Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ντοκιμαντέρ ξεγυμνώνει τον Κέβιν Σπέισι

Νέος εφιάλτης για τον Κέβιν Σπέισι, καθώς, μετά την...

Η Κιμ Καρντάσιαν στον Λευκό Οίκο για να της κάνει τη… Χάρις

Με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις συναντήθηκε στον...

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοιμάζει μαγειρίτσα με μοσχάρι

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ο Τσεχειλίδης ξέρει ποιος είναι ο γιατρός

Η Αντιτρομοκρατική περιμένει απαντήσεις για τον 40χρονο και αν πρόκειται για τον ίδιο που είχε σχέσεις με τους αντιεξουσιαστές.

Τον ρόλο του μυστηριώδη γιατρού, που πιθανολογείται ότι είναι αντιεξουσιαστής και ίσως είχε απασχολήσει τις Αρχές για επαφές του με τον Επαναστατικό Αγώνα σε σχέση με το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα στην Κύπρο, προσπαθούν να διερευνήσουν στην Αντιτρομοκρατική έπειτα από την παράδοση του 34χρονου Αλβανού Εμίλιο Πάπα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Τον ρόλο του γιατρού στην υπογραφή του «συμβολαίου θανάτου» αποκάλυψε ο ίδιος ο επιχειρηματίας-στόχος, με επιστολή του στο Κακουργιοδικείο της Κύπρου, κατά τη διάρκεια της πολύκροτης δίκης των δύο Ελλήνων εκτελεστών που σκότωσαν τους πέντε σωματοφύλακές του στην Αγία Νάπα.

Με δεδομένο ότι ο 40χρονος γιατρός διαμένει πλέον μόνιμα σε χώρα της κεντρικής Ευρώπης, όπου ασκεί το επάγγελμά του, ο γρίφος που καλείται τώρα να λύσει η Αντιτρομοκρατική είναι ο εξής: Στο παρελθόν η υπηρεσία είχε εντοπίσει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο είχε επαφές με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ είχε απασχολήσει και για ενδεχόμενη σχέση του με ένοπλη οργάνωση. Το άτομο αυτό πριν από περίπου τρία χρόνια έφυγε αιφνιδιαστικά από την Ελλάδα και εγκαταστάθηκε μόνιμα σε χώρα της κεντρικής Ευρώπης, όπου ασκεί το ιατρικό λειτούργημα. Ετσι, το ερώτημα τώρα είναι αν πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που παρακολουθούσε η Αντιτρομοκρατική ή είναι άλλο πρόσωπο.

Αυτό το ερώτημα θα απαντηθεί στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που θα έχουν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής με τον Αναστάσιο Τσεχιλίδη, ο οποίος έκανε πρώτος λόγο για σχέση τόσο του συγκρατούμενού του Δημήτρη Μαμαλικόπουλου όσο και του 34χρονου Πάπα με τη Σέχτα Επαναστατών και, κυρίως, με τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα κατατεθεί επίσημο αίτημα δικαστικής συνδρομής, προκειμένου κλιμάκιο της υπηρεσίας να μεταβεί στην Κύπρο για να τον εξετάσει επίσημα.

Στην Κύπρο πάντως είχαν για… νεκρό τον Εμίλιο Πάπα, παρά το γεγονός πως τόσο ο επιχειρηματίας-στόχος όσο και ένα στέλεχος της Κυπριακής Αστυνομίας είχαν συχνή επικοινωνία μαζί του έως και τον Αύγουστο του 2013, σε μια προσπάθεια να τον πείσουν να πάει στην Κύπρο προκειμένου να τους αποκαλύψει τον άνθρωπο που πλήρωσε 30.000 ευρώ για την εκτέλεση του «συμβολαίου θανάτου».

Οπως αποκάλυψε ο ίδιος ο επιχειρηματίας, το κινητό τηλέφωνο του Εμίλιο Πάπα το είχε δώσει σε έναν αστυνομικό με το όνομα «Γιώργος», λέγοντάς του πως πρόκειται για τον άνθρωπο που έκλεισε το «συμβόλαιο» με τους δύο Ελληνες εκτελεστές των φρουρών του.

Ομως, όπως ο ίδιος ο επιχειρηματίας υποστήριξε, σε σύντομο χρονικό διάστημα ο αστυνομικός τού είπε πως ο Πάπα είχε εξαφανιστεί στην Αλβανία και το πιο πιθανό ήταν πως έπεσε θύμα τροχαίου ή δολοφονικής ενέργειας, ενώ τα ίχνη του χάθηκαν! Μέχρι που -ως εκ θαύματος! – ο «νεκρός» εμφανίστηκε έξω από τη ΓΑΔΑ και παραδόθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. 

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...