Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

«Δεν σκότωσα τον άνδρα μου»

Η κατηγορούμενη για τη δολοφονία του συζύγου της στην Κάρυστο, στην πρώτη μέρα της δίκης αρνήθηκε τα πάντα

Είμαι αθώα, δεν σκότωσα εγώ τον άντρα μου. Θέλω να γυρίσω στα παιδιά μου… Φαινομενικά ήρεμη, αλλά με φωνή που μαρτυρούσε ταραχή και απόγνωση, η 35χρονη κατηγορούμενη για τη δολοφονία του συζύγου της στο σπίτι τους στο Κόμητο Καρύστου Ευβοίας αρνήθηκε κατά την πρώτη μέρα της δίκης κάθε συμμετοχή στο έγκλημα που πριν από ενάμιση χρόνο είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ο Κώστας Σάρρας τη νύχτα της 14ης Μαρτίου του 2013 είχε εντοπιστεί νεκρός από αστυνομικούς τους οποίους είχε ειδοποιήσει η σύζυγός του, με μία σφαίρα καρφωμένη στον κρόταφό του. Η ίδια είχε τηλεφωνήσει στο Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου αναφέροντας ότι ο 45χρονος κτηνοτρόφος είχε αυτοκτονήσει με όπλο. Εννέα μήνες μετά ανατράπηκε πλήρως το σκηνικό και η γυναίκα από χήρα με δύο ορφανά μετατράπηκε σε στυγνή δολοφόνο, με αποτέλεσμα να διαταχθεί η προφυλάκισή της.

Πλήρη ανατροπή στα στοιχεία που ενοχοποιούν την 35χρονη, όμως, κάνει η συνήγορος υπεράσπισής της Θεονύμφη Ροδανάκη. Οπως είπε μιλώντας στην «Espresso», η δίκη ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή στα δικαστήρια Θήβας: «Η πελάτισσά μου ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά ότι όχι μόνο δεν έχει σκοτώσει εκείνη τον άνδρα της, αλλά δεν έχει καμία συμμετοχή στο έγκλημα. Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν έχει ομολογήσει το φόνο, όπως γράφουν ορισμένα μέσα. Κάτι τέτοιο είναι απολύτως ψευδές» τόνισε θεωρώντας πως η υπόθεση εξελίσσεται πολύ ευνοϊκά για την 35χρονη.

Και συνέχισε: «Κατά τη διάρκεια της προδικασίας, δηλαδή πριν από την ακροαματική διαδικασία και κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, δεν προέκυψε ούτε ένα στοιχείο εναντίον της. Πολύ περισσότερο κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας της Παρασκευής όπου όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας έπεσαν σε αντιφάσεις. Οι καταθέσεις τους ήταν αντιφατικές στο σύνολό τους, με αποτέλεσμα αυτό να μας δίνει μεγάλη αισιοδοξία για την εξέλιξη της υπόθεσης. Εξάλλου, στην επόμενη φάση θα έχουμε εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης και των δικών μας τεχνικών συμβούλων».

Μόνο φήμες

Η κυρία Ροδανάκη δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την πολιτική αγωγή: «Δεν κατάφερε να αναδείξει από τη μεριά της ένα στοιχείο που να φωτίσει την υπόθεση ή να αποδείξει την ενοχή της κατηγορουμένης. Η πολιτική αγωγή κινήθηκε στο πλαίσιο φημών και τίποτε περισσότερο. Δεν στηρίχτηκε ούτε καν στους τεχνικούς συμβούλους, οι οποίοι δεν ήρθαν να στηρίξουν την άποψή της, σε αντίθεση με μας που είχαμε όλο το team των τεχνικών συμβούλων μας, των ιατροδικαστών, των ειδικών που έκαναν τη βαλλιστική εξέταση και ήρθαν για να στηρίξουν την 35χρονη και την αθωότητά της. Επομένως, πιστεύω ότι θα εξελιχθεί ακόμη καλύτερα η δεύτερη ακροαματική διαδικασία, που έχει προγραμματιστεί για τις 17 Οκτωβρίου 2014, την οποία και στηρίζουμε σε βάσιμα στοιχεία και όχι σε φημολογίες».

Η αυτοκτονία που τελικά έγινε ανθρωποκτονία

Ηταν 11.00 το βράδυ της 14ης Μαρτίου όταν η τότε 34χρονη τηλεφώνησε ταραγμένη στο Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου, λέγοντας στους αστυνομικούς ότι ο άνδρας της είχε αυτοκτονήσει με όπλο στην κρεβατοκάμαρα. Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σπίτι της οικογένειας και βρήκαν τον άνδρα να κείτεται νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο κρεβάτι του. Επί εννέα μήνες η υπόθεση «έδειχνε» αυτοχειρία, όμως οι έρευνες ανέτρεψαν το σκηνικό, όπως το γεγονός ότι το θύμα ήταν δεξιόχειρας, το πυροβόλο όπλο βρέθηκε στην κοιλιά κάτω από το αριστερό χέρι του και το ότι δεν ανιχνεύτηκαν ίχνη πυρίτιδας στα δάχτυλά του.

Η σύζυγος στην κατάθεσή της είχε πέσει σε πολλές αντιφάσεις, με αποτέλεσμα να συνεχιστούν οι έρευνες και τον Ιούνιο, με βάση τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει η Αστυνομία, αποκλείστηκε η αυτοκτονία κι έγινε πλέον λόγος για ανθρωποκτονία, οπότε σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος της για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση του νόμου για τα όπλα. Τον Δεκέμβριο του 2013 ο εισαγγελέας εξέτασε τα στοιχεία και στις 9 του μήνα την κάλεσε για ανάκριση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα έπεσε και ενώπιον του Β’ ανακριτή Χαλκίδας σε αντιφάσεις, με αποτέλεσμα να συλληφθεί με ένταλμα και να διαταχθεί η προσωρινή κράτησή της στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Εύα Παπαδάτου 

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Βγαίνει στο σφυρί γράμμα της Νταϊάνα σε Τσιγγάνα μέντιουμ

Στο σφυρί βγαίνει χειρόγραφη επιστολή που έγραψε «από καρδιάς»...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος




Μποζουκια Αθηνα