Μπλόκο σε διεθνή σπείρα με 38χρονο αρχιφύλακα που διακινούσε λαθρομετανάστες

Ενας 38χρονος αρχιφύλακας που υπηρετεί στην Αττική ήταν μέλος διεθνούς συμμορίας που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διευκόλυνση της παράνομης εξόδου από τη χώρα μας αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας με τελικό προορισμό τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία.

Ενας 38χρονος αρχιφύλακας που υπηρετεί στην Αττική ήταν μέλος διεθνούς συμμορίας που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διευκόλυνση της παράνομης εξόδου από τη χώρα μας αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας με τελικό προορισμό τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία. Αλλοι τρεις Ελληνες και δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν μαζί του.

Η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος πραγματοποιούσε εδώ και έναν μήνα έρευνες για την εξάρθρωση του κυκλώματος. Επειτα από ταυτόχρονες επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας, το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και στην Πετρούπολη, κατάφεραν να συλλάβουν τους δράστες, μεταξύ αυτών και τον φερόμενο ως εγκέφαλο, ο οποίος παραποιούσε κλεμμένα διαβατήρια και ταυτότητες. Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη Γεωργιανή η οποία διατηρεί ταξιδιωτικό πρακτορείο και έβγαζε τα εισιτήρια των παράνομων μεταναστών που ταξίδευαν με πλαστογραφημένα έγγραφα.

Να σημειωθεί ότι τα έγγραφα που είχε στην κατοχή του το κύκλωμα ήταν όλα γνήσια, καθώς ο εγκέφαλος έβρισκε διάφορα άτομα που είχαν οικονομική ανάγκη και τα έπειθε -αντί αμοιβής- να του δώσουν τα διαβατήριά τους ή τις ταυτότητές τους! Με διάφορες τεχνικές έβαζαν τη φωτογραφία του μετανάστη στη θέση της φωτογραφίας του πραγματικού κατόχου του εγγράφου και με τον τρόπο αυτό κατάφερναν να ταξιδέψει ο άνθρωπος που είχε πληρώσει μεγάλα χρηματικά ποσά στο κύκλωμα. Στη συνέχεια, ενώ ο παράνομος μετανάστης είχε ήδη φύγει για τη χώρα προορισμού του, δήλωναν σε αστυνομικά τμήματα την κλοπή της ταυτότητας ή του διαβατηρίου, ώστε να μην έχουν μπερδέματα με τον νόμο. Οσο για τον αστυνομικό μέλος του κυκλώματος, αποδείχτηκε ότι παρείχε… συμβουλές στον αρχηγό της συμμορίας, αμειβόμενος με 3.000 ευρώ τον μήνα!

Θεοδόσης Π. Πάνου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βρέθηκε νεκρός ο ανιψιός του μουσικοσυνθέτη Γιώργου Μανισαλή που αγνοούνταν

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η εξαφάνιση του Άκη Αξιώτη. Ο ανιψιός του μουσικοσυνθέτη Γιώργου Μανισαλή βρέθηκε νεκρός.

Σφαγή στο σόι της Αλίκης – Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ στην Espresso

Η σκιά μιας βαθιάς οικογενειακής ρήξης φαίνεται πως πέφτει βαριά πάνω από τα φιλόδοξα σχέδια του Αντώνη και του Αιμίλιου Βουγιουκλάκη για τη μεγάλη αφιερωματική συναυλία που σχεδιάζουν προς τιμήν της Αλίκης Βουγιουκλάκη, αποκαλύπτοντας ένα παρασκήνιο που μόνο «οικογενειακό» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η Τούνη μήνυσε τον Κατμετζόγλου για κακουργηματική παραβίαση ευαίσθητων δεδομένων

Στην αντεπίθεση πέρασε η Ιωάννα Τούνη, απαντώντας χθες με...

Δύσκολες ώρες για την Klavdia: Στον ιστό ροζ βίντεο

Πρωταγωνίστρια σε μια ιστορία που έχει προκαλέσει τριγμούς στην ελληνική showbiz και όχι μόνο είναι η δημοφιλής τραγουδίστρια Κλαυδία Παπαδοπούλου, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της νέας γενιάς καλλιτεχνών.

Γνωστή τραγουδίστρια νυχτοπερπάτησε με τον αδελφό της

Η τραγουδίστρια έκανε νυχτερινή έξοδο συνοδευόμενη από τον αδελφό της και πόζαραν στον φωτογραφικό μας φακό που ήταν εκεί

Μαλλί με μαλλί οι ερωμένες δύο υπουργών!

Ενα πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχθηκε πριν από λίγες ημέρες στην...

Κατερίνα Καινούργιου: Τα δώρα στο μαιευτήριο που μας έδειξε

Η Κατερίνα Καινούργιου ζει τις πρώτες της στιγμές ως...