Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σαν Φρανσίσκο: Αφαντη ανήλικη κόρη κροίσου

Ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει τη 16χρονη κόρη Αμερικανού κροίσου...

Αμαλία Ζαργιανάκη – Δραμουντάνη: H… καράτε Σταματάκαινα του «Σασμού»

Είναι η «γριά Σταματάκαινα» του «Σασμού», που συγκλόνισε στη...

«Oσκαρ για celebrities» χωρίς guest την… ΑΑΔΕ!

Μπορεί τα «τσακάλια» της ειδικής ομάδας ελέγχου για τα...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Θα συνεχιστεί στα δικαστήρια η παράσταση!

Το παρασκήνιο πίσω από το έργο «Δεν πετάω, δεν πετάω» που κατέβηκε μόλις μία μέρα μετά την πρεμιέρα του

«Πόλεμος» θεατρικών επιχειρηματιών έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες, με αφορμή το έργο «Δεν πετάω, δεν πετάω», το οποίο κατέβηκε μόλις μία μέρα μετά την πρεμιέρα του. Αποτέλεσμα; Οι συντελεστές να μείνουν… επί ξύλου κρεμάμενοι εν μέσω της θερινής θεατρικής σεζόν, αφού όλοι οι θίασοι έχουν «κλείσει» κι έχουν αρχίσει είτε τις περιοδείες είτε τις παραστάσεις στην πρωτεύουσα.

Τι συνέβη όμως και τώρα ηθοποιοί και λοιποί συντελεστές τρέμουν μπροστά στον φόβο της ανεργίας, σε μια εποχή που οι άνθρωποι του θεάτρου κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανεβάσουν παραστάσεις; Το «Δεν πετάω δεν πετάω» του Αιμίλιου Κοέν, σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου με πρωταγωνιστές τους Κώστα Αποστολάκη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Σπύρο Πούλη, Πηνελόπη Πλάκα, Σπύρο Σπαντίδα και Νίκη Λάμη έκανε πρεμιέρα την περασμένη Πέμπτη στο θέατρο Αθηνά, με θερμή υποδοχή από το κοινό. Μία μέρα μετά όμως έφτασε στα χέρια των θεατρικών επιχειρηματιών Δημήτρη και Θοδωρή Μαροσούλη εξώδικο από τη ΣΟΠΕ (Εταιρία Προστασίας Πνευματικού Δικαιώματος), με το οποίο τους ζητούσαν να κατεβάσουν το έργο, κάτι που συνέβη και μάλιστα με εισαγγελική παρέμβαση. Οι καλλιτέχνες και οι συνεργάτες ενημερώθηκαν ότι η παράσταση της Παρασκευής δεν θα γινόταν, αφού υπήρχε πρόβλημα σε ό,τι αφορά τα πνευματικά δικαιώματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κάποιος άλλος επιχειρηματίας είχε προλάβει να τα κατοχυρώσει για λογαριασμό του, ωστόσο αυτό που έκανε εντύπωση ήταν το timing που επέλεξε για να ζητήσει από τον ανταγωνιστή του να τερματίσει τις παραστάσεις. Και τι εννοούμε; Πως δεν ήταν άγνωστο στους θεατρικούς -και μη- κύκλους πως ο Βασίλης Θωμόπουλος θα σκηνοθετούσε το συγκεκριμένο έργο.

Επικοινωνία

Αν ο θεατρικός επιχειρηματίας που διαθέτει τα δικαιώματα (αν ισχύει κάτι τέτοιο) είχε καλή θέληση, θα μπορούσε να έρθει σε επικοινωνία με τον παραγωγό που ανεβάζει το έργο και να τα βρουν -ή και όχι- πριν χρειαστούν άπειρες κουραστικές πρόβες και φυσικά πριν πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν, ο δεύτερος επιχειρηματίας φαίνεται να ζήτησε από τη ΣΟΠΕ που διαχειρίζεται στη χώρα μας τα πνευματικά δικαιώματα του έργου να επέμβει άμεσα και η προσφυγή έγινε την Πέμπτη. Λόγω όμως της καθυστέρησης δεν πρόλαβε να εκδοθεί το έγγραφο κι έτσι η πρεμιέρα έγινε κανονικά, ενώ την επομένη έφτασε στους αρμοδίους η εντολή για την άμεση διακοπή της παράστασης, που κανονικά θα παιζόταν από Πέμπτη έως Κυριακή, ενώ υπήρχαν και αρκετές κρατήσεις θέσεων. Οι «κακές γλώσσες» θέλουν πίσω απ’ όλη αυτή την ιστορία να κρύβεται μια κόντρα, η οποία μάλιστα έχει βάλει ήδη τέλος σε μια φιλία.

Μέσα στις επόμενες ώρες πάντως αναμένεται να ενημερωθούν ηθοποιοί και συντελεστές (σε όλα τα πόστα) αν τελικά η παράσταση θα κατέβει οριστικά ή αν θα βρεθεί κάποια λύση προκειμένου να μη μείνουν ξεκρέμαστοι τόσοι εργαζόμενοι.

Τεριάννα Παππά 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...