Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ιάκωβος Μυλωνάς: «Έχουμε πολλά παράσιτα και ποντίκια στον χώρο»

Γράφει έργα, σκηνοθετεί, κάνει παραγωγές, παίζει σε σίριαλ, ταινίες,...

Ο έρωτας της Mel B με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια

Στον μεγάλο έρωτά της με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια αναφέρθηκε...

Catwalk για καλό σκοπό

Ενα διαφορετικό catwalk παρακολούθησαν όσοι έδωσαν το «παρών» στο...

Πιπεράτες αποκαλύψεις από τη 44χρονη Ρέμπελ Γουίλσον

Πάταγο κάνει η αυτοβιογραφία της Ρέμπελ Γουίλσον πριν καν...

«Πόρτα» Λάκη στον Αλέξη

Ο Λαζόπουλος αρνήθηκε λόγω φόρτου εργασίας την πρόταση Τσίπρα

ΤΕΛΟΣ στο θρίλερ με την υποψηφιότητά του έβαλε τελικά ο Λάκης Λαζόπουλος, απαντώντας αρνητικά τελικά στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, επικαλούμενος φόρτο εργασίας και εξαπολύοντας καρφιά κατά του Σταύρου Θεοδωράκη. «Είναι τόσες πολλές οι υποχρεώσεις που έχω αναλάβει, που είναι αδύνατο να τις βάλω στην άκρη για να ανταποκριθώ στην πρόσκληση αυτή». Με τα λόγια αυτά ο Λάκης Λαζόπουλος εξηγεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα γιατί δεν αποδέχτηκε την πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ενταχθεί στο ευρωψηφοδέλτιο. Στην επιστολή του αναφέρει όμως και κάτι άλλο, που έχει τη δική του σημασία: «Επιτρέψτε μου, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, να δηλώσω την αδυναμία μου να θέσω τις όποιες δυνάμεις μου στην υπηρεσία της χώρας μας, συνεχίζοντας να υπηρετώ αυτά που χρόνια υπηρετώ: τα της τέχνης μου».

Αιχμηρό σχόλιο για το Ποτάμι

Προφανώς, αυτό το «στην παρούσα φάση» να έχει τη δική του ιδιαίτερη σημασία, καθώς αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το μέλλον.
Στην επιστολή ξεχωρίζει επίσης το αιχμηρό σχόλιο του δημοφιλούς ηθοποιού και συγγραφέα για το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη – το δεύτερο μέσα σε λίγες ημέρες. Χωρίς να τον κατονομάζει, γράφει λοιπόν «το εγχώριο σύστημα, πανικόβλητο από την κατάσταση, τρέχει με ένα σακίδιο στον ώμο να προλάβει την ανατροπή της κατάστασης». Είναι η χαρακτηριστική αναφορά του Λάκη Λαζόπουλου, που υποστηρίζει επιπλέον στην επόμενη φράση: «Ξέρω ότι τούτη την ώρα πας μη εγκάθετος, χρήσιμος για τον τόπο».

Δεν είναι εξάλλου το μοναδικό σημείο της επιστολής σε υψηλούς τόνους, καθώς, για παράδειγμα, στην αναφορά του στη Γερμανία και τις σχέσεις της με το ελληνικό πολιτικό σύστημα, αφού δηλώνει ότι αντιλαμβάνεται «την αναγκαιότητα των καιρών σε μια Ευρώπη που μικραίνει (τώρα που) κάθε μέρα όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι πολίτες περνούν στην ανεργία, ζώντας στη ζώνη του ευρώ, χωρίς ευρώ στην τσέπη» καταλήγει με την επισήμανση: «Γνωρίζω επίσης και βλέπω την υπερπροσπάθεια των υποτακτικών της χώρας μου να στηρίξουν μια Ευρώπη της Γερμανίας. Κατανοητό. Ηταν πολλές οι γερμανικές εταιρίες που συνεργάστηκαν με το ελληνικό Δημόσιο και άπειροι τον αριθμό οι υπογράφοντες τα έργα αυτά, με το αζημίωτο που λέει και ο λαός μας».

«Δεν είμαι εγώ ο απαραίτητος» γράφει τέλος με αφορμή την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και συμπληρώνει: «Ας μη γίνω σαν τους υπερτραφείς της νόησης που δεν μπορούν να ξεκολλήσουν τα μούτρα τους από το τζάμι της τηλεόρασης. Αυτούς από τους οποίους άλλωστε η χώρα κινδύνευσε να χάσει οριστικά τη θέση της στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Από αυτούς που αυτοβαπτίστηκαν σωτήρες μας αμέσως μετά. Αλλά από πότε οι σωτήρες διαλέγουν τους λαούς και όχι οι λαοί τους σωτήρες;» είναι το ερώτημα που θέτει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...