Του Μουν ο χαβάς για το… Κυπριακό

Σάλος στη Μεγαλόνησο για τις δηλώσεις αλλά και την… άγνοια που δείχνει ο γενικός γραμμ. του ΟΗΕ.

Οργή έχουν προκαλέσει στη Λευκωσία οι απίστευτες για γενικό γραμματέα του ΟΗΕ δηλώσεις για το Κυπριακό. Αφού επί 40 χρόνια το αίσχος στην Κύπρο συνεχίζεται από τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις, λόγω και της ανικανότητας του ΟΗΕ να εφαρμόσει τα ψηφίσματά του, ο Γ.Γ του οργανισμού Μπαν Κι Μουν βγήκε να ισχυριστεί ότι «ατυχώς οι διαπραγματεύσεις ανεστάλησαν, εξαιτίας της αλλαγής κυβέρνησης στην ελληνοκυπριακή κοινότητα της Κύπρου. Μετά ακολούθησε η οικονομική κρίση. Αυτού του είδους η πολιτική και οικονομική κατάσταση δεν είναι υποβοηθητική για την έναρξη των διαπραγματεύσεων».


Η κυπριακή κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα αντέδρασαν έντονα στις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ότι οι συνομιλίες στο Κυπριακό διακόπηκαν λόγω των προεδρικών εκλογών και της οικονομικής κρίσης. Αντιδράσεις προκάλεσε και η αναφορά του σε ελληνοκυπριακή κοινότητα.


Ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε ότι έδωσε οδηγίες να γίνει διάβημα για τον ισχυρισμό του κ. Μπαν ότι οι συνομιλίες για λύση του Κυπριακού διακόπηκαν λόγω των προεδρικών εκλογών του περασμένου Φεβρουαρίου. Κάτι που, όπως τόνισε, δεν ισχύει, αφού οι συνομιλίες διακόπηκαν τον Ιούλιο του 2012 από τον Ντερβίς Ερογλου, λόγω της ανάληψης της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία. Ο Κύπριος υπουργός διερωτήθηκε πόσα χρόνια θητεία χρειάζεται ένας γενικός γραμματέας για να γνωρίζει ποια είναι τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ.


Ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του Κόμματος ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, να μην περιοριστεί σε ανέξοδες διαμαρτυρίες και να απαιτήσει από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ άμεση επανόρθωση και αποκατάσταση της αλήθειας. Επίσης κάλεσε την κυβέρνηση να απαιτήσει άμεσα την απομάκρυνση του ειδικού συμβούλου του Γ.Γ. του Ο.Η.Ε για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ. Αντιδράσεις υπήρξαν και από το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και το ΕΥΡΩΚΟ.


ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημήτρης Αλεξανδρής: «Με τη γυναίκα μου είμαστε μαζί πάνω από 30 χρόνια»

Ο Δημήτρης Αλεξανδρής σε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλύτερα αργά» μίλησε για τον γάμο του και τη σύζυγό του με την οποία είναι μαζί πάνω από 30 χρόνια.

16 χρόνια γάμου για ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ – «Όλες τις ζωές μου θέλω να τις ζήσω μαζί σου!»

«Όλες τις ζωές μου θέλω να τις ζήσω μαζί σου!!! Σε λατρεύω και σε ευχαριστώ για όλα»

Συγκλονίζει γνωστή κυρία της τηλεόρασης: «​Η μαμά μου ήταν νόθο παιδί, προϊόν βιασμού»

Μία συγκλονιστική εξομολόγηση έκανε η γνωστή κυρία της σόουμπιζ.

Μαρί Κωνσταντάτου – Γιάννης Κεντ: Ξανά μαζί μετά το διαζύγιο

Φωτιές άναψε η κοινή εμφάνιση της Μαρί Κωνσταντάτου και...

Γαλάτεια Βασιλειάδη: «Πάω να τα βάλω στο πλυντήριο και βλέπω ένα στριγκάκι στην τσέπη του»

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος με τη Γαλάτεια Βασιλειάδη ήταν καλεσμένοι της εκπομπής «Στην αγκαλιά του Φάνη» μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε ένα περίεργο περιστατικό που συνέβη.

Αποκλειστικό! «Μασκέ» απιστία από διάσημη τραγουδίστρια με παντρεμένο επιχειρηματία

Είναι αδύνατον να χωρίσουν, παρά τα δεκάδες εμπόδια και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο παράνομος δεσμός τους!

Έμυ Λιβανίου: Νυχτοπερπάτησε με τον εφοπλιστή σύντροφό της, Πέτρο Παππά

Η Έμυ Λιβανίου με τον σύντροφό της, Πέτρο Παππά έκαναν βραδινή έξοδο.