Αποχή των κρατουμένων από το συσσίτιο των φυλακών

Κλιμάκωσαν τις κινητοποιήσεις τους από χθες οι κρατούμενοι στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για…

Κλιμάκωσαν τις κινητοποιήσεις τους από χθες οι κρατούμενοι στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ.

Οι κρατούμενοι, οι οποίοι στις 18 Ιουνίου αποφάσισαν αποχή από το συσσίτιο, εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς το υπουργείο Δικαιοσύνης -όπως υποστηρίζουν- δεν απάντησε στο αίτημά τους για απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου. Ηδη έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας χιλιάδες κρατούμενοι σε 12 σωφρονιστικά καταστήματα από τις συνολικά 33 φυλακές της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές των κρατουμένων, κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται στις φυλακές Κορυδαλλού, Πάτρας, Κέρκυρας, Μαλανδρίνου, Δομοκού, Γρεβενών, Λάρισας, Διαβατών, Νιγρίτας Σερρών, Αλικαρνασσού, Τρικάλων και Ναυπλίου. Η κινητοποίηση αναμένεται πάντως να επεκταθεί τις επόμενες ημέρες και σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα.

Τα αιτήματα που έχουν

Οι κρατούμενοι με ανακοίνωσή τους ζητούν, πέραν από την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις φυλακές τύπου Γ, οι άδειες και οι αναστολές να αποτελούν «αναφαίρετο δικαίωμα όλων», να εφαρμοστεί ισονομία σε όλους τους κρατουμένους που εκτίουν ποινή ισόβιας κάθειρξης για ναρκωτικά και είναι εξαρτημένοι χρήστες και να εφαρμοστεί το δικαίωμα της «συζυγικής επίσκεψης». Ακόμη ζητούν την αποφυλάκιση των αλλοδαπών κρατουμένων οι οποίοι έχουν εκτίσει την ποινή τους αλλά κρατούνται διότι εκκρεμεί η απέλασή τους.

Στο μεταξύ χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου είχε τρίωρη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, τον γενικό εισαγγελέα Ερικ Χόλντερ στο γραφείο του στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στο επίκεντρό της βρέθηκε το ζήτημα προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο της Υπουργικής Συνάντησης Ε.Ε. – ΗΠΑ για θέματα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Ζάππειο Μέγαρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέφτει η αυλαία σε δύο γάμους της ελληνικής σόουμπιζ!

Σκάνε βόμβες χωρισμών στην καλλιτεχνική Αθήνα. Δύο πασίγνωστα ζευγάρια της showbiz βαδίζουν σε τεντωμένο σκοινί και, αν σπάσει, θα σημάνουν οι… καμπάνες για το τέλος των γάμων τους.

Flashback: Η Φαίη Σκορδά στα πρώτα της βήματα στην τηλεόραση

Μπορεί η Φαίη Σκορδά να είναι πλέον από τις τοπ παρουσιάστριες της χώρας ωστόσο εμείς βρήκαμε πώς ήταν στα πρώτα της βήματα.

Τζένη Μπαλατσινού: Πώς στόλισε το σπίτι της στην Πάτμο για το Πάσχα

Η Τζένη Μπαλατσινού βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες στην...

Νεκρή πρώην παίκτρια του ριάλιτι «The Bachelor»

Οι πρώτες υποψίες ότι επρόκειτο για την παίκτρια δημιουργήθηκαν από δύο χαρακτηριστικά τατουάζ που εντοπίστηκαν στο πτώμα

Ένα θαύμα για τον καφετζή του «Σασμού»

Ζητείται… θαύμα για τον Στάθη Μαντζώρο που νοσηλεύεται εδώ...

Αλέξανδρος Κοψιάλης: Η εντυπωσιακή αλλαγή μετά την απώλεια 27 κιλών

Ο Αλέξανδρος Κοψιάλης δεν έχει κρύψει τη δύσκολη πορεία...

Νατάσα Θεοδωρίδου: Εκτός Αθήνας με τον σύντροφό της για το Πάσχα

Η Νατάσα Θεοδωρίδου φαίνεται να ζει μια πολύ όμορφη...

Δύσκολες ώρες για την Klavdia: Στον ιστό ροζ βίντεο

Πρωταγωνίστρια σε μια ιστορία που έχει προκαλέσει τριγμούς στην ελληνική showbiz και όχι μόνο είναι η δημοφιλής τραγουδίστρια Κλαυδία Παπαδοπούλου, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της νέας γενιάς καλλιτεχνών.