Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

Η Μπρίτνεϊ πληρώνει ακριβά τον πατέρα της

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά...

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

Οι «γαλάζιοι» Μακεδονομάχοι

Ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. για την ολιγωρία 21 ετών του Δ. Αθηναίων στην τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα του ΟΗΕ έδινε με ελληνική συναίνεση τη χρήση του ονόματος Μακεδονία και στους Σκοπιανούς, χωρίς αντιδράσεις από τη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα, 24 βουλευτές της Ν.Δ. με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο και Πολιτισμού Κώστα Τασούλα χαρακτηρίζουν «μη ανεκτή» την όποια ολιγωρία έχει επιδείξει ο Δήμος Αθηναίων για την τοποθέτηση ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας.

Σκόπιμη καθυστέρηση

Οι βουλευτές με την ερώτησή τους ζητούν απαντήσεις για «την επί 21 χρόνια ολιγωρία ή και σκόπιμη κωλυσιεργία», επισημαίνοντας: «Ο χάλκινος ανδριάντας του στρατηλάτη, έργο του αείμνηστου γλύπτη Γιάννη Παππά, αγοράστηκε από το υπουργείο Πολιτισμού, επί υπουργίας Ντόρας Μπακογιάννη, το 1993 και παραχωρήθηκε στον Δήμο Αθηναίων, προκειμένου να τοποθετηθεί σε κατάλληλο κεντρικό σημείο». Σημειώνουν δε ότι η αδυναμία του δήμου να βρει ένα κατάλληλο σημείο προκειμένου να τοποθετήσει τον ανδριάντα προκαλεί θλίψη, θυμό και οργή, ενώ τονίζουν: «Τη στιγμή που η εθνικιστική έξαρση των Σκοπίων γιγαντώνεται και η οικειοποίηση της ελληνικής Ιστορίας και ελληνικών συμβόλων συνεχίζεται, οποιαδήποτε ολιγωρία και κωλυσιεργία είναι μη ανεκτή».

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές: Ηλίας Βλαχογιάννης (Ν. Τρικάλων), Ιορδάνης Τζαμτζής (Ν. Πέλλας), Θεόδωρος Σολδάτος (Ν. Λευκάδος), Παύλος Βογιατζής (Ν. Λέσβου), Τιμολέων Κοψαχείλης (Ν. Γρεβενών), Δημήτριος Σαμπαζιώτης (Ν. Μεσσηνίας), Σάββας Αναστασιάδης (Β’ Θεσσαλονίκης), Ασημίνα Σκόνδρα (Ν. Καρδίτσας), Ανδρέας Μαρίνος (Ν. Ηλείας), Γεωργία Μπατσαρά (Ν. Ημαθίας), Αθανάσιος Νταβλούρος (Ν. Αχαΐας), Δημήτριος Χριστογιάννης (Ν. Πιερίας), Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος (Ν. Φθιώτιδος), Αννα Καραμανλή (Β’ Αθηνών), Ευθύμιος Καρανάσιος (Ν. Χαλκιδικής), Γεώργιος Κοντογιάννης (Ν. Ηλείας), Αννα Μανή – Παπαδημητρίου (Ν. Πιερίας), Κωνσταντίνος Γκιουλέκας (Α’ Θεσσαλονίκης), Γεώργιος Γεωργαντάς (Ν. Κιλκίς), Παναγιώτα Ιακωβίδου (Β’ Αθηνών), Φωτεινή Αραμπατζή (Ν. Σερρών), Θεόδωρος Καράογλου (Β’ Θεσσαλονίκης), Ανδρέας Κουτσούμπας (Ν. Βοιωτίας), Ιωάννης Πασχαλίδης (Ν. Καβάλας).

Να σημειώσουμε ότι με επιστολή του προς τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη και ο Γιώργος Σούρλας είχε ζητήσει την τοποθέτηση του αγάλματος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα να επαναφέρω το θέμα που είχα θέσει στη Βουλή το 2008 για την τοποθέτησή στην Αθήνα του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου που φιλοτέχνησε ο αείμνηστος εξαίρετος γλύπτης, ακαδημαϊκός στην Ελλάδα και στη Γαλλία καθώς και πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Γιάννης Παππάς. Η παρουσία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα έχει χαραχθεί μια για πάντα και στον ίδιο τον Παρθενώνα, όταν τριακόσια λάφυρα και πανοπλίες των Περσών, αφιερώθηκαν από αυτόν στην Παλλάδα Αθηνά».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....