Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, 2025

Το αντίο του Σπύρου Μπιμπίλα στον Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Με ένα συγκινητικό μήνυμα αποχαιρέτησε τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο καταξιωμένος ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.

Η ελληνική εταιρεία Balloon Fire που κάνει κάθε γιορτή έκρηξη χαράς!

Όταν σχεδιάζετε μια εκδήλωση, είτε πρόκειται για έναν γάμο,...

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη...

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

SOS για τις 223 μαθήτριες

Ξεσηκωμός κατά του αρχηγού της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία που άρπαξε από το σχολείο 223 κορίτσια

Απομονωμένος και πιο εξτρεμιστής από ποτέ χαρακτηρίζεται ο αρχηγός της οργάνωσης που απήγαγε 223 μαθήτριες στη Νιγηρία και απειλεί να τις πουλήσει. Τόσο η ρητορική του στα βίντεο όσο και η γλώσσα του σώματός του αλλά και οι πληροφορίες που κυκλοφορούν δείχνουν ότι ο αρχηγός της Μπόκο Χαράμ, Αμπουντακάρ Σεκάου είναι εξαιρετικά απρόβλεπτος.

Ακόμα και πριν από αυτήν την πρωτοφανή για τα διεθνή δεδομένα απαγωγή, η οργάνωση που σημαίνει «η δυτική παιδεία είναι αμαρτία» βρισκόταν στο στόχαστρο της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία έδινε έως 7 εκατομμύρια δολάρια αμοιβή σε όποιον πρόσφερε πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψη του αρχηγού της.

«Είναι απομονωμένος, οι πρακτικές του είναι όλο και πιο εξτρεμιστικές και είναι αρκετά διαταραγμένος για να πιστεύει ότι θα καταφέρει να διαλύσει το κράτος στη Νιγηρία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τζ. Πίτερ Φαμ, διευθυντής του Κέντρου Αφρικανικών Υποθέσεων του Ατλαντικού Συμβουλίου, με έδρα στην Ουάσινγκτον, στην έκθεση που συνέταξε το 2012 με τίτλο «H εξελισσόμενη απειλή της Μπόκο Χαράμ».

Σε ομιλίες του, οι οποίες έχουν ηχογραφηθεί, ο Σεκάου υποστηρίζει ότι ο ιερός πόλεμος είναι ο μόνος τρόπος για να έρθει η αλλαγή για τους μουσουλμάνους της Νιγηρίας. Ετσι προτρέπει τους οπαδούς του να προβούν σε δολοφονίες και βομβιστικές ενέργειες στην πλούσια σε πετρέλαιο χώρα προκειμένου να έρθει η ανατροπή.

«Ταλιμπάν»

Οι νιγηριανές Αρχές πίστευαν ότι ο Σεκάου είχε σκοτωθεί το 2009, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας με αντάρτες της οργάνωσης, αλλά τον Ιούλιο του 2010 επανεμφανίστηκε μέσω βίντεο και δήλωσε επικεφαλής των λεγόμενων «Ταλιμπάν της Νιγηρίας». Οπως εξήγησε, είχε πράγματι πυροβοληθεί στον μηρό, αλλά κατάφερε να επιζήσει.

Κανείς δεν είναι σε θέση να πει με ακρίβεια την ηλικία του Σεκάου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, είναι μεταξύ 35 και 43 ετών. Το παρατσούκλι του είναι «Νταρούλ Ταουχίντ», το οποίο σημαίνει «ειδικός στο Ταουχίντ», δηλαδή την ισλαμική θεωρία για τη μοναδικότητα του Αλλάχ. Οι απαγωγές μπορεί να του προσέδωσαν περισσότερη αίγλη στα μάτια των ανταρτών, ωστόσο πρέπει πια να κοιτάζει με φόβο τον ουρανό, αφού σίγουρα κάποια μη επανδρωμένα αεροσκάφη προσπαθούν ήδη να τον λοκάρουν.

Εκστρατεία με διάσημους ηθοποιούς και τη Μισέλ Ομπάμα

«Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας»! Αυτό είναι το αίτημα που διατυπώνεται μέσω διαδικτύου με το hashtag #BringBackOurGirls για την απελευθέρωση των κοριτσιών που έχουν απαχθεί από την Μπόκο Χαράμ. Η Μισέλ Ομπάμα, η Χίλαρι Κλίντον, η Αντζελίνα Τζολί και άλλοι στηρίζουν την καμπάνια που ενθαρρύνει στρατιωτική επέμβαση για να επιστρέψουν τα κορίτσια στις οικογένειές τους. Η Αντζελίνα Τζολί αποκάλεσε αυτό που συμβαίνει «αδιανόητη αγριότητα και κακό», ενώ η πρώτη κυρία των ΗΠΑ στη φωτογραφία που ανέβασε και η οποία τη δείχνει να κρατάει ένα χαρτί με το hashtag συμπληρώνει: «Οι προσευχές μας είναι για τα κορίτσια της Νιγηρίας και τις οικογένειές τους». Η Μαίρη Τζέι Μπλάιτζ με δικό της tweet τονίζει: «Εχουν περάσει δύο εβδομάδες από την απαγωγή των 234 Νιγηριανών κοριτσιών και εξακολουθούν να μην είναι σπίτι». Η Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ από την πλευρά της ζητεί από τους followers της να υπογράψουν το ψήφισμα.

Κάποιοι άλλοι πάντως έχουν επιλέξει ένα πιο καταγγελτικό hashtag, το #RealMenDontBuyGirls (Οι αληθινοί άνδρες δεν αγοράζουν κορίτσια) προκειμένου να αποθαρρύνουν τυχόν αγοραστές σε περίπτωση που οι αντάρτες υλοποιήσουν την απειλή τους ότι θα πουλήσουν τις μαθήτριες. Μεταξύ αυτών που επέλεξαν το δεύτερο είναι ο ηθοποιός Σον Πεν. Η έκβαση της υπόθεσης περιπλέκεται ακόμα περισσότερο από την εκτίμηση πρώην διαπραγματευτή της Μπόκο Χαράμ, του Σεχού Σάνι, ο οποίος δήλωσε στην «Telegraph» ότι τα κορίτσια μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως ανταλλαγή για την απελευθέρωση φυλακισμένων ανταρτών. 

Κατερίνα Νικολοπούλου 

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Ένας… άλλος «Άγιος Έρωτας»: Το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έγινε viral

Σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν τα ετερόφυλα ζευγάρια και ιστορίες γύρω από άντρες ομοφυλόφιλους, είναι πραγματικά ξεχωριστό να βλέπουμε μια σειρά εποχής να τολμά να παρουσιάσει έναν γυναικείο έρωτα.

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί



Μποζουκια Αθηνα