αποκάλυψη που...

Ώριμες σάρκες, Ρομά τραβεστί και gay επιβήτορες τοξικομανών

Ενα «τρίγωνο της Κολάσεως» απλώνεται κάτω από το γκέτο...

Ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. σε σκάνδαλο «μαμούθ!»

Γυναίκα ψυχολόγος και μάλιστα αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε...

Ο τρελός για τη Ζόζεφιν Νίνο ζητά επανασύνδεση

Ο Νίνο θέλει να επανασυνδεθεί με την Josephine, γι'...