Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 30 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι συνθήκες είναι αρκετά καλές για να προχωρήσετε...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Με… ράσα στα Εξάρχεια ο Χρ. Ξηρός

Ο γιος του ιερέα κόβει βόλτες μεταμφιεσμένος σε παπά. Η «είδηση» ότι η Αστυνομία τον έχασε μέσα από τα χέρια της και η «επίσημη εκδοχή»

Τα βήματα του… πατέρα του ακολουθεί ο καταζητούμενος «αντάρτης πόλης» Χριστόδουλος Ξηρός και κυκλοφορεί «άνετος κι ωραίος» στην Αθήνα φορώντας ράσα! Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», ο γιος του -πραγματικού, βέβαια- παπα-Τριαντάφυλλου κόβει… βόλτες μεταμφιεσμένος σε ιερέα και μάλιστα έχει τα μαλλιά του δεμένα σε κότσο!

Η ενημέρωση που είχε πρόσφατα η Αντιτρομοκρατική ήθελε τον «Μανώλη» της 17Ν να επισκέπτεται συχνά γνωστό σουβλατζίδικο, που βρίσκεται περιφερειακά της πλατείας των Εξαρχείων. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για μυστική επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στο συγκεκριμένο κατάστημα, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα, καθώς όπως φαίνεται ο… «παπάς» Χριστόδουλος λαμβάνει τα μέτρα του κατά τις μετακινήσεις του, υποστηριζόμενος από φιλικές του ομάδες, οι οποίες κάνουν κατόπτευση του χώρου όταν ο καταζητούμενος τρομοκράτης βγαίνει από το κρησφύγετό του.

Επισκέψεις

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής που είχαν την εν λόγω πληροφορία για τις συχνές επισκέψεις Ξηρού στο κατάστημα άρχισαν να το παρακολουθούν, με αποτέλεσμα να διαπιστώσουν πως πράγματι άνθρωποι που κατά το παρελθόν είχαν κάποια σχέση με τα αδέλφια Ξηρού επισκέπτονταν το σουβλατζίδικο, όπως και νεαροί για τους οποίους υπάρχουν υποψίες πως έχουν σχέση με ένοπλες οργανώσεις, ακόμα και με την ομάδα των ανθρώπων που βοηθά τον δραπέτη να κρύβεται.

Ο Ξηρός πάντως φαίνεται πως κατάλαβε το «καραούλι» της Αντιτρομοκρατικής και δεν ξαναπάτησε το πόδι του σε αυτό το κατάστημα. Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως ο πιστολέρο της 17Ν είναι πλέον εμφανώς αδυνατισμένος, έχει αφήσει μούσι (σε στιλ παπά), ενώ τα μαλλιά του έχουν μακρύνει και τα πιάνει κότσο, όταν φοράει τα… ράσα και το καλυμμαύκι!

Οσον αφορά το τετ α τετ που φέρεται να είχαν αστυνομικοί στο Παλιό Φάληρο με τον Χριστόδουλο Ξηρό, το οποίο αποκάλυψε ημερήσια εφημερίδα, παρά τη λακωνική διάψευση που εξέδωσε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, η τυχαία συνάντηση του καταζητούμενου με άντρες της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι τελικά τον έχασαν, φαίνεται ότι υπήρξε! Προφανώς η διάψευση έγινε για… τεχνικούς λόγους εξαιτίας των ερευνών.

Οι αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή του Φαλήρου φέρεται να εντόπισαν τον μουσάτο, με μακρυά μαλλιά δραπέτη των φυλακών να οδηγεί ένα παλιό αυτοκίνητο μάρκας Nissan, πλην όμως ο ίδιος τούς αντιλήφθηκε γρήγορα και έσπευσε να εξαφανιστεί, παρά το γεγονός πως οι αστυνομικοί έκαναν κίνηση για να τον ακινητοποιήσουν.

Μάλιστα οι αστυνομικοί σε περιοχές που έχουν χαρτογραφήσει και εκτιμούν πως ίσως εκεί βρίσκεται το κρησφύγετο του καταζητούμενου δραπέτη έχουν ανακαλύψει τουλάχιστον τέσσερα κλεμμένα αυτοκίνητα, όλα παλαιά μοντέλα, μάρκας Nissan. Πρόκειται για τα αυτοκίνητα που προτιμούσε να κλέβει ο Χριστόδουλος Ξηρός κατά την πολυετή του θητεία στη 17Ν, καθώς διαθέτει την… τεχνογνωσία για να παραβιάζει τις πόρτες αυτών των οχημάτων.

Πάντως, στην Αντιτρομοκρατική ευελπιστούν ότι θα συλλάβουν σύντομα τον «Μανώλη», καθώς υπάρχουν άνθρωποι που -λόγω και της οικονομικής κρίσης- καλοβλέπουν την επικήρυξη των 400.000 ευρώ που δίνει το υπουργείο Δημοσίας Τάξης. Ετσι, οι αστυνομικοί θεωρούν ότι με την πρώτη ευκαιρία θα ανοίξουν στόματα στην υπηρεσία για πληροφορίες που αφορούν τον καταζητούμενο τρομοκράτη.

Οκτώβριο θα εξεταστεί το αίτημα του Σάββα για αποφυλάκιση (και κατ’ οίκον νοσηλεία)

Αναβολή για τις 14 Οκτωβρίου πήρε η εξέταση του αιτήματος του Σάββα Ξηρού για κατ’ οίκον νοσηλεία. Ετσι, το καταδικασμένο μέλος της 17 Νοέμβρη θα επιστρέψει στη φυλακή, όπου  θα συνεχίσει να εκτίει την ποινή του μέχρι να βγει η ετυμηγορία των δικαστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικές Αρχές όρισαν τρεις ειδικούς νευρολόγους προκειμένου να εξετάσουν τον ισοβίτη της τρομοκρατικής οργάνωσης και να αποφανθούν εάν πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας ή μυελοπάθεια. Υπέρ του αιτήματος του Σάββα Ξηρού είχαν καταθέσει στο δικαστήριο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου και Τάσος Κουράκης. Επίσης, είχαν προσέλθει δύο ιατροδικαστές, οι οποίοι τόνισαν ότι λόγω των πολλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο ασθενής χρειάζεται συνδρομή από πάρα πολλές ιατρικές ειδικότητες, που δεν μπορεί να του προσφέρει ένα μόνο νοσοκομείο. Τέλος, οι συνήγοροι υπεράσπισης είχαν τονίσει ότι προηγούμενες νοσηλείες του Σάββα Ξηρού που έγιναν με δικαστικές αποφάσεις διακόπηκαν προτού ολοκληρωθούν. 

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...