Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...

Η… γκαλερί των σταυρών του Αγίου Όρους

Το φωτογραφικό έργο του αείμνηστου Γιώργου Πούπη και η...

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

H «Dream Team» της ΑΕΚ!

Ανθρωποι της showbiz, παλαίμαχοι παίκτες και δημοσιογράφοι τα ιδρυτικά μέλη του σωματείου που θα πάρει τις μετοχές της ΠΑΕ

Θέμα ημερών είναι πλέον να ξεκινήσει κι επίσημα τη λειτουργία της η «Ενωση Φίλων ΑΕΚ», το μη κερδοσκοπικό σωματείο που θα εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της νέας ΠΑΕ και θα ηγείται της εταιρίας. Πρακτικά βέβαια ο ρόλος του θα είναι συμβολικός (ούτε καν συμβουλευτικός), με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να έχει στο 100% την ευθύνη της διαχείρισης, της διοίκησης και της χρηματοδότησης. Ο απώτερος σκοπός πάντως είναι τα μέλη του σωματείου να γίνουν τόσα πολλά, που θα ελέγχουν εκείνα τις τύχες της ΑΕΚ, δημιουργώντας μια εταιρία λαϊκής βάσης με θεσμική υπόσταση.

Η ιδέα έχει αρχίσει να ενσαρκώνεται από το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Τότε ξεκίνησαν να μαζεύουν υπογραφές οι ιθύνοντες του «Δικεφάλου». Από τα επίσημα του γηπέδου έως τα γραφεία των υποψήφιων μελών. Οι προτάσεις ήταν συγκεκριμένες και αφορούσαν επιφανείς ανθρώπους του περιβάλλοντος της Ενωσης, τα ονόματα των οποίων έχουν τη δική τους βαρύτητα στην κοινωνία. Η dream team της «κιτρινόμαυρης» οικογένειας θα μπορούσαμε να πούμε, με στελέχη από διάφορους χώρους: του αθλητισμού, των τεχνών, της πολιτικής, του Τύπου. Και όλοι με κοινό παρανομαστή: την ΑΕΚ και την αγάπη τους γι’ αυτήν!

Χθες μάλιστα διέρρευσαν τα ονόματα της «ομάδας-όνειρο». Πρόκειται για 25 επώνυμους φίλους του «Δικεφάλου», οι οποίοι θα αποτελέσουν τους μπροστάρηδες, με στόχο ακόμη και όλος ο λαός της ομάδας να γίνει μέλος του σωματείου στο άμεσο μέλλον. Πρόκειται για τους Κώστα Νεστορίδη, Μίμη Παπαϊωάννου, Θωμά Μαύρο, Φαίδων Κωνσταντουδάκη, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Αρη Πορτοσάλτε, Λάκη Νικολάου, Νίκο Πανταζή, Αγγελική Αρκάδη, Γιώργο Κεφαλίδη, Στέλιο Σεραφείδη, Γρηγόρη Ψαριανό, Κώστα Χαρδαβέλλα, Νίκο Ευαγγελάτο, Λευτέρη Παπαδόπουλο, Σάββα Καλεντερίδη, Νίκο Ξανθόπουλο, Κώστα Βουτσά, Γιώργο Σκρέκη, Στέργιο Γάντζουλα, Παύλο Κοντογιαννίδη, Αλέξανδρο Μαργαρίτη, Δημήτρη Μουρίκη, Πασχάλη Τσαρούχα και Γιώργο Μητσικώστα.

Ολους αυτούς τους συνδέει η πορεία τους στην ΑΕΚ και φυσικά ο έρωτάς τους γι’ αυτήν. Επίκειται συνάντηση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, με τον επιχειρηματία να δείχνει ενθουσιασμένος γι’ αυτή την ομάδα ανθρώπων που δημιουργήθηκε και θα αποτελέσει τη βιτρίνα της νέας ΠΑΕ! Χθες άλλωστε ο Μελισσανίδης πραγματοποίησε το πρώτο βήμα στην οργάνωση της νέας εταιρίας. Είχε σύσκεψη στο ΟΑΚΑ (επί πέντε ώρες!) με τα στελέχη της διοίκησης, εκεί όπου τους εξήγησε επακριβώς όλα όσα επιθυμεί να συμβούν εν όψει της σύστασης της νέας ΠΑΕ.

«Κάνουμε την αρχή για να έρθει ο υπόλοιπος κόσμος»

ΣΤΗΝ «Espresso» μίλησαν χθες ιδρυτικά στελέχη της «Ενωσης Φίλων ΑΕΚ», με τον ηθοποιό Παύλο Κοντογιαννίδη να εξηγεί: «Θα είναι συμβολική η συμμετοχή μας. Σκοπός είναι τα 25 μέλη να γίνουν τόσα πολλά, που στο μέλλον να αναλάβουν τις τύχες της ομάδας. Ως εταιρία λαϊκής βάσης με θεσμική μορφή. Για την ιδέα παίρνω την πατρότητα. Το πρότεινα όταν ήμουν αντιπρόεδρος στην “Ενωση 1924”. Θα υπάρχει ετήσια συνδρομή και θα μπορεί να συμμετέχει ο καθένας. Εμείς κάνουμε την αρχή για να έρθει ο υπόλοιπος κόσμος».

Με τη σειρά του, ο Σάββας Καλεντερίδης μας ανέφερε: «Ηταν μια πρωτοβουλία ανθρώπων που έχουν μια αναγνωρισιμότητα στην ΑΕΚ. Ο καθένας μας να βοηθήσει με τη βαρύτητα του ονόματός του και την επιρροή που μπορεί να ασκήσει στον τομέα του. Θα έλεγα πως είναι μια από τις πιο ευγενείς προσπάθειες που έχω δει στον χώρο του αθλητισμού. Θα είναι περισσότερο συμβολικός ο ρόλος μας. Προσωπικότητες με μια βαρύτητα στην κοινωνία συσπειρώνονται για να βοηθήσουν και να στείλουν το μήνυμα για τη δημιουργία του γηπέδου».

Επίσης επικοινωνήσαμε με τον παλαίμαχο και πρώην πρόεδρο του «Δικεφάλου» Θωμά Μαύρο: «Πιστεύω πως είναι μια προσπάθεια που θα ενισχύσει την ομάδα. Ολα τα μέλη της επιτροπής θέλουμε να βοηθήσουμε».

Γιάννης Μαραζιώτης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...