Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Catwalk για καλό σκοπό

Ενα διαφορετικό catwalk παρακολούθησαν όσοι έδωσαν το «παρών» στο...

Πιπεράτες αποκαλύψεις από τη 44χρονη Ρέμπελ Γουίλσον

Πάταγο κάνει η αυτοβιογραφία της Ρέμπελ Γουίλσον πριν καν...

Κάνιε Γουέστ: Ο εκκεντρικός ράπερ σχεδιάζει να ανοίξει το δικό του στούντιο...

Ο «θεοσεβούμενος» Κάνιε Γουέστ που κυκλοφορούσε τραγούδι με τίτλο...

«Akis’ Food Tour»: Χίος & Ψαρά: Δυο ακριτικοί θησαυροί εμπειριών και γεύσεων

Είστε έτοιμοι για ένα ακόμη ανατρεπτικό γαστρονομικό ταξίδι; Ένα...

Ο διαρρήκτης ήταν ο «δράκος της Λάρισας»

Ο αδίστακτος δολοφόνος, που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος ανυποψίαστων ζευγαριών πριν από 22 χρόνια, πιάστηκε επ’ αυτοφώρω τη στιγμή που έκλεβε ένα σπίτι

Ο διαβόητος «δράκος της Λάρισας», ο οποίος από το 1988 έως το 1992 είχε σκορπίσει τον τρόμο στα ζευγάρια εκείνης της εποχής και είχε αφαιρέσει μία ζωή, ξαναχτύπησε ως… διαρρήκτης! Είκοσι δύο χρόνια μετά ο Παναγιώτης Τρικαλιάρης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς την ώρα που «άνοιγε» ένα σπίτι.

Οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι συλλαμβάνοντας έναν 62χρονο «ποντικό» θα βρισκόντουσαν μπροστά στον δράκο που πριν από χρόνια αποτελούσε τον φόβο και τον τρόμο των νεαρών -παράνομων και νόμιμων- ζευγαριών της Λάρισας και ο οποίος το 1992 συνελήφθη στο χωριό του, στην Καρδίτσα, μετά και την εν ψυχρώ δολοφονία ενός αρχισμηνία το βράδυ της 23ης Μαΐου του 1992 στην εθνική οδό Λάρισας – Αθήνα, στο ύψος της Βιοκαρπέτ.

Εναν χρόνο μετά την αποφυλάκισή του (εξέτισε 20 χρόνια φυλάκιση για ανθρωποκτονία, απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροήν, βιασμούς, προσβολές γενετήσιας αξιοπρέπειας), ο 62χρονος σήμερα δράκος πιάστηκε στα πράσα την ώρα που προσπαθούσε να διαρρήξει ένα διαμέρισμα. Το γεγονός αυτό ξύπνησε μνήμες παλιότερων αστυνομικών της θεσσαλικής πρωτεύουσας, οι οποίοι επί μία τετραετία (1988-1992) προσπαθούσαν να συλλάβουν τον 40χρονο -τότε- αγρότη, που αν και κατοικούσε στην Ανάβρα Καρδίτσας, δρούσε στη Λάρισα. Ο δράκος, γνωρίζοντας τις ερωτικές… κρυψώνες των Λαρισαίων, τους περίμενε έχοντας παρκάρει αρκετά μέτρα πιο μακριά και περπατούσε μέσα σε χωράφια προκειμένου να μην γίνεται αντιληπτός και να βρίσκει το ζευγάρι την ώρα της ερωτικής συνεύρεσης.

Ανέβηκε από το δέντρο

Τα ξημερώματα της Κυριακής αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Λάρισας κλήθηκαν να επέμβουν σε διάρρηξη διαμερίσματος στην περιοχή του ΟΣΕ. Ο 62χρονος είχε σκαρφαλώσει σε ένα δέντρο και από εκεί έφτασε σε μπαλκόνι διαμερίσματος του 1ου ορόφου, όπου με λοστό παραβίασε την μπαλκονόπορτα. Οι αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν μπήκαν στο σπίτι με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο είχε εισβάλει και ο διαρρήκτης, σκαρφαλώνοντας δηλαδή στο δέντρο και αιφνιδιάζοντας τον 62χρονο, ο οποίος στη θέα τους έμεινε άναυδος. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως επειδή ο ιδιοκτήτης του σπιτιού έλειπε για το Σαββατοκύριακο εκτός πόλης, δράστης και αστυνομικοί παρέμειναν στο διαμέρισμα ώρες μέχρι να εντοπιστεί! Τελικά βρέθηκε και ειδοποιήθηκε να πάει να ανοίξει την κεντρική είσοδο του σπιτιού του, προκειμένου να μπορέσουν να βγουν από αυτό οι… επισκέπτες.

Η μεγάλη έκπληξη, όμως, που δοκίμασαν οι αστυνομικοί ήταν όταν έμαθαν για την ταυτότητα του συλληφθέντος. Ως τον «πλέον αδίστακτο δράκο», αφού με την απειλή κυνηγετικής καραμπίνας υποχρέωνε τα ζευγάρια να κάνουν έρωτα μπροστά του, προχωρώντας ταυτόχρονα ο ίδιος σε απερίγραπτες πράξεις, τον περιέγραψαν παλιότεροι συνάδελφοί τους. Οπως ανέφεραν, όταν το ζευγάρι έφερνε αντίρρηση ή προσπαθούσε να του ξεφύγει, τότε άνοιγε πυρ, όπως συνέβη με τον άτυχο νεαρό αρχισμηνία που τον τραυμάτισε θανάσιμα πυροβολώντας τον στο πρόσωπο από κοντινή απόσταση!

Εύα Παπαδάτου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...