Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

Η Μπρίτνεϊ πληρώνει ακριβά τον πατέρα της

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά...

Οι Τούρκοι γράφουν ότι η Γαλατασαράι «κυνηγάει» τον Μητρο-Γκολ

Η Γαλατασαράι θέλει τον διεθνή επιθετικό της Φούλαμ ως αντικαταστάτη του Ντιντιέ Ντρογκμπά, που αποχωρεί

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά φεύγει, ο Κώστας Μήτρογλου έρχεται! Ο σταρ της Ακτής Ελεφαντοστού, που θα βρεθεί στον δρόμο της εθνικής ομάδας στις 24 Ιουνίου, στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ, έχει ανακοινώσει εδώ και μέρες ότι δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στη Γαλατασαράι και ένας από τους βασικούς υποψηφίους να τον αντικαταστήσουν είναι ο Ελληνας άσος.

Τα γειτονικά ΜΜΕ «βουίζουν» ότι ο διεθνής επιθετικός αποτελεί τον εκλεκτό του προπονητή της «Γαλατά» Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την αξία του και φέρεται να εισηγήθηκε στη διοίκηση την απόκτησή του, με δεδομένο ότι ο Μήτρογλου θα φύγει από τη Φούλαμ έπειτα από τον υποβιβασμό της στην Championship. Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι ο Ιταλός τεχνικός θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να τον φέρει στην ομάδα, αν και πριν από το Μουντιάλ δύσκολα θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Σύμφωνα μάλιστα σύμφωνα με την ιστοσελίδα sporx.com, στον Κώστα Μήτρογλου έχει αποδοθεί ο τίτλος «ο νέος Γκέκας», επειδή οι γείτονες τρέφουν μεγάλη εκτίμηση στον Λαρισαίο επιθετικό, ο οποίος όπου κι αν αγωνίστηκε άφησε εξαιρετικό έργο και «φόρτωσε» τις αντίπαλες εστίες με πολλά γκολ.

Το πρώτο ενδιαφέρον

Το όνομα του Ελληνα «killer» άρχισε να εμφανίζεται πάντως πρώτη φορά στον τουρκικό Τύπο από την εποχή που ο Ολυμπιακός τον είχε δώσει δανεικό στον Ατρόμητο. Οι πρώτες ομάδες που είχαν κάνει προσέγγιση ήταν η Μπεσίκτας και η Σίβασπορ, αλλά η ομάδα του Περιστερίου τις είχε παραπέμψει στον Ολυμπιακό για συζητήσεις. Ενδιαφέρον είχε δείξει επίσης η Εσκισεχίρσπορ.

Οταν ο Κώστας Μήτρογλου επέστρεψε στο μεγάλο λιμάνι και πριν ακόμη καθιερωθεί εκ νέου στη βασική ενδεκάδα, μπήκε στο στόχαστρο της Ελαζίγκσπορ, η οποία ήταν τότε νεοφώτιστη και πρόσφερε γη και ύδωρ για να τον αποκτήσει, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή αξία του παίκτη εκείνη την περίοδο, αλλά ο Ολυμπιακός αρνήθηκε. Τον κράτησε στο δυναμικό του και τελικά δικαιώθηκε με το περίφημο deal των 15.000.000 ευρώ με τη Φούλαμ τον περασμένο Ιανουάριο.

Η «Γαλατά» δεν είναι πάντως η μοναδική ομάδα που ενδιαφέρεται για τον Μήτρογλου. Την περίπτωσή του «τσεκάρουν» η Νάπολι, η Ιντερ αλλά και αγγλικές ομάδες.

Αναχωρεί για την Πορτογαλία

Την τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους θα κάνει σήμερα το πρωί η εθνική ομάδα στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Αύριο το πρωί η αποστολή αναχωρεί για την Πορτογαλία, εν όψει του φιλικού του Σαββάτου, και στη συνέχεια θα μεταβεί στις ΗΠΑ για να λάβει μέρος στο τουρνουά «Road to Rio» πριν καταλήξει στην πόλη Αρακαζού, που θα είναι και το «ορμητήριό» της για τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Χθες έγινε μια προπόνηση (το απόγευμα) και ο Φερνάντο Σάντος προσπάθησε κεκλεισμένων των θυρών να καταστρώσει τα πλάνα του για την ενδεκάδα που θα παρατάξει εναντίον των Πορτογάλων. Σύμφωνα εξάλλου με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, ο Παναγιώτης Κονέ βρίσκεται στο στόχαστρο της Σαμπντόρια, η οποία εξέφρασε και επίσημα το ενδιαφέρον της στη διοίκηση της Μπολόνια. Για τον διεθνή άσο φέρεται να ενδιαφέρεται και η Παλέρμο. Η Βερόνα, που έχει στις τάξεις της τον Βαγγέλη Μόρα, εξετάζει την περίπτωση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος επίσης παραχωρείται από την Μπολόνια.

Παύλος Κατώνης 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...