Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, 2025

«Κλικ» της Ανδριολάτου με τον Παπακαλιάτη στην Βουδαπέστη για τα γυρίσματα του...

Μαζί και «ερωτευμένοι» στη Βουδαπέστη ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και...

Υστερα από 12 χρόνια, ο Γιώργος Σεϊταρίδης επέστρεψε στο σανίδι

Υστερα από 12 χρόνια, ο Γιώργος Σεϊταρίδης επέστρεψε στο...

Τζωρτζίνα Νικάκη: Σαρώνει με live εμφανίσεις ανά την Ελλάδα και κλέβει την...

Φουλ από live εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, είναι ο Δεκέμβρης...

Τα 103α γενέθλια της ιστορικής εφημερίδας της Λάρισας, «Ελευθερία», με έναν ξεχωριστό...

Με μια εκδήλωση υψηλού συμβολισμού και έντονο αποτύπωμα ιστορικής...

«Πνίγηκε» η Σάμος από μετανάστες!

Σε σπασμωδικές κινήσεις, που υποτιμούν τη νοημοσύνη και προκαλούν στους πολίτες δικαιολογημένη οργή και ανασφάλεια, επιδίδεται τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση όσον αφορά την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος που απειλεί να τινάξει τη χώρα στον αέρα.

Η απόφαση να χρησιμοποιηθούν προληπτικά κάποια πλοία του Πολεμικού Ναυτικού για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών εκθέτει τις Ένοπλες Δυνάμεις και δεν επιτρέπει στους άνδρες που υπηρετούν την πατρίδα να τιμήσουν τον όρκο τους, προστατεύοντάς την από τις απειλές και τις ευθείες προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο.

Χθες το απόγευμα, κάτοικοι της Σάμου έκαναν μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρουσία του δημάρχου Γιώργου Στάντζου. Όπως λένε, όχι μόνο δεν γίνεται αποσυμφόρηση στο νησί, αλλά, αντιθέτως, οι ροές συνεχίζονται, με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να καταλαμβάνουν σχεδόν το 1/3 της Σάμου.

«Η συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι μεγάλη, παρά τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη Σάμο, κι αυτό δείχνει την αγανάκτηση των κατοίκων. Ζητάμε οι αλλοδαποί να μπουν είτε στα αρματαγωγά, που είναι από την Κυριακή στο λιμάνι προληπτικά, είτε σε οχηματαγωγά και να μεταφερθούν στην ενδοχώρα. Ζητάμε, δηλαδή, να υλοποιηθεί ό,τι μας υποσχέθηκε η κυβέρνηση» δηλώνει αγανακτισμένος ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος, προσθέτοντας πως το νησί δεν αντέχει άλλο.

«Τα λόγια πρέπει να γίνουν πράξεις με ρεαλιστικό σχέδιο άμεσης δράσης και με γνώμονα το εθνικό και μόνο συμφέρον» σημειώνει. Όπως λέει, παρά το γεγονός πως δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται στο λιμάνι του Βαθέος, δεν έχει φιλοξενηθεί ως τώρα ούτε ένας αλλοδαπός, καθώς δεν έχει δοθεί ακόμη εντολή από την Πολιτική Προστασία.

«Ας απαντήσουν οι υπεύθυνοι γιατί τελικά στα αρματαγωγά που βρίσκονται στο λιμάνι δεν έχει μπει ούτε ένας πρόσφυγας. Έχουμε συνολικά 9.000 αλλοδαπούς στο νησί και οι θερμοκρασίες είναι εξαιρετικά χαμηλές. Τίθεται πλέον ανθρωπιστικό θέμα» λέει, προσθέτοντας με παράπονο πως ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ για την άφιξη των πολεμικών πλοίων.

Αναβολή

Σημειώνεται ότι αναβλήθηκε για αύριο η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση στην Αθήνα, στην οποία θα παρευρίσκονταν υπουργοί, ο περιφερειάρχης και οι βουλευτές Βορείου Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, αποφασίστηκε πως σε αυτήν θα συμμετέχουν και οι δήμαρχοι των νησιών που πλήττονται από τις αυξανόμενες ροές προσφύγων και μεταναστών.

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο καταξιωμένος ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.



Μποζουκια Αθηνα